Да помогнем на 8-годишния Божи, трябват 24 000 лв.

Детето се нуждае от вливане на стволови клетки
56
Да помогнем на 8-годишния Божи, трябват 24 000 лв.
Снимка: личен архив

Божидар Тончев е едно специално дете с диагноза Атипичен Аутизъм. Сега е на 8 годинки, а с нея живее от 5-годишна възраст. След много направени терапии със специалисти и сесии в барокамера, финансирани от фондации, Божи започва Ехолалична реч на 6-годишна възраст.

Днес той има много дефицити, въпреки малкия напредък има неразбираема и несвързана реч, не може да общува и да отговаря на въпроси. Има проблем с хиперактивността и често изпада в нервни кризи и автоагресия, въпреки всички добавки, които взима.

Единственият начин да се постигне значителен напредък в речта и поведението, както и да излезне изцяло от Аутистичния спектър е вливане на стволови клетки, които да регенерират болните. Това се случва в чужбина и интервенцията е 24 000 лева, а до момента едва 1/3 от сумата е събрана.

Продължава събирането на средства за него, за вливане на стволови клетки в клиника Emcell в Киев. Сумата е непосилна за майка му, която е самотен родител.

Майката Ирена се обръща с молба към всички добри хора да застанат зад нейната борба за по-достоен живот на детето й в този труден период от живота им.

Нека помогнем!

БАНКОВА СМЕТКА:

IBAN: BG39BPBI81704075673102

BIC: BPBIBGSF

ТИТУЛЯР: Божидар Тончев

Дарения може да правите и тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Божидар Тончев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Б.Каратов преди 1 година
Депутатите да помагат, ако детето не се оправи, ще тежи на тяхната съвест. Ние ще си спим все така спокойно. Опаа, то пък сега нямаме депутати нали се уволниха... Нищо тези които бяха, те са събрали много пари...
8
0
 
19
 
! Отговори
Митака преди 1 година
Експериментално е това лечение доколкото знам - ще дам пари и всеки, защото мога, дано да се помогне на детето. Бог да е с него.Но мене друго ме е яд, като излиза Бойко и други мазни ***, дето викат, че всичко е окей в държавата. Каква държава е тази дето родителите с болни деца, трябва с дарения да събират пари? 1200 човека работят в НСО с бюджет сигурно 50-60 милиона лева да пазят кого? Кой е тръгнал политици да напада в БГ. Ей за това ме е яд, че изтичат пари за, а пари за децата няма.
7
7
 
5
 
! Отговори
Усещате ли? преди 1 година
Че откак вкарахте лудите при нормалните по краварски образец да се интегрирали се получава обратното дърпат назад кадърните яко голяма грешка е това.А то това е и целта разпад и свещенна т а пота на населението а богатите учат в затворени колежи
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стволови клетки не се използват за лечение на аутизъм, просто не работят.Аутизмът е психично състояние. не си давайте парите на шарлатани.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека мобилните оператори, банките, износителите на оръжие и алчните търговски вериги помогнат, не само да дерат кожи.
4
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако може и на мен. трябват ми 3000 лв за плейстейшън 5, ама от емаг дето е с три пъти надценка вече трета година, не от технополис дето е 1000 лв. айде по-бързо че 17 г учех да работя като висшист и само лежа у нас. СМИЛЕТЕ СЕ НЕ ХОРА !
3
5
 
14
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Държавата къде е ??? За укрите има пари ,за българските деца нямат. Ами тоя с капачките и генераторите и той къде се покрива ??? Дано се съберат пари и се оправи детето.
2
0
 
18
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Готово. Дано всичко да е наред с това ангелче. Не е много, но от сърце. Господ да е с него
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не дават милиони за избори а, да му помогнат това, е една депутатска заплата