Савов за ПТП-то на Околовръстното: Пак корупционни действия на полицаи

Според криминалиста може да се установи до минути какво е станало
6 окт 2022 11:33, Петя Славова
11
Савов за ПТП-то на Околовръстното: Пак корупционни действия на полицаи
Снимка: БГНЕС

Поредната катастрофа в София, станала на 25 септември на Околовръстното шосе в София, при която загина френски гражданин, повдигна въпроси чувстват ли се защитени хора, шофиращи с превишена скорос

Според криминалиста Иван Савов, това ПТП е поредният случай, от серията подобни, започнали през лятото, в които се вижда неприятна дифузия между органите на реда и престъпните елементи. По думите му, това е пореден случай, в който се виждат корупционни действия на полицейски служители.

Още по темата
"Така, както е представена ситуацията се извежда следната връзка: Патрулът спира лицето, то най-вероятно си е платило някаква сума, след което полицейските служители са решили да го съпроводят на известно разстояние, за да са сигурни, че няма друг патрул да го спре. Лицето, което е употребило наркотици, решава да кара непремерено и предизвиква катастрофа. Полицаите не са се намесили, тъй като не е трябвало да бъдат там изобщо. Изплашили са се, че ако се намесят, по-лесно ще бъде разкрито тяхното участие и присъствие", коментира пред Нова тв Савов.

"Това е порочна практика, за която съм чувал от доста години насам. Чувал съм доста такива истории", коментира още криминалистът.

"Не смятам, че настоящият министър може да доведе до някакъв резултат. Той е служебен министър. Освен това се държи като адвокат на подсъдимия, не като министър", каза Савов.

Той обясни, че всеки полицейски автомобил е с GPS тракер и може да бъде установено, къде се е намирал по време на катастрофата.

"Може да се установи до минути какво е станало", каза Савов.

МВР има вътрешни механизми за изчистване на системата от подобни елементи, коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Литмус преди 1 година
При всеки втори ужасяващ трагичен случай са замесени полицаи на всякакви нива. Някой да е чул за осъден полицай? След определено време спират да говорят по темата! Какво стана със Симона от 1-во която пази другия пласьор Семерджиев?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на ГЕРБ, МВР стана обучителна структура на мутрите.
6
0
 
6
 
! Отговори
Велински преди 1 година
Бялата златка ще излезне прав, като им казва, че са "мутри в униформа"?
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зад всяко едно престъпление е замесен поне един смърф! Неоспорим факт!
4
3
 
11
 
! Отговори
БАШ тариката преди 1 година
Всички на мижави копия на Дамаджаната.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политицията е част от мафията. Доказан отдавна факт, това е просто поредно доказателство.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са в кюпа. Тия чингета на пътя взимат подкупите и се отчитат на горе та чак до министъра. МВР е най корумпираната структора както прокуратура и Съда.
1
0
 
26
 
! Отговори
питанката преди 1 година
След още някакъв подобен случай ще се окаже, че полицайките ги избират с конкурс за к"рви. На никой около тях не му прави впечатление, че тая дърта пач""вра живее нашироко или повечето са такива. Има отдел "Вътрешни разследвания", те спят ли или участват в схемата??