Руското посолство у нас: Край на опитите на Русия за равноправие със Запада

Мисията с оценка за отминаващата си година
Обновена: 30 дек 2022 16:33 | 30 дек 2022 16:25, Красимир Ангелов
403
Руското посолство у нас: Край на опитите на Русия за равноправие със Запада
Снимка: БГНЕС

Руското посолство у нас публикува на своята страница в социалната мрежа Facebook равносметка с "основните външнополитически резултати на 2022 година".

"Заминаващата година се превърна за външната политика на Русия в повратна точка и беше концентрирана върху формирането на нова международна реалност.

Още по темата
Признаване на независимостта на Донецка и Луганска народни републики, започване на Специалната военна операция в съответствие с чл.51 на Устава на ООН, провеждане на референдуми в ДНР, ЛНР, както и на освободените територии на Запорожка и Херсонска области с по-нататъшното им приемане в състава на Руската Федерация – тези събития завинаги ще останат в отечествената история като епохални моменти", се чете в позицията на посолството.

"Същевременно сложихме край на 30-годишните честни опити на Русия да изгради равноправно взаимодействие с "колективния Запад“" пишат още руските представители у нас.

"Руската дипломация е предприемала сериозни усилия за мирно уреждане на международни конфликти. Активно допринасяхме за стабилизиране на ситуацията в Афганистан. Лансирахме всеобхватен подход към сирийското досие, включително в рамките на "Астанинския формат". Съдействахме на комплексното нормализиране на отношенията между Азербайджан и Армения", се чете още в равносместката за отминаващата си 2022 година.

Там се отбелязва, че руската страна успешно е развила контакти с "многобройните ни международни партньори, заинтересовани в конструктивен диалог с Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
7
 
4
 
! Отговори
ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ преди 1 година
...Е , ЧЕ САМО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА ИМАТ СОБСТВЕНОСТ И НУЖНИТЕ СРЕДСТВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО, РЕАЛИЗАЦИЯ НА ТАЛАНТА И СПОСОБНОСТИТЕ , КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е НУЖНО НА ЕДНО ИСТИНСКИ "СВОБОДНО ОБЩЕСТВО "---А ТОЗИ ФАКТ ВСЪЩНОСТ ПРЕДОПРЕДЕЛЯ , КОЙ ДА БЪДЕ ВЪВ ВОДЕЩАТА УПРАВЛЯВАЩА КЛАСА И...КОЙ , НЕ!....НЯМА ПРАВИЛНИ ЗАКОНОВИ РЕГЛАМЕНТИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДНЕШНОТО БЪЛГАРСКО "СВОБОДНО ОБЩЕСТВО" И ЗАТОВА И ОБЩЕСТВОТО НИ КРЕТА СЛЕД РАЗВИТИТЕ НАЦИИ НА ЕВРОПА!---ВЪПРОС НА УМ И МАНТАЛИТЕТ!
234
12
 
7
 
! Отговори
152 Тошо преди 1 година
Разбираш ли , че пррекаляваш. На тебе лично какво зло ти е направила Митрофанова .Или просто стоиш доста по-ниско от нея и по достойнство и по интелект.
233
0
 
4
 
! Отговори
Илийчо, Илийчо-о-о преди 1 година
Много си зле, чичко, кй ти проми мозъка човече, и колко ти плащат да пишеш тия глупости.
232
8
 
19
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
Откакто се помня , единствената грижа на БКП/ДС и КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДИКТАТУРА ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ --беше да ни държи в подчинение и робска зависимост , за да се изпълняват постулатите на Партията и нейните господари от Кремъл , като един от най-важните винаги е бил--БЪЛГАРИНА ДА НЯМА СОБСТВЕНОСТ И И СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО , КОИТО ДА МУ ОСИГУРЯВАТ "ЛИЧНА НЕЗАВИСИМОСТ ОТ СОЦ-ДЪРЖАВАТА"!!.....ЕТО ---ТОВА Е "ОСНОВНИЯ ПРИНЦИП НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО И КОМУНИСТИЧЕСКОТО РОБСТВО".!!!!!!!!!!!!!!!!!
231
14
 
22
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
Най богатата на на суровини държава на планетата .Злато нефт газ диаманти и какво ли не в изобилие.А стандарт на населението като този на малката нищо не притежаваща Северна Македония. За БГ въобще не споменавам двойно по високи заплати и пенсии . Този факт говори красноречиво за манталитета нравите и гените на руснаците. . Няма логика нормален човек да уважава държавата русия и да се изживява като русофил!!
230
2
 
2
 
! Отговори
Ало, зелен чорап 83 преди 1 година
въобще не си въобрязавай , че мнението ти струва ннещо за някого .
229
16
 
