Радев: Спасението не е на дъното на чашите, успехът не е късмет в баницата

2022-а беше година наситена с кризи и предизвикателства
Обновена: 31 дек 2022 23:57 | 31 дек 2022 23:57, Александър Попов
288
Радев: Спасението не е на дъното на чашите, успехът не е късмет в баницата
Снимка: БГНЕС

В Новогодишно обръщение на президентът Румен Радев обвини политиците в липса на съгласие и отказ да бъдат редом до гражданите.

"Минути ни делят от края на година, наситена с кризи и предизвикателства. Година, която постави на изпитание не само икономическата и социална стабилност, но и способността на политиците ни да постигат съгласие и да бъдат редом с гражданите в общия ни път напред.

Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, която продължава да се разгаря и ожесточава. Енергийната криза и рекордната инфлация засегнаха всеки български дом. И тази година не ни подминаха природните бедствия и поредните предсрочни избори, а надеждата за политическа стабилност се отлага за следващата.

Но именно в моментите на изпитание, когато залогът бе човешкият живот и нашата съвест, обществото ни показа съпричастност и духовна сила, зрялост и единение. За да ни върне вярата, че България ще пребъде. Институции и граждани си подадоха ръка, за да приютят търсещите спасение от войната в Украйна, да потушат летните пожари и окажат помощ на пострадалите при наводнението в Карловско, да намерят изгубения Александър, да подкрепят каузата за здравето на българските деца.

Затова в днешната тържествена нощ нека не забравяме, че спасението не е на дъното на чашите. Успехът не е късмет в баницата. Бъдещето е в задружните ни усилия, в отговорната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор.

Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не за спасение поединично, а за възхода на цялата нация. Където всеки може да се гордее, че е част от общия успех. Благодаря на всички, които през изминалата година се бореха за една по-добра България.

Защото никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, за нашето достойнство и място под слънцето, за бъдещето на нашата Родина и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и морален дълг.

Силно се надявам, че през новата година приоритетите на българския парламент ще съвпадат с тези на гражданите, а политическите партии ще поемат своята отговорност за дългосрочното устойчиво развитие на България. До сформирането на редовно правителство, служебният кабинет ще продължи да изпълнява своя дълг за овладяване на енергийната криза и инфлацията, за гарантиране на сигурността на българите, за модернизацията и европейската интеграция на страната ни.

Скъпи съотечественици,

Броени секунди ни делят от Новата 2023-а година. Нека си пожелаем тя да донесе мир. Да я посрещнем с вяра в себе си и надежда за бъдещето. Да надмогнем апатията и разделението, защото само единни, със силата и таланта на цялата нация, можем да градим онази България, в която децата ни да остават и с която да се гордеят.

Вдигайки чашите, нека благодарим на всички близки и приятели за обичта и подкрепата. Да отдадем дължимото на онези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници по всички краища на света. Нека Новата година прекрачи прага на домовете ни със здраве, любов и благоденствие!

Да ни е честита Новата 2023-а година!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
27
 
! Отговори
Крематориума преди 1 година
Перфектен е за оплаквачка другаря Радев
133
4
 
27
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Зеленият чорап е в левият ъгъл
132
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аноним 157, кои всички, бе? За този запрътък гласуваха плиткоумните. Всеки мислещ човек осъзна що да щета е този още когато го домъкна ***!
131
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И забележете кога го казва!Секунди преди полунощ когато хората очакват НГ готови с чаши в ръце да се поздравят да вдигнат наздравици за здраве ,благоденствие за себе си,за семейство,за близки символично ,както всички по света.Изведнъж се появява някой си Радев и назидателно ви казва,а не ,няма,няма да ви позволя,а защо,защото се издъни той и както винаги злобарски да повлече всички ,защото за него сме атрибут, средство за лична употреба както му е удобно.
130
3
 
32
 
! Отговори
Диагностик преди 1 година
Колко трябва да си *** , за да знаеш как гледат на теб обикновените хора и да останеш да се правиш на президент ???!!! Не може да е толкова ялов един човек ,който има малко интелект в кутията си! Подай си сам оставката , Чорапе, защото ти си основния виновник за новата бедност в България - духовна и материална !!!
129
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я па тоя....
128
5
 
35
 
! Отговори
Ч. Н. Г.....2023..!! преди 1 година
ПОЖЕЛАВАМ :НИКОГА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ПРЕТЪРПЯВА КАТАСТРОФА, КАКТО С ПРОМЯНАТА 2020-2022...!!
127
2
 
21
 
! Отговори
Бунга Бунга преди 1 година
Общо взето - прасе в бижутерски магазин! Само души, бъчка и ***!
126
2
 
45
 
! Отговори
Дядо Георги преди 1 година
Г-н Президент /от уважение към институцията/,г-н Радев /от вежливост/, по -долу форумът каза тежката си дума. Ще останете като най- негативния човек в политиката. Жалко за близките ви.
125
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си пием до дъно и ще слагаме късмети в баницата и не си ти който ще ни разваля традициите и удоволствието,малките радости в края на годината.А кой каквото е надробил ,който е злоупотребил с общественото доверие да го разделя и насъсква сега има очи да търси подкрепа и единение .Ами,не,първо заслужи доверие и се оправяй!
124
7
 
40
 
! Отговори
лъжци преди 1 година
Чакаме Кокорчо и Канадеца Киро да направат газта три пъти по евтина,както ни обещаха.Нали ти Чорап ги набута във властта.
123
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелен Чорап,ти си една фурнаджийска лопата.
122
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищожество избрано от плиткоумници!!!
121
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕКАДЪРНИК НАЗНАЧИ КРАДЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ И СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА! СЕГА СЕ ПРАВИ НА ИЗНЕНАДАН ОТ СЪСИПИЯТА!БЕЗОЧИЕ
120
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ангелов ПП и ДБ са срещу подлизуркото кРадев. Много хитро се опитвате да ги вкарате в едно гърне с него за да оберат и те от неговите несполуки! Няам да стане!
119
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е не обикновен *** военен, той е културен меценат и редовно кара самолета до Виена за наша сметка!
118
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разединителя на нацията който години наред унижаваше народа на връх НГ за да си получи своето.За това жертва същия народ и го подложи 2 години на експерименти които завършиха с крах.Верен на природата си реши да поиска и енергията на народа,на целия народ ,но за какво,за да почисти неговия неуспех.А ,така ли,кой доведе и кой суфлираше на тези т.н.шар.атани,не само той ,а и бегълци.Първо отнема,после иска,но друг да го свърши,а той да обере лаврите.
117
2
 
42
 
! Отговори
ААА преди 1 година
И какво направи вашият велик президент,"събори двуетажна сграда,с обещанието да построи небостъргач, а сега виждаме само една *** построена". Като не разбираш и не можеш да свършиш нещо читаво,не викай,не мяткай юмруци,не обещавай,а си пери миризливите зелени чорапи.
116
39
 
3
 
! Отговори
острото Киро преди 1 година
Моят президент !
115
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията започва да брани барона си Радев.Преследва вече който го напада.***.