Евгени Минчев: Едва ли тялото на Елизабет Втора е в ковчега

По-скоро имало восъчна фигура
Обновена: 12 сеп 2022 20:09 | 12 сеп 2022 19:56, Екип на Bulgaria On Air
59
Евгени Минчев: Едва ли тялото на Елизабет Втора е в ковчега

Спомените на Евгени Минчев за кралица Елизабет Втора и кралския двор. В седмицата, в която изпращаме най-дълго управлявалия британски монарх, пиар експертът леко повдига завесата за живота в кралското семейство. С него се срещнаха

"Това е занаят, тя заспива и се събужда с мисъл за служба към народа. Консервативен монарх, който отпуска юздите, когато е необходимо. Тази смърт е реклама за кралското семейство и монархията", смята Евгени Минчев.
Лорд Евгени Минчев е единственият българин, докосвал се неведнъж или два пъти до кралското семейство. Той е посланик на Британското парламентарно общество за култура, мода и спорт, в комитета е на благотворителния бал за Британския кралски легион. Познава отблизо кралския двор и изпитва почит и уважение както към кралица Елизабет Втора, така и към членове на нейното семейство – сред тях внучките на кралицата Беатрис и Юджени. Макар да не се е срещал лично с кралицата, Евгени Минчев знае много неща за живота й. Познава лично и фризьорът ѝ.
Познава и човекът, който отговаря за кетъринга на Бъкингамския дворец. От 15 години е приятел и с лейди Колин Кембъл – кралския биограф. Именно в нейния замък ще отседне в дните преди погребението.

"Тя написа много книги за Даяна, след това написа за покойната Елизабет Втора и покойния принц Филип, написа и за Хари и Меган, ние се познаваме повече от 15 години, имаме непрестанна връзка, тя идва в България. Тя е достатъчно дискретна, за да говори за кралското семейство, аз се радвам да чета нейните книги, присъствал съм как хора казват какво следва да напише в следващата книга, за да бъде политически коректна, не се е съгласявала. Тя много уважава кралицата и кралското семейство, не знам дали е реципрочно, лейди Колин остава с уважение към кралицата", сподели Минчев.

Лорд Минчев няма да присъства на погребението, но споделя, че цялата траурна церемония му дотежава.
"Лично аз мисля, че е проява на лош вкус да се разнася това тяло, а и не вярвам това тяло да е вътре, предполагам, че може да се ползва восъчна фигура на кралицата", уточни лордът.

За Евгени Минчев кралицата е институция, личност която много ще липсва на британското общество. Казва, че сега монархията ще се промени, за добро или лошо - тепърва ще се разбере

"Не знам как ще се развие под кралстването на крал Чарлз Трети, той няма тази репутация като майка си, но това може би е един реванш. Ще се появи дългият пръст на Камила, това ще е едно странно кралстване. Това е занаят, тези хора се раждат в такова семейство, с такова възпитание, за разлика от баща си Чарлз не е завършил военно училище, може би не е добре подготвен въпреки бляскавата си униформа. Той може би ще поиска малко да си покралства, защото Камила би искала да бъде кралица известно време, това е била нейната мечта - да бъде в това семейство, аз давам 3 до 5 години на Чарлз и след това ще дойде Уилям", заяви Минчев.

Определя крал Чарлз Трети като дискретен и деликатен човек. Минчев е на мнение, че британците ще гласуват вот на доверие на крал Чарлз. По думите му споменът за кралицата ще е дълго жив и ще надживее много монарси. След смъртта на кралицата лорд Минчев организира конкурс за детска рисунка.
"Мотото е Нейно величество кралицата на Великобритания през детските очи, някои рисуват с шапка, други с кученца", обясни той.

