Радев: Спасението не е на дъното на чашите, успехът не е късмет в баницата

2022-а беше година наситена с кризи и предизвикателства
Обновена: 31 дек 2022 23:57 | 31 дек 2022 23:57, Александър Попов
288
Радев: Спасението не е на дъното на чашите, успехът не е късмет в баницата
Снимка: БГНЕС

В Новогодишно обръщение на президентът Румен Радев обвини политиците в липса на съгласие и отказ да бъдат редом до гражданите.

"Минути ни делят от края на година, наситена с кризи и предизвикателства. Година, която постави на изпитание не само икономическата и социална стабилност, но и способността на политиците ни да постигат съгласие и да бъдат редом с гражданите в общия ни път напред.

Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, която продължава да се разгаря и ожесточава. Енергийната криза и рекордната инфлация засегнаха всеки български дом. И тази година не ни подминаха природните бедствия и поредните предсрочни избори, а надеждата за политическа стабилност се отлага за следващата.

Но именно в моментите на изпитание, когато залогът бе човешкият живот и нашата съвест, обществото ни показа съпричастност и духовна сила, зрялост и единение. За да ни върне вярата, че България ще пребъде. Институции и граждани си подадоха ръка, за да приютят търсещите спасение от войната в Украйна, да потушат летните пожари и окажат помощ на пострадалите при наводнението в Карловско, да намерят изгубения Александър, да подкрепят каузата за здравето на българските деца.

Затова в днешната тържествена нощ нека не забравяме, че спасението не е на дъното на чашите. Успехът не е късмет в баницата. Бъдещето е в задружните ни усилия, в отговорната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор.

Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не за спасение поединично, а за възхода на цялата нация. Където всеки може да се гордее, че е част от общия успех. Благодаря на всички, които през изминалата година се бореха за една по-добра България.

Защото никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, за нашето достойнство и място под слънцето, за бъдещето на нашата Родина и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и морален дълг.

Силно се надявам, че през новата година приоритетите на българския парламент ще съвпадат с тези на гражданите, а политическите партии ще поемат своята отговорност за дългосрочното устойчиво развитие на България. До сформирането на редовно правителство, служебният кабинет ще продължи да изпълнява своя дълг за овладяване на енергийната криза и инфлацията, за гарантиране на сигурността на българите, за модернизацията и европейската интеграция на страната ни.

Скъпи съотечественици,

Броени секунди ни делят от Новата 2023-а година. Нека си пожелаем тя да донесе мир. Да я посрещнем с вяра в себе си и надежда за бъдещето. Да надмогнем апатията и разделението, защото само единни, със силата и таланта на цялата нация, можем да градим онази България, в която децата ни да остават и с която да се гордеят.

Вдигайки чашите, нека благодарим на всички близки и приятели за обичта и подкрепата. Да отдадем дължимото на онези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници по всички краища на света. Нека Новата година прекрачи прага на домовете ни със здраве, любов и благоденствие!

Да ни е честита Новата 2023-а година!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
29
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Защо сега не харесвате Радев нали всички вие ревяхте че е излязъл с призив Мутри Вън е сега стана вашата какво не сте доволни
113
3
 
30
 
! Отговори
Спасението не е ... преди 1 година
Да, но спасението не е и в партера на Виенската опера, а в отговорното поведение в полза на България, а не в полза на лелеяната еднолична власт!
112
4
 
35
 
! Отговори
За преди 1 година
2 години, откакто управляват хората на Радев, инфлацията скочи от 0% на 20%, лихвите от 0% на 6%, външният дълг скочи до 45 млрд. евро. От излишък минахме на дефицит от 4,5 млрд. лв., най-голям от 12 години
111
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво му е достойното, като мъж?Какво?С какво веднъж защити България в тези военни времена? С подареното ни последно оръжие на украинския фюрер! По делата ще ги познаете ! По делата ..не по празните приказки!Безполезен и враг на народа си с това ще остане в историята пронатовският президент!Срам и позор!
110
2
 
27
 
! Отговори
@)@№ 2023 преди 1 година
Говори за задружие, а точно той Радев разедини нацията.Беше към БСП, после към Славчо чалгата, след това с ПП, ,а сега с Борисов....Утре с .../Възраждане", но никога против Путин.
109
47
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достоен мъж и българин! За разлика от карикатурата Плевнелиев!
108
26
 
9
 
! Отговори
Народеее???? преди 1 година
АЗ СЪМ ГЕНЕРАЛ ОТ НАТО, А НЕ ПРОРУСКИ ПРЕЗИДЕНТАЗ СЪМ ГЕНЕРАЛ ОТ НАТО И ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ СЪМ РАБОТИЛ ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ СИЛЕН И АКТИВЕН ЧЛЕН НА АЛИАНСА! Още ли си мислите че президента е с Русия?
107
3
 
23
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
още една година загубена заради РАЗЕДИНИТЕЛЯ И НЕГОВИТЕ МЕКЕРЕТА,а като няма читави управници,народа търси късметчета в питката.и бог не се показва,цара и той в гори тилилейски,васил божков и той се запиля на някъде,бойко сдаде багажа,НЕ ОСТАНАНИКОЙ НА КОЙОТО ДА СЕ РАЗЧИТА
106
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелено чорапче,вземай си харвардчетата некадърни и марш в масква при господарите се
105
2
 
4
 
! Отговори
SMS преди 1 година
И АЗ
104
4
 
27
 
! Отговори
Марин преди 1 година
За поредна година не го гледах. Това не е моят президент.
103
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради този България си гаси телевизора в 23и55 ,а като няма дунавско не го и пуска повече
102
1
 
21
 
! Отговори
fact преди 1 година
вече е *** и клоун?Спасението от наглата политическа гад е имено на дъното на чашите
101
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рицаря на печалния образ
100
3
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
А спасението е в дължината на баницата и успехът - в късмета с чашата...
99
11
 
6
 
! Отговори
Край преди 1 година
Човеко заработи с Дебелян и Ботко Банкянски. Ще осребрява втория мандат. Дотук ясно. Обаче?!?! Отсреща се предлага само бездънна харвардска простота. Аз не мога да избера - които може - да върви да им гласува.
98
3
 
29
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Ф атмашка пенсия 5 бона и Резидентска пенция 15 бона не е зле :)))
97
3
 
43
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 1 година
Колко си жалък ! Ако на беше Корнелка да те направи президент , сега щеше да шофьор на АН 2 от селскостопанската авиа ция !
96
9
 
29
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Клоуните от дб и пп не трябва да са в следващия парламент ;) !!!
95
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ти ни ги натресе тези измамници от Харвард,какво като са завършили там...наркомани,лъжци,измамници,любовчий..***.