23-ма пияни и 29 дрогирани са седнали зад волана днес

За последните 24 часа са проверени 8833 моторни превозни средства
26 юли 2022 18:55, Нели Христова
29
23-ма пияни и 29 дрогирани са седнали зад волана днес
Снимка: БГНЕС

23-ма пияни и 29 души, седнали зад волана, след като са употребили наркотици, залови МВР за ден, съобщиха от ведомството.  

17 души са карали с концентрация на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Те са глобени, книжките им са взети. Още трима са полуичили санкции, защото са отказали да бъдат тествани. Останалите шестима, които карали с над 1,2 промила, ще бъдат съдени.

На съд ще отидат и 29-те души, хванати, че са седнали зад волана, след като са употребили дрога. Глоби са получили 10 души, отказали тестове.

За последните 24 часа 8833 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 795 водачи и пътници. До момента са съставени 2542 фиша и 666 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не пият ами се дрогират ! :)))
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като умножим по 100 ще е вярно заглавието. Толкова са хванати, а не седнали зад волана днес
7
1
 
5
 
! Отговори
Положението в БГ е преди 1 година
ОТЧАЙВАЩО, оправия няма, а територията се разпада, поредната новина за поредните надрусани бг бо-клу-ци. 18 -сет годишен бо-кл-у-к нападна възрастен човек заради забележка, тоя трябва да получи глоба и да бъде съден за посегателство и вписан за потенциален престъпник
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га нийо от мъка го удари на пийенйе и друсане.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз карам един Мерджан S63 AMG twin turbo V12. . И си признавам, че без да ударя бутилка Чивас Регал ме е страх да подкарам тоя звяр.
4
0
 
5
 
! Отговори
18 годишно ГOBHO преди 1 година
посяга на възрастен човек - шофьор на такси, трябва това пълнолетно момче и ГOBHO да получи наказание и да бъде задържан в полицията и съден за посегателство и хулиганство. Даже ГOBHOTO ще го споменат като "герой" във вечерните новини на NOVA..
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде тая дрога бе. 29 дрогирани. 23 на мотика. И тия са се качили на автомобили да трепят съвсем умишлено народа. Тези трябва да се водят умишлени убиици. Неможе да се надрусаш и напиеш и да се разминеш само с глоба или отнемане на книжката. Това е смешно.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дилърите къде са?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова са хванали, а колко са всъщност, не се знае. Приветствам тая акция и доста от нещата, които направи правителството