Връщат украинските бежанци от Паничище отново на морето

БДЖ ще предостави транспорт до Варна и Приморско
16 сеп 2022 18:49, Красимир Ангелов
77
Връщат украинските бежанци от Паничище отново на морето
Снимка: БГНЕС

Украинските бежанци, които в началото на лятото бяха преместени от хотели по морето в Паничище, ще бъдат върнати по Черноморието до края на месеца.

Центърът за възстановяване на кадри в Паничище е единствената планинска база на БДЖ, която се използва за осигуряване на задължителен отдих на експлоатационния персонал в дружеството. Съгласно подписания КТД железопътният превозвач има ангажимент за осигуряване на профилакториум към своите служители от експлоатационния персонал, съобщават от БДЖ в своя позиция.

Още по темата
Към момента в базата са настанени 70 украински граждани, като поетия ангажимент за настаняване е до месец септември.

За да бъде възможно изпълнението на задължението по КТД към служителите на БДЖ, е необходимо настанените украински граждани в Паничище да бъдат пренастанени в почивно възстановителните центрове в Приморско и Варна, съобщават от железопътния превозвач.

В тази връзка от БДЖ създадоха организация за осигуряване на транспорт от Паничище до Варна и Приморско. Допълнително е съобразено нуждаещите се от постоянни медицински грижи да бъдат настанени във Варна, където има осигурено медицинско обслужване на място за пребиваващите там украински граждани. От друга страна семействата от майки с деца ще бъдат настанени в Приморско, където пребивават други такива семейства.

Необходимо е да се има предвид, че Паничище е планински район с над 1 300 м надморска височина и предвид предстоящото настъпване на зимния сезон не е подходящо място за постоянно пребиваване на семейства с деца и нуждаещи се от медицинско обслужване възрастни хора поради отдалечеността си от населените места, отчитат от БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Стига със тези Украинци погледнете и за Българите също няма каде да живеят и какво да ядът
45
1
 
32
 
! Отговори
Сульо преди 1 година
За Карловско ФУРГОНИ и мизерна или никаква помощ,а за тия Курорти ...Няма по скапана дРъжава от нашата!
44
17
 
1
 
! Отговори
Казуар преди 1 година
Много руски фашисти пишат тука.
43
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия докога ще ги разхождат по хотелите? Нали им беше свършила програмата?
42
16
 
3
 
! Отговори
Не ви разбирам преди 1 година
Аз съм доволен от моята съседка украинка. Приятно момиче.
41
2
 
61
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
До кога тези *** от Украйна ще ги храни България. Украински айлякчии безплатно на почивка в България за сметка на бедните българи които живеят на прага на мизерия. Да се махат от тук или да почват работа или в лагери за бежанци както им се полага.
40
6
 
38
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Защото хотелиерите после ще искат пари от държавата за провалените летни сезони в последните 3 години. Така хем и те са доволни, защото получават по 1200 лева на човек целогодишно, хем и държавата е спокойна, че им е осигурила пари и хотелиерите няма да блокират държавата. Разбираш ли? Нали знаеш, че нито държавата, нито българските бизнесмени го правят от алтруистични подбуди. Освен това, тези пари са осигурени от ЕС, а не от българския бюджет.
39
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Украйна съвсем скоро ще се освободи, а след това ще унищожи Русия? Защо е нужно тези хора да се местят на нашето море? Могат направо да тръгват за освободените територии.
38
4
 
40
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ОЩЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПОДМЯНАТА
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33-КАЗАХА. "ФУРГОНИ" - ИЗЕДНИЦИТЕ.
36
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е бре курорте! За българите от карловско 375лв, даже и фургони за всички няма, а за навлеците СПА!!! Мила родино, пардон - "мащехо" ти си земен рай, ама не за българите! Относно ЕС и помощите за окраинците - идват индиректно и от нашите джобове. Вноската на България към бюджета на ЕС: за 2020г - 1295,5млн, за 2021 - 1680,2млн.!!! Аре честито на печалившите!
35
1
 
30
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: 44 Виж какво, това са изцяло проблеми на българската държава, и украинците нямат нищо общо! В съседна Сърбия например украинците ги настаняват в бежански лагери, създадени още през гражданската война в Югославия.В тях има всичко. Санитарни пунктове, аптеки, магазини, абе всичко! Но не са хотели пет звезди с казино, нощен бар, джакузи и тайландски масаж - няма такива глезотии.
34
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абре нали оня клоун нали уж вече победи,какъв още го дирят тия тук?
33
0
 
40
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
"Преди да ги изселят навсякъде се чуваше само украинска реч. Сега пак ще трябва да се мъча да се интегрирам в собствения си град." В София не са толкова много, но на определени места доста се забелязват. В тази връзка точно си мислех, хората от морските градове как го понасят това...
32
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе.... Адски гадно е да си бежанец в България. Лятото в планината... Есента на морето... Като почнат мидите и сафридите да скачат сами в тигана. Зимата в кой курорт на ски ще ги водите? Ама винаги има едно НО. Просто тия не могат да си и представят колко е скапано зимното време по морето. Кокалите ще им изгният...
31
1
 
42
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Анонимен41. "По-специални", защото Европа така иска. Пък и, колко хора по селата с години нямат мед. обслужване? Гн...усна работа.
30
0
 
32
 
! Отговори
хотелиер преди 1 година
Нема проблем, купили сме им украинско зърно да ги храним.
29
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какво да по специални тия украински "бежанци" от другите,та да им се осигуряват по 1200 лева месечно?
28
1
 
41
 
! Отговори
Кьосев преди 1 година
Я ги натирвайте за към Украйна!
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тикайте ги в трудов лагер да си изработят престоя