Мицкоски: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме

"Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата"
Обновена: 30 окт 2022 14:33 | 30 окт 2022 14:12, Красимир Ангелов
137
Мицкоски: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме
Снимка: БГНЕС

Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата. Да изпратим ясно послание, че ние сме македонци, които говорят македонски език и идват от Македония. В 21 век никой не трябва да има съмнение и да говори за този въпрос.

Още по темата
Това заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който пристигна в Благоевград за откриването на македонски културен център "Никола Вапцаров". В същото време ВМРО протестира срещу откриването на клуба, съобщава БГНЕС.

"Нашето право да се определяме като македонци е неприкосновено, съгласно всички закони и поради тази причина сме тук, за да подкрепим македонците в България", продължи Мицкоски.

На въпрос защо не признава правата на македонските българи, той отговори: Македонската конституция е признала всички малцинства, съгласно всички стандарти. Въпросът е защо не са признати правата на македонците в България, попита той.

Ние сме причината за обединение, ние не създаваме напрежение, ние се гордеем с факта, че сме тук при откриването на този клуб, каза още Мицкоски, цитиран от БГНЕС.

Още за откриването на клуба вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия срдьъбски бокли-ци защо още мърдат
33
4
 
32
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
И защо кръстихте клуба си на Вапцаров, а не на Тоше Проески да речем? Защо самоопределението ви е за сметка на нечие чуждо?
32
5
 
31
 
! Отговори
Македонски расисти преди 1 година
Така е, имат право да се самоопределят. Мисля в България никой няма против македонците да се наричат македонци. Проблем е когато българите в македония биват репресирани, убиждани дърпани по улиците, бити а полицията в Македония не прави нищо. Дори арестува българите защото са се оплакали в полицията, когато са били нагрубени. Видяхте какви протести имаше поради самото съществуване на български културен център в Македония. Това не е ок и за това ще стоят извън ЕС.
31
1
 
12
 
! Отговори
През октомври преди 1 година
Клон, въже да стегне и лой да не претърка. Това е рецептата.
30
16
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Никодим Царкниас не е Грк , тои е етнички Македонец , монах од Егеиска Македониа , долгогодишен борец за човекови права на Македонците тамо за што бил и во затвор , еден од основачите на македонскиот клуб во Егеиска Македониа што го носи името ,, Крсте Мисирков,, како и покренувач на тужба против Грциа во Стразбург за да може да служи на маичин македонски иазик.
29
4
 
24
 
! Отговори
Мицко със ски преди 1 година
Момчето е добре платено србско мекеренце, не му се сърдете, както и унас Кир Петко и др. Предатели българи убийци, на тях трябва да им дутим сметка!
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва дори да се отразява това в медиите като новина, това искат сърбоманите внимание. Да си стои там гаража и дама трима платени пенсионери и тва е
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУЕ СЕ НАПЪВАТЕ...ДО НЯКОЛКО ДНИ ШПИЦКОМАНДИТЕ НА ФАШИСТА-АЛКОХОЛИК ЩЕ ВАНДАЛИЗИРАТ ТОЗИ ГАРАЖ КАТО ИЗПОТРОШАТ ПРОЗОРЦИТЕ И ИЗЧЕГЪРТАТ БУКВИТЕ...БЕЗСМИСЛЕНО Е ПОДОБНО НЕЩО...НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ НЕ ИСКАМЕ ДА БЪДЕМ ЧАСТ ОТ ПОДОБЕН ВОДЕВИЛ.
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки има право да се определя, а Вапцаров се е определял като Българин. Съответно, като северомакедонците (клуба трябва да е северомакедонски нали, ето ви втората провокация, *** да не почваме) се определяте с Вапцаров, то значи се определяте като български наследници и наследници на българската култура. ;)
25
2
 
15
 
! Отговори
КОЧО преди 1 година
НЕ ВИЖДАМ НИЩО КУЛТУРНО В КУЛТУРНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ТАМ И У НАС.
24
4
 
28
 
! Отговори
българин преди 1 година
И какти винаги,ние българите си мълчим.Около 1 млн. отродили се българи,наричащи се македонци,ни поставят на колене.Убедихте ли се за пореден път,че сме народ с робска психика.Те какво сториха при откриването на двата български центъра-псувни по наш адрес,обиди на произход,после запалиха единия център,на другия повредиха фасадата.И ние тихичко и мирно си мълчим.Този-Мицкоцки,най-злостния българофоб,му вземаме интервю.Той заслужава кол в главата,а не внимание.Той е най-свирепия ни враг,разберете.
23
4
 
2
 
! Отговори
До SuCkMyD1ck преди 1 година
Между ушите имаш вакуууум
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14 . Колко пъти ще ти се казва , че Османската империя е граничела с Римската Свещена империя по билото на Стара планина . И Царство България го има 70 г. преди Турската държава на К. Ататюрк Банско е освободено от Цар Борис.
21
4
 
18
 
! Отговори
1234 преди 1 година
А ние българите имаме право да Ви сложим вето относно вашето евентуално членство в ЕС.
20
1
 
8
 
! Отговори
Не се учудвам преди 1 година
Ако се върнем един век назад, когато населението на нашите градове се е увеличавало с ускорени темпове, знаете ли каква висока стойност е имало определението "селски"? "Този ми е селски" е било почти като припознаване на близка роднинска връзка, а новоизпечените граждани много са държали да изтъкнат от коя етнографска група са (напр. шопи, торлаци и т.н.). Дори интелигентите нарочно са вмъквали думи от своя диалект, говорейки на официалния литературен език. Та, и днешните макета правят същото.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всеки има право да се определя, но да се определяш като обиждаш другите, това на кой е право?
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма руско,няма българско,няма македонско,няма сръбско,няма американско или каквото и да било от определена държава участие.Това си е чиста провокация на сатанистите да се разпалва конфликт и война.
17
5
 
9
 
! Отговори
ЭвроЛибеРаст преди 1 година
и аз така откакто се СамоОпределих за Трудно Достъпен Брюкселски Жендр, живота ми потръгна, назначиха ме на 20 000 еврака заплатка в ЕвроПарламента и всяки Петък вечер в Брюкселските хотели ме оплождат като за световно...
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Провокация е,че гръцки поп идва да открива клуба.Продължавайте да си траете!
15
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Македония не е само в днешните граници, Пиринска Македония как са българи - а тези не са - това е смешно. Нито са както САЩ - дошли от Европа, нито Австралия - пак преселници.