Коледна добавка от 70 лв. ще получат всички пенсионери

Парите ще бъдат изплатени с пенсиите за декември
Обновена: 16 ное 2022 13:03 | 16 ное 2022 13:00, Елка Василева
53
Коледна добавка от 70 лв. ще получат всички пенсионери
Снимка: архив, БГНЕС

Пенсионерите ще получат по 70 лева коледна добавка, стана ясно на брифинг на служебните министри на финансите Росица Велкова и на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Добавки ще получат всички над 2,34 млн. пенсионери без значение от размера на пенсиите им.

Те ще бъдат изплатени заедно с парите за декември в началото на следващия месец.

Велкова заяви, че това е станало възможно след икономии в разходната част на бюджета от 142 млн. лв.

Социалният министър Лазар Лазаров обяви още, че предстоят разговори със социалните партньори за размера на минималната работна заплата догодина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Хлшйхр преди 1 година
Аз нямам коледна добавка А вече получих декемврийската пенсия това означава пак лъжи че всички пенсионери ще получат коледна добавка
46
3
 
2
 
! Отговори
70 лв!? преди 1 година
Който дойде на власт първата му работа ще е да намали пенсиите наполовина!Вие просто не разбирате,че ПАРИ ЗА ПЕНСИИ НЯМА!Няма бе,просто няма!Със заеми пенсии не се плащат!А кой ще ги връща е неизвестно!Но политиците мълчат,защото това ще е краят им!Не случайно вече никой не дава заем на нашите шушони!
45
1
 
3
 
! Отговори
Потрес преди 1 година
До АнонименМного лъжите и сигурно и за това ви плащат. Всяка година е имало някакво увеличение,макар и минимално
44
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 45 преди 1 година
А кой е казал, че всички трябва да имат еднакви пенсии? Кой каквато е заработил, такава взема. И, понеже всички са пенсионери, щом има добавка от държавата, трябва всички да я получат. Не като преди, определили само тия с пенсия до някаква сума да получат добавка и, който има един лев над нея, нищо не взема. Това справедливо ли е?
43
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо на всички по равно?! Трябва добавката да е пропорционална на пенсията. Тези с 1600 лева пенсия трябва да получат два пъти по-голяма добавка от пенсионерите с 800 лева пенсия.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към сегашните ми 3400 лева пенсия още 70 лева. Няма лошо.
41
1
 
5
 
! Отговори
Епа кажи едно браво! преди 1 година
По две кила кашкавал ши дават. Урррааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия 70 за къде бе? Егати подигравката.
39
1
 
7
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Кило луканка от евтината и кило кашкавал от скъпия.Браво
38
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А депутатите-пенсионери ще вземат ли добавката? Президентът ще вземе ли добавката? Жалка държава, жалки управници, щом на работещите с минимални доходи, вземате и последния залък, а връзкарите с високи пенсии, на високи постове ще ядат и ще повръщат!
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Хайде в Несебър, хайде в Бургас, всичките кръчми ще работят за нас".
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Д...Г....Д смешници..... Целият Български народ храни 240 с...в..и..н..е..... вземат си високи заплати и премии,, сега ще си вземат коледният бонус хиляда и кусур лева... Всички са един дол дренки.
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17 Ако не бяха ГЕРБ за 12 год. пенсията ти щеше да е поне с 30% нагоре. Но ГЕРБ с Горанов и Домусчиев много спънаха пенсиите и МРЗ.
34
8
 
9
 
! Отговори
Нечестно е! преди 1 година
Но кога тези горе са направили нещо, което е почтено и честно!? Не бива тези с 1500-2000-3000 лв. пенсия да вземат и добавка! Генералите в пенсия и те "нуждаещи" се, с таван на пенсии и заплати.
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 Колко хора са работили в пещите на Кремиковци, че ревете, че пенсиите ви били орязани? Единици сте били, но военни, милиционери, разни други държавни хрантутници са многобройни.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С 3400 лв. пенсия и те ли ще получат добавка?
31
4
 
12
 
! Отговори
Абсолютно тъпо! преди 1 година
Сума ти пенсионирани милиционери и шапкари са баврени в общини, областни управи, агенции и министерства! И съвсем не са с ниски пенсии! Работещите пенсионери НЕ трябва да вземат добавки, освен ако не са пряко в производството.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е честно, да, депутатските заплати се вдигат без разправии, а за минималната има да се дракат години сигурно, че и то увеличението едно голямо, инфлацията ще го изяде още докато се разправят. А на пенсионерите не завиждайте, хората са си изработили парите, кой повече, кой по-малко, имат право да си ги получат. И летците бяха на същия хал, начислена пенсия 3000 и отгоре, получават таван 1500. Много си отидоха без да дочакат увеличението сега.
29
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тъпо и нечестно е! Този с 1000 лева и нагоре пенсия ще получи 70 лева за Коледа, а работещият на МРЗ, ще даде на държавата ДОД 70 лева! Не че са кой знае какви пари са, но много от работещите с минимални доходи имат деца! Не е справедливо!
28
2
 
18
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Чета, колко са вдигнати пенсиите и МРЗ, но никой не казва за цените! Специално основната храна на пенсионерите, хляб, мляко и производните му са дубъл и отгоре сравнени с времето, когато минималната пенсия беше 280лв.! Та всичко е танто за кукуригу! Дори си мисля, че по този начин ни подготвят да свикнем с цените в Евро. Сега ако кофичка кисело мляко е 1.80лв., тогава ще е 0.90 цента.