Храна, лекарства - коледната добавка не трогна пенсионерите

По 70 лева ще получат всички възрастни за празниците
7 дек 2022 23:40, Анисия Иванова
27

Започна изплащането на декемврийските пенсии и коледните добавки от 70 лева. За това бяха отпуснати допълнителни 142 милиона лева от правителството.

От допълнителните средства за празниците могат да се възползват всички пенсионери, без значение от размера на получаваната от тях пенсия.

За да няма струпване на хора, трябва да бъде изготвен график във всяка пощенска станция. От тях възрастните хора ще могат да получат пенсиите си до 20 декември. Изплащаните по банков път средства пък ще пристигнат още днес.

"Какво са 70 лева? Давам 300 лева за лекарства, ще трябва да отделям и от своите, и от парите на сина си, за да мога да си ги купя", оплака се столичанка пред Bulgaria ON AIR.

Друга пенсионерка пък ще използва добавката, за да си купи храна.
 


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 месец
Малко се наплюскаха и взеха да искат още,че то онова с пръстчето е вярно...ха ха
19
2
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 1 месец
А тогавашното време ще върнеш ли? Това, което тогава се купуваше за 40, сега и за 80 лева няма да купиш. Големи многознайковци се навъдиха, само опорки им дай да повтарят.
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ееееми - Като те чета сега какъв си изкукуригляк, само си представям на техните години що за чудо ще си. Ама, казват господ забавял, но не забравял. Та, чукай на дърво. И работи яко, и си внасяй вноските за пенсия.
17
13
 
0
 
! Отговори
Ради преди 1 месец
Още продължавайте да вдигате т.н. ниски пенсии на "бедните" пенсионери.От 180 на 200, от 200 на 250, от 250 на 300, от 300 на 370, че до 467 лв.Още подарявайте пари за отопление, неоправдани с документи, пък пенсионерите ще си купуват ракия и цигари.
16
1
 
5
 
! Отговори
Първо искам... преди 1 месец
...да кажа, че никой не се ражда пенсионер. Второто, което искам да кажа е, че никой аргументирано не предлага каква да е добавката, без да проявява алчност. Аз лично ще си купя джентълменско ножче Солинген, посребрено, дръжка бял кориан, автомат, 3 инчово острие, в кадифена кутийка, колекционерско. 40 Е, като пораснат внуците ще струва поне 500.
15
16
 
2
 
! Отговори
ееееми преди 1 месец
Щом не са трогнати, не им ги давайте. Даже си ги вземете. Да видим тогава как рЕзко ще се трогнат тия изкукуригляци.
14
3
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
при днешните цени на храните 70 лева са нищо сега започва глада защото неможе да си купим наи необходимите неща
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 2019 година коледната добавка беше 40 лева, сега е 70 лева. Да върнем ли ГЕРБ и добавката от 40 лева?
12
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не си спомням по времето на мутрите, пенсионерите да са получавали 70 лева коледна добавка. ГЕРБ и това не даваха.
11
0
 
13
 
! Отговори
Помнещ преди 1 месец
Да точно САЩ но натресоха хиперинфлацията като ни спряха кредитите. Помогнаха им малко и от СДС блокирайки с протести България. САЩ го направиха защото България излизаше от икономическа зависимост заради външния дълг. Виденов успя да го намали с два милиарда долара и САЩ взеха мерки пак да го увеличат
10
0
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Хората са уморени от несправедливостите на който са жертва и който виждат. Това е психологическо вече друг вид на нещата трупани и целия поток от информация.....Някакви вечно подхвърляни трохи на фона на цялата вечна помия.... Хората искат друго, но политиците едва ли ще го разберот
9
10
 
9
 
! Отговори
Помня преди 1 месец
До Анонимен 15 Какви ги пишещ бе ? САЩ били довели да хипер инфлацията..! САЩ ли ни натресоха Виденов и Гечев ? Съвсем умишлено доведоха инфлация, да стопят вътрешния дълг на пропадналите социалистически предприятия , с огромни задължения към банките.Инфлацията излезе от контрол и спестяванията на българите изчезнаха.Само че чер..ве.ните капиталисти бяха взели големи заеми , вложиха ги в имущество и после върнаха стотинки.Това беше и целта.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който говори, че точно най-възрастните са си били виновни, защото, видите ли, не се били осигурявали на вярната сума, съвсем не е наясно каква беше системата преди 1997 г. Освен това да искате коректност от осигуряващи се, които са преживели обезценяването на парите (което ни направиха САЩ чрез МВФ), е да искате от тях да продължават с наивността си. Сегашното обезценяане също не е по причина на осигуряващи се, а заради световните финансии, водени от 600 ТРИЛИОННИЯ дефицит на САЩ
7
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мърморенето и вечното недоволство вреди първо на смите мърморещи, уврежда стомаха, червата и бъбреците.
6
4
 
11
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Анонимен 6 И заплатите ви са били подигравка.
5
2
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Е то не може всички пенсионери да са доволни. И онези с 4 500 лева пенсия и там има недоволни.
4
9
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Най-накрая добавката се дава справедливо:на всички по равно.Досега хората работили тежка работа и получаващи за това по-висока пенсия,бяха дискримирани.
3
26
 
9
 
! Отговори
toti преди 1 месец
Те заради такива простаци не заслужава да сме в Европа!!! ЗА всичко мрънкат,недоволни ,били болни...ами кога са ви давали по 100лв що не сте мрънкали,що нищо не сте внасяли за пенсия ,а сега малки им били...тъща и утре дето мълчат и вземат под масата пари ,без да се осигорява нашия,пак ще мрънка ,,,това е то
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И пенсиите са подигравка, и коледната добавка е подигравка ---- да не си пенсионер в България - пълна гавра с пенсионерите!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ше се трогнат огат имат нормални пенсии и земат че ги уважат за празниците