А на традиционния българо-британски бизнес бал, който организира през октомври, ще се отдаде минута мълчание. И занапред ще продължи да отдава почит и уважение към кралица Елизабет Втора. Въпреки че така и не е успял да се срещне лично с нея, неведнъж си е представял как би изглеждала срещата му с нея.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: евгени минчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Лина преди 1 година
Един *** намерил точно какво да изръси!Да беше написал нещо умно и съществено, отколкото тези глупости.Няма никакво значение за символа дали тялото е там или не! Но каквато и тапия да вземе ***, няма как да повиши нивото на интелекта си....
41
0
 
3
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Защо всички медии ни занимавате с таз дърта кралица. На нас не ни е никаква. Умряла е и толкова. Сигурно,ако умре Джо Байдън,в България ще обявят траур. Колко ви платиха за да пишете за кралицата?
40
3
 
5
 
! Отговори
Кацуна преди 1 година
Не се спряха с тая дърта вещица,която е избила суматии народ седнала на трончето си.Англичаните са поробили 54 държави това как си мислите,че се случва доброволно ли?????
39
6
 
19
 
! Отговори
Аиде де преди 1 година
Айде стиг сте ни занимавалис глупости,кажете кога ще направят нашите *** заплатите ни европейски.Вие кралицата та краля само глупости които не засягат нашия народ а малка група рептили.
38
2
 
15
 
! Отговори
ей преди 1 година
умен тоз много! Нищо не мой да му убегне... Сарказъм, щото е подсъдимо да набиеш кофата на някой претенциозен ***, особено ако е от прайда
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз така мисля , като Евгений Минчев. Принц Чарлс не иска да е крал и не след дълго ще абдикира , но това ок , защото принц Уилиям е добре подготвен за кралския стол и също така е и млад . Принцеса Кейт и тя е достойна кандидат кралица :)
36
1
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Почетния ЛОРД от британския гейски клуб, нищо чудно да поснава по отблизо Андрю нали са в една дружинка
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичкото това *** интересува колкото ланшната мъгла !
34
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е добре момчето.
33
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя кои му иска мнението
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България НЯМА нито 1 аристократ с легитимна титла, защото българските монарси не са имали правото да раздават титли! Всички ''барони'', ''лордове'' и други ''аристократи'' са със селско-работнически произход и с измислени или купени титли, които нямат никаква стойност!
31
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Женя Минчева е компетентна по въпросите как се служи с трамвай и с мъжки полов орган, никой не я пита за кралицата...
30
4
 
21
 
! Отговори
ОтКадЯнаКадЯ! преди 1 година
Дали мадридския Комарджия, когато идва да наглежда имотите си в англо-краварската Колония,зададени със сливи мандръса понякога "лорд" Минджев в задния двор?Все още не сте писали и за това.
29
2
 
21
 
! Отговори
Д@КастрирамеПаситто преди 1 година
Набедената за"лорд"мека ватманска Китка е права . Ако има някой сирджия, като Биби Лудия на този високо-бюджетен Маскарад,наричан незнайно защо"кралско погрбение"който да рече на канЬОвете,теглещи катафалката "дий" и те препуснат ,и обърнат ковчега, Маскарадът ще е пълен и дълго ще се разказват вицове за него.
28
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Начи минчеф познава няколко слуги и вече експерт?! Приятелството сигурно е през сурат тефтера....Мъка.....
27
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше малко по-успял в живота, можеше да не познава само фризьора на кралицата, но до там е успял да стигне... Подозирам, че познава и чистачката на кралицата..
26
3
 
57
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Чудех се кога ще изпплува тази гротеска :)
25
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минчев си купи 1кв.м. земя в Англия и стана Лендлорд (Landlord), а не Лорд. Има Огроооомна разлика. Ако следваме вашата логика то и аз съм Лорд защото притежавам къща с двор на острова и само кенефффа ми е по-голям от земята която има Минчев. Та спрете да пишете глупости.
24
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато беше ватман и се обличаше официално (от уважение към пътниците го правел) страшно приличаше на Бой Джордж от Калчър Клъб! И прическата му беше същата. Може и да му е подражавсл. Така че англичаните сигурно го припознават за близък човек ( а с тази брада изглежда ужасно!)
23
1
 
51
 
! Отговори
Секира преди 1 година
Евгени, Евгени,колкото и да ти се иска ,никога няма да се докоснеш до кралска особа.Винаги ще си в периферията с разни камериери,слуги и подобни обслужващи персони.Да не ги нареча персонал.Няма лошо в това да работиш за кралското семейство.Но ти ще си останеш все там.До персонала.Понякога,когато имат време ще ти шушукат клюки от двора.И ти Евгени , пак ще си някъде там далеч...