21
 
! Отговори
РУСКИ ПРИМИТИВИЗЪМ преди 1 година
РУСИЯ ---Е ОЩЕ В "КРЕПОСТНИЯ ПЕРИОД"/робския-СОЦ/.....С ПРИНЦИПИТЕ НА "ВОЕННИЯ КОМУНИЗЪМ И БОЛШЕВИЗЪМ"!!!
228
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен, 275, днес има много по- рафинирани и "елегантни", съвременни форми на робство от първичните, средновековни примери които си описал! Но бъди сигурен, че по жестокостта си те не отстъпват на изброените от теб примери и Русия прилага такова робско третиране на хора като определени свои наказателни методи.
227
2
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 1 година
Колкото си необразован , два пъти си по-***, неориентиран и три пъти по-амбициозен да участваш в голямата геополитика .
226
10
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
МАЛЕЙЙ...ПА ГЛУПОСТИ---"КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО" НЕ БИЛО "РОБСТВО"....ха,ха,хааааае кво е тогава.... "само търговия с живи хора , като ***" ли......ха,хахаааа-- утре спокойно можеш да СЕ ПИШЕШ ЗА "ОТКРИВАТЕЛ ВА СВОБОДНИЯ ПАЗАР НА КРЕПОСТНИЯ РУСКИ СОЦИАЛИЗЪМ" БЕ ......ХА,ХА,ХАААА....или "философията на свободното КРЕПОСТНО ПРАВО "----С "ПРАВО САМО НА ХЛЯБ И ВОДА" ..и "ПРАВО САМО НА ДЕНОНОЩЕН СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ТРУД "...ха,ха,хаааааа....
225
15
 
14
 
! Отговори
Глупости та дрънка преди 1 година
Русия няма нищо , което да предложи на "КОЛЕКТИВНИЯ ЗАПАД" --освен простотията , азиатщината , имперската си надменност , руския болшевишки фашизъм, и полезните си изкопаеми на които се крепи цялата им икономика!...ВСИЧКИТЕ ИМ ДОСТИЖЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА ТЕХНОЛОГИИТЕ , СА ИЛИ КРАДЕНИ ИЛИ ТРОФЕЙНИ ЗАВОЕВАНИЯ ОТ МИНАЛИ ВОЙНИ!....НОВАТА МЕЖДУНАРОДНА РЕАЛНОСТ ЗА ВАС ---СЕ НАРИЧА "ИЗОЛАЦИЯ"----ЗАЩОТО СТЕ ВРЕДНИ И ОПАСНИ ЗА СВАТОВНИЯ МИР , БЛАГО И ПРОСПЕРИТЕТ!
224
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалната власт на западноевропейските крале е ограничена поради наличието на полунезависими княжества, които се ползват с широка автономия, макар че владетелите им са обвързани с клетва за вярност към краля в рамките на васална система. Обществото се характеризира с феодални структури, понякога наричани франкски модел.
223
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се хаби да му обясняваш на фоба. Крепостничеството не е робсто. Даже и рАбство не е както на запад. Справка - При франкския модел военната аристокрация упражнява властта си в рамките на васалната система. Придобиването на властта е според династичната традиция, свързана с принадлежността към дадено потекло. Дълг на всеки васал е да защитава господаря си и да го следва във военни експедиции. Основната маса от обществото са селяните, като процъфтява крепостничеството.
222
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя война онази в Ирак за която Асандж го търсят ли? Или другата информационата за която Сноудън показа какво са сащ?
221
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На теб който и да сложат там ще ти е поръчано да плюеш. По добре си погледни деменцията че пак объркал кое е Иран. За рогата Хилари която пък си пусна списанийце че е президент да не говорим.
220
7
 
13
 
! Отговори
на мене пък... преди 1 година
Митрофанова ми прилича на Корнелия , като че ли са сестри .
219
6
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Това май е краят на руската дипломация изобщо, светът обяви путинова раша за терористична държава, а с терористи никой не преговаря ... то и без това не остана държава по света която да не натири руски дипломати, а новият световен ред който путин ще сътворява ще се скрепва с Башар Асад, Мадуро, Ким Чен Грух и племенните вождове на Уганда ... !!!
218
4
 
2
 
! Отговори
Тъй нареченото преди 1 година
руско превземане на Париж! Армията е била не руска, а съюзническа, водена от Александър 1! И, Наполеон ги е чакал преди Париж, но са го финтирали и заобиколили! Когато разбрал, Наполеон тръгнал след тях, но не ги на стигнал и закъснял!
217
4
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
АЗ пак нещо не разбрах -----и като с кво Русия е допринесла за "СТАБИЛИЗИРАНЕ НА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН"-----като го напуснаха със страхотен шут в дирника си"....хахаха...МАЙ ТОЗИ ШУТ НЕ Е БИЛ "ДОСТАТЪЧНО СТАБИЛИЗИРАЩ" И ЗАТОВА ДНЕС ВОЮВАТ ОТНОВО???!....Е ---ЩОМ ТРЕБВА ЩЕ ГИ "СТАБИЛИЗИРАМЕ" , БЕ....!!!!!
216
4
 
2
 
! Отговори
Нещо преди 1 година
Казахте ли Мутрафонова, не ви разбрахме. ...