"ЕС, кога ще горим книгите?": Протестираха срещу спирането на руски телевизии у нас

Недоволството им бе пред сградата на Европейската комисия
843

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки граждани излязоха на протест пред сградата на Европейската комисия, за да изразят своето недоволство от спирането на няколкоруски телевизии у нас. Сред тях бе и лидерът на Атака Волен Сидеров.

На фона на руски и български знамена бяха издигнати плакати "Не на информационния терор", "ЕС, кога ще горим книгите?", "Не на цензурата".

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал. Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия днес, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите–членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още по темата: руски телевизии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
16
 
! Отговори
>>> преди 1 година
Добре ,че има интернет . Там достъпа до истината трудно ,ще го забранят.
57
12
 
10
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Ако на протестиращите им е толкова мила фашистка и войнолюбива Русия,да тръгват по-бързо за там.
56
2
 
12
 
! Отговори
Смех преди 1 година
СТАТЕЛИТА ЗА ТВ---Е ЕВРОПЕЙСКИ БЕ...хахаха ...САМО ЗА ЕВРОПЕЙЦИ!!!МИНЕТЕ НА РУСКИ СТАТЕЛИТ-- И СТЕ ГОТОВИ!!!!Тъкмо ше гледате само "Руска космическа ТВ"..хахахааа...
55
5
 
4
 
! Отговори
Навални преди 1 година
Бремен съм.
54
1
 
1
 
! Отговори
Слава Кокс до 42 преди 1 година
Клетвите от слугите на злото само ме развеселяват, а твоя господар дявола, ще ти плаща в дяволска валута, за постигнатите успехи във фашистката пропаганда! Жив и здрав бъди дълго, за да се насладиш и да обереш всички плодове на труда си!
53
6
 
6
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Тия с руските телевизии могат в Сибир само тях на воля да гледат.
52
6
 
8
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Нямаше нужда да забраняват руските телевизии. И без това почти никой не ги гледаше. А сега с тези забрани си вкарват автогол.
51
13
 
9
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Тези шизофреници протестират, защото са фенове на държава, където за тях такъв протест би приключил или в Бърза Помощ или в полицейския участък. Дали го осъзнават?
50
0
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 1 година
Чакам с нетърпение този момент.
49
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия потъва бавно както, всеки който иска може да си ги гледа тези телевизии, който не знае как ами да сте учили бре.
48
2
 
10
 
! Отговори
Джендър тр0л преди 1 година
Третополови Колежки, нападайте
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез па да не скочат в защита на Навални и Ходорковски....е то на Немцов, Литвиненко и Политковская вече нашите русофили няма как да защитят свободата на словото!
46
10
 
7
 
! Отговори
Нереза преди 1 година
И аз искам да ги гледам, там показват истинската руска реалност - стари дървени разкривени кооперации в които живеят хора, жители които се оплакват от липса на дърва за огев в свръх газовата държава, други жители които се оплакват че постоянно не им работи отоплението в свръх газовата държава, бабушки които плетат чорапи и шият долни *** за чмобиките на самая могучея армия, бабички които полицията арестува затова че са против войната, все интересни неща...
45
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спирането на руските канали е позор. Спирането на които и да са тв.канали с цел налагането на мнение и не предоставяне на възможност да се чуе и друга гледна точка е цензура. Това, което е било факт през 30-те години на миналия век, по времето на Третия райх стана реалности в 21 век. Позор, позор, позор. Но иде видов ден. И тогава да му мислет тези, които са проводници на на евро-атлантическата диктатура.
44
6
 
19
 
! Отговори
Евро Либераст преди 1 година
Скоро ЕС и Европа ще ви забрани да сте хетеросексуални. Ще ви наложи неопределено голям брой разновидности на полове.
43
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако на Янко Шумкарите им липсва съветската телевизия пътя към Съветския Съюз на Путин е широко отворен! България е държава в НАТО и такава ще си остане, запомнете го свооолъчии съветски!
42
4
 
12
 
! Отговори
Пастирката Брюксел преди 1 година
Гледайте п о р н о за мъже.
41
9
 
17
 
! Отговори
Пpocтu koпейkи преди 1 година
Абе, аланkoлooooooyвци! Какво общо имат руските класици чието творчество е от времето на Ренесанса, когато в Русия е имало интелигенция и Царски двