Коледна добавка от 70 лв. ще получат всички пенсионери

Парите ще бъдат изплатени с пенсиите за декември
Обновена: 16 ное 2022 13:03 | 16 ное 2022 13:00, Елка Василева
53
Коледна добавка от 70 лв. ще получат всички пенсионери
Снимка: архив, БГНЕС

Пенсионерите ще получат по 70 лева коледна добавка, стана ясно на брифинг на служебните министри на финансите Росица Велкова и на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Добавки ще получат всички над 2,34 млн. пенсионери без значение от размера на пенсиите им.

Те ще бъдат изплатени заедно с парите за декември в началото на следващия месец.

Велкова заяви, че това е станало възможно след икономии в разходната част на бюджета от 142 млн. лв.

Социалният министър Лазар Лазаров обяви още, че предстоят разговори със социалните партньори за размера на минималната работна заплата догодина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
23
 
! Отговори
до 26 преди 1 година
Не е нужно да си пропаднал и некадърен за да работиш на МРЗ, ако имаш "късмета" да живееш в малък град.......
26
2
 
18
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
след време и ти ше станеш пенсионер . тогава пак ли ше разсъждаваш така , ше се откажеш от добавката ли ?
25
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Имам 40 години трудов стаж и след година ще получа около 650 лева пенсия! 17 години съм работила като учител, до 2011, когато заплатите не бяха високи! Сега от 5 години съм на МРЗ! Късмет, какво да се прави?!
24
23
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
Колко пропаднал и некадърен трябва да си за да работиш на МРЗ.
23
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А, работещите на МРЗ, няма да получат нищо! Нека работим, да внасяме в хазната, макар и минимални данъци, но за нас са си пари! Ще кажете, като не ви харесва, намерете си друга работа! Няма как, в провинцията е безнадежно!
22
16
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
"Добавки ще получат всички над 2,34 млн. пенсионери без значение от размера на пенсиите им"- браво, супер, а в същото време мизерните детски добавки се изплащат според доходите на родителите.Да живеят пенсионерите, те са бъдещето на държавата.
21
9
 
7
 
! Отговори
Санитар преди 1 година
До АнонименТоест Киро Канадеца ти я е вдигнал с колко 60 лв. брей, че голяма разлика. Разлика, която идва на кредит, който 1 милион от наистина работещите в тая държава ще плащат после. Много добре ми звучи.
20
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До миналата година минималната пенсия беше 280лв, сега е 490лв. *** ако беше вашия любимец Чекмедже Ага, тогава какво щяхте да правите ??
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм работил цял живот в София-Мет на отровите. Изчислената от НОИ пенсия ми е 3516 лв. Досега ме крадяха с по 2316 лв на месец, после с 2016 лв на месец, а от 1 октомври пак ще ме крадат, но само с по 116 лв на месец. Нека тая ов ца да дойде да ми каже, че съм бил на топло местенце.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познавам доста хора, работили в Кремиковци, които имат изчислени пенсии над 3000 лв, но досега вземаха само половината заради тавана. При Борисов, Държавата им крадеше половината пари, които са внасяли.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки, който е работил на Доменните пещи в Кремиковци или е копал въглища в Перник има изчислена пенсия поне 2800 лв. Това че не я получавал толкова години досега си е пладнешки обир. Добре, че махнаха тавана.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам 78 години трудов стаж с приравнените от Първа категория. Пенсията ми е 723 лв. Да ви пи кам на Държавата и на методиките за изчисляване на НОИ. За 12 години ГЕРБ изкривиха тотално пенсионния модел
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 12 години пенсията ми е увеличена 2 пъти - с 2.4% и после с 1.8 % от "народния човек" Бойко Борисов. За последната година пенсията ми беше увеличена 2 пъти от "кокорчовците" - с 6.7% и с 12.5%. Увеличение с 10% , което трябваше да се състои от 1 юли и което ГЕРБ и ИТН провалиха щеше да мие трето за последната година.
14
1
 
12
 
! Отговори
Ясно преди 1 година
Ще има нови избори около март.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мразещият пенсионерите Боко, ги беше оставил на глад и мизерия, защото те не можеха да му връщат обратно 40% , както правеха приближените му фирми за обществени поръчки. Затова се сърдете на него. ПП тъкмо започнаха промяната и ги катурнаха от властта. И сега пак обратно, където си бяхме.
12
4
 
11
 
! Отговори
Честит пенсионер преди 1 година
Да се порадваме малко, защото като дойде пролетта оня с чекмеджето ,отваряне за нас няма да има.Отсега знам, че поне две години ще вие , че парите Кирчо ги е изхарчил, както навремето Станишев му беше виновен.Той затова отвреме на време сдава властта. Така други опират пешкира за грабежите му!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно скапана система за пенсиите! Имам съседи на около 50-пенсионери, на работа има и по-млади, но те са поради лош късмет/ съдба-с инвалидни. Аз не мога да разбера, толкова ли е трудно всеки да има лична сметка и да се знае, колко и кога е внасял, а не като сега някакви несправедливи.. Имаме един в блока, пенсионира се по времето с три последни години и сега взема тавана, а цял живо е работил държавна работа и само ТРИ години за висока пенсия.. Майната,.. да е жив и здрав
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако тиквата беше на власт,щяхте да видите от трите по-дълги я.На него пенсия не му трябва.Осигурил си е дори внуците с по 1 милиард,както дъщеря си,зет си и себе си.Да му мислите вие,простите,с които се бил разбирал,щото сте били като него!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами браво!Ще има за по някоя пържола и някой лев за внуците.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе ко стана с онзи регистър за неучащи и неработещи. намериха ли що ги мързи да се прегърбват за 350 евро или идеята беше да се откраднат едни пари?