Драганов: Сезонът по Черноморието тръгна много добре

В момента на морето се намират около 100 000 туристи
11 юли 2022 08:30, Елка Василева
71
Драганов: Сезонът по Черноморието тръгна много добре
Снимка: архив, БГНЕС

Ще се изпълнят ли очакванията за добър сезон на морето? Сезонът тръгна много добре, коментира пред БНТ доц. Румен Драганов – директор на Института по оценки и анализи в туризма.

Още по темата
"Сезонът тръгна много добре и тези, които пътуват, виждат интензивността по пътищата. Над 30 000 автомобила дневно вече пътуват из страната с цел туризъм", обясни той.

В момента на морето се намират около 100 000 туристи - българи и чужденци. Драганов заяви, че във върха на сезона - края на юли, началото на август дневните пътувания ще достигнат 280 000.

"Движим се около 14% от 2019 г., която беше пикова. Въпреки това нещата са добре - на някои пазари имаме ръстове над 200%. Лятото се очертава много силно за цялата страна," каза Драганов.

По думите му същото важи и за планините и равнините - покрай ковид българите са преоткрили родните си места. Домакинствата пътуват много интензивно, каза той.

Много нови бизнеси са отворили по Черноморието, каза още доц. Драганов.

„Има инвестиции, които са много качествени - нови места, модели, практики., които се ориентират към вкусовете на младото поколение“, посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
5
 
! Отговори
Арни преди 1 година
Тази статия се спонсорира от Асоциацията на фалиращите БГ хотелиери. Какво има на нашето море: топла бира, студени кебапчета и потни травестити! Заповядайте да усетите и дълбоката тръпка на хранителното отравяне и 14 дена диария!
58
1
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Планът е 10 години да не ходим на БГ море, а на гръцкото море. През това време мутренските хотели и ресторанти ще фалират и ще се появи истински бизнес и пазарна икономика в нашта республика бедна.
57
10
 
1
 
! Отговори
Гъзарче преди 1 година
През август съм за 10 дни в двустаен апартамент с огромна тераса на много тихо и приятно място край Поморие. Разбира се, ще ми струва 4000 лева, но за сметка на това има частен плаж и всякакви бедни гащници няма да ми се навират пред очите... За тях е Китен, Приморско и Обзор.
56
0
 
1
 
! Отговори
ivan преди 1 година
До Този КойтоДайте името на това място моля да го видим.
55
3
 
17
 
! Отговори
ИЦКАМ ДА ЕБА ДЖЕДЪРИ преди 1 година
КОГО ЛЪЖГАТЕ БРЕ ОТ 5 ЮЛИ ДО 9 ЮЛИ БЯХ НА СВЕТИ КОНСТАТНИН И ЕЛЕНА НА ПЛАЖ АЗАЛИЯ ОТ 50 ЧАДЪРА БЯХА ЗАЕТИ САМО 15 ЧАДЪРА!!!???
54
4
 
9
 
! Отговори
морски преди 1 година
Точно силния Сезон ще е 35 дни, а беше 55. Успешно ще бъдат изпрани обаче мноооого милиони.
53
2
 
8
 
! Отговори
таксиджия преди 1 година
и от Израел бая полети, даже ме е яд че днес не съм на работа, има бая самолети, ама карай, 600 лв изтървах днес, колата в ремонт, ама от утре почвам пак да правя пари до края на септември
52
17
 
8
 
! Отговори
таксиджия преди 1 година
супер много хора има и в Созопол и в Слънчев бряг и Несебър, всеки ден карам хора - по 10 самолета на ден има от Англия, по още 7-8 от полша и Чехия, в петък имаше 80 самолета на летище Бургас, отделно бая румънци с коли. Аз съм таксиджуия и си правя по 600 лв чисто на ден , вие викате хора няма, и хора има и пари се правят.
51
0
 
20
 
! Отговори
Кьосев преди 1 година
Преди 5 дни сезона беше много слаб.... Сега бил много добре..
50
5
 
9
 
! Отговори
до 55 преди 1 година
ела се разходи по морето и тогава разправяй колко е празно ;)
49
2
 
21
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Аз друго знам......и то от много добър приятел...всичко е празно, но ако "сезонът бил супер", значи яко се перат пари в момента...
48
2
 
1
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
До 50 За теб лъжа, за мен истина. Ваучера е платен май месец.
47
7
 
5
 
! Отговори
do 28 i 35 преди 1 година
в миконос за 300 евро на вечер може да ядеш пица на парче, но не и да спиш, освен ако не спиш в някоя плевня.до 35- за 5 звезди в момента на тази цена може но на вечер.доста си фантазирате по тия форуми ама мечтите са безплатни
46
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЕЗ опорки за качествените храни в Турция издишат, ако храните им са по-качествени от българските защо продължителността на живота в Бг и Турция е по 73 години и в двете, българите ядат свинско, отделно пием много повече и пушим повече, уж здравеопазването в Турция добро било. Само да отбележа в Гърция, Италия, Испания по 80 години средна продължителност, Англия -79 . И така нататък, тез опорки вървят само пред малограмотни и неграмотни люде като Сали, Ибриям, Курбан и Бирхан
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде пък ви дойде наум да намесвате Миконос, при положение че там ходят световни знаменитостии че в статията става дума за нещо съвсем друго? Или понеже няма какво да кажем по темата, дай да се направим на големите тежкари :D
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще сменят старите БМВ-арки.
43
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Турция храните никога не са били качествени, по качество на храни, стоки и услуги Турция е на 92 ро място в света, България на 85то, според данни на световната търговска организация към месец май 2022 г, само умният в кавички българин и още по-умния бг турчин си мислят че в Турция храните са по-качествени от Бг, навсякъде има и качествени и некачествени храни и в Германия, затова ви казвам, евтино качествено няма, по-точно много рядко има, да го знаете, затова ходете плюскайте пестициди и ГМО
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сезон от юли до началото на септември кое му е добрето Драганов и ти се един експерт
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38 - така е, ако отвориш едно приложение от ранга на airbnb лесно можеш да забележиш делюзията в самооценката на българите за това което предлагат. Повечето българи въобще не знам как не ги е срам да си пускат имотите на такива цени.
40
0
 
13
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Значи на 14% от 19г е много добре. То на господина си му е добре. Нали си взема заплатата. Ами ако си я вземе на 14% пак ли ще му е добре? От някой страни има ръст с 200%. Преди дошъл 1 човек, сега трима...