20 пияни и 20 надрусани зад волана днес

Проверени са 10 341 моторни превозни средства
28 сеп 2022 18:11, Нели Христова
23
20 пияни и 20 надрусани зад волана днес
Снимка: БГНЕС

10 341 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 13204 водачи и пътници, съобщават от МВР.Съставени са 2746 фиша и 837 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 20 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

По метода линеен контрол са проверени 2674 МПС и 3239 водачи и пътници и са установени нарушения. Съставени са 716 фиша и 170 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и трима - с над 1,2 промила. Шестима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът тотално изтрещя.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А от тези надрусани колко са под въздействието на наркотици и колко са пушили една трева миналата седмица?? Също ме интересува колко от 20те положителни теста са фалшиво положителни, понеже тези тестове са известни с това, проверете го преди да плюете
15
1
 
6
 
! Отговори
0 наказани преди 1 година
40 безнаказани. Кога ще напишете колко са осъдени?
14
0
 
4
 
! Отговори
miami_heat преди 1 година
До Всяка вечерПратиха полицията да охранява доставката. Нали Карачанаков трябваше да даде обяснение. Но му стана горещо във ефир.
13
1
 
4
 
! Отговори
Alex преди 1 година
НЕ НИ Е СРАМ ! само 20 ....
12
4
 
2
 
! Отговори
alex преди 1 година
СЛАБОООООО ,ИСКАМЕ ОЩЕ ОЩЕ ОЩЕ !!!
11
5
 
4
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Докато не започнете да режете глави на място на всичките тези *** оти, , няма смисъл от вашия безсмислен труд.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато промените закона за престъпниците по пътищата ,ще гласувам !
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и вчера бяха толкова, явно това е нормата.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А надрусаните днес ли са друсали или преди 6 дни? :}
7
2
 
5
 
! Отговори
Кой правоимащ преди 1 година
Ще направи закон синчето му да излежи десет години затвор за една чаша водка и една цигара трева изпушена преди три дена ? Закони се правят със врата за тези който трябва ,големите глоби ще ги плащат пенсионерите ,че са без мигач ,а внуците им ще са по затворите защото нямат кинти за адвокат които знае къде и на кой !
6
3
 
2
 
! Отговори
Колкото е по висока преди 1 година
ГЛОБАТА толкова по лесно се дава и взима на ръка ! А когато има и затвор тогава човека със пагона много трябва да внимава кое Дойче праща за дълго във панделката !!! Иначе си пишете каквото си искате !
5
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Едно време имаше една рубрика "Длъжниците на СКАТ" :)))))) Едикойси с 3 апартамента, 2 автомобила - дължи 17,50лв. :))))))))))))))
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 А чашата е със спукано дъно
3
0
 
12
 
! Отговори
Всяка вечер преди 1 година
Поне десет хиляди павкат трева и се друсат със амфети това за Събота и Неделя се одесеторява ,това е нов начин на живот ---. Какво 100 затвора за младежи ли ще построите ??? Онея хванали 20 ? Супер смях ??? Ха ,ха ха, ! Добре че подпряха със хероина ,онова направо ги косеше ! Къде беше държавата като се продаваше навсякъде ???
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промените в закона за движение по пътищата трябва да включи и принудително събиране на глобите с ДСИ, както и спиране на административни услуги извършвани от КАТ (бутафорна структура пълна с криминални елементи в нея)?
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извадете статистика колко водачи има с неплатени глоби и ги подредете по брой на неплатени и най-сериозни нарушения. С тия проверки е слаба работа, все едно да пълним чаша с вода от дъжда като ловим капките с пръсти.