Мицкоски: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме

"Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата"
Обновена: 30 окт 2022 14:33 | 30 окт 2022 14:12, Красимир Ангелов
137
Мицкоски: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме
Снимка: БГНЕС

Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата. Да изпратим ясно послание, че ние сме македонци, които говорят македонски език и идват от Македония. В 21 век никой не трябва да има съмнение и да говори за този въпрос.

Още по темата
Това заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който пристигна в Благоевград за откриването на македонски културен център "Никола Вапцаров". В същото време ВМРО протестира срещу откриването на клуба, съобщава БГНЕС.

"Нашето право да се определяме като македонци е неприкосновено, съгласно всички закони и поради тази причина сме тук, за да подкрепим македонците в България", продължи Мицкоски.

На въпрос защо не признава правата на македонските българи, той отговори: Македонската конституция е признала всички малцинства, съгласно всички стандарти. Въпросът е защо не са признати правата на македонците в България, попита той.

Ние сме причината за обединение, ние не създаваме напрежение, ние се гордеем с факта, че сме тук при откриването на този клуб, каза още Мицкоски, цитиран от БГНЕС.

Още за откриването на клуба вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не забравяйте,че клуба е създаден от подозрително лице от Канада и даже македонците не знаеха...
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИЯ Е ТУРСКИ САРАЙ ЗАОБИКОЛЕН ОТ РУСКИ ПЕТРОЛ И АМЕРИКАНСКА ВОЙСКА!
12
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименДА АМА МАКЕДОНЦИТЕ СА БЪЛГАРИ ОТ КОГА?ОТ КАКТО РУСИЯ СЪЗДАДЕ САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ,НАЛИ?1878 Г.АЗ СЪЩО НЕ ОБИЧАМ СЪРБИТЕ,НО ТЕ ПОНЕ НЕ СИ СМЕНЯТ ГОСПОДАРИТЕ КАТО НОСНИ КЪРПИ КАКТО ПРАВЯТ БЪЛГАРИТЕ...
11
5
 
20
 
! Отговори
L. преди 1 година
Проста логика: Щом са наследници на Александър Велики, защо не говорят гръцки? Не е като да е изчезнал език като латинският.
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незабравайте че този обслужва руските интереси, които са между България и макендонски българи да има конфликт, защото ако няма някога могат да решат да се обединят, което е нежелано от Русия и Сърбия.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИЦКОВСКИ ПОНЕ ЕДИН ТИР С ПАКЕТИ ЛЕЩА И ОРИЗ ДА БЕШЕ ДОКАРАЛ,ЧЕ ДА НАХРАНИШ ОГЛАДНЕЛИТЕ ЖИТЕЛИ НА "ЕВРОПЕЙСКИ" БЛАГОЕВГРАД...99 % ОТ ХОРАТА В БЛАГОЕВГРАД КАЗВАТ;НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ НИТО ТЕЗИ КЛУБОВЕ,НИТО ОНЗИ АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ...ИНТЕРЕСУВА МЕ САМО ХЛЯБА,КОЙТО ТРЯБВА ДА СЛОЖА НА МАСАТА.
8
5
 
11
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Това изкзване ако не е провокация, здраве му кажи!
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички трябва да разберат, че този е сръбско-руски агент и ако трябва да мразим някой това са руснаци и сърби, а не македонците, които са Българи.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мицковски...това ,че откриваш в някакво гаражче песнионерски клуб в затънтена уличка в благоевград не значи,че си решил проблемите на нас македонците...ние нямаме нужда от твоята помощ.с или без теб ние си носим кръста...не можахте ли да го сместите в мазето...по евтино поне да излезе.и какво се оказва ние македонците трябва да се крием там в уличките все едно сме престъпници.
5
3
 
15
 
! Отговори
Румен от Слатина преди 1 година
Ало Мицковски. И Никола Вапцаров след като взе парите от руския агент на Коминтерна / живееш като наемател в Банско/ казва на майка си: Мале от днес сум македонац ,а братовчедка му пита , а Мале аз сега каква съм. - След атентатите и взрива гара Варна. От затвора пише. "Опомнихме се , но вече бе късно"
4
4
 
18
 
! Отговори
Lina преди 1 година
А защо Вапцаров, а не Александър Македонски? Толкова пластмасови статуи да имат на разстояние 2 м. една от друга. Сега. Вапцаров?
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определяйте се както искате,но не определяйте нашето население.Капиш?Живейте си във вашите 27% от областта Македония и си дръпнете ръчичките от претенции.Гърците ви скръцнаха и се утишихте,а сега искате да лапнете Пирин,защото така ви учат руско сърбоманските дрогаре.Забравете!Сърбете още несани върнали западните покрайнини.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като говорим по този въпрос какво?
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благоевград ако имате малко българско закривай това гаражче ,не забравяйте че тези псуваха химна ,ако ли не марш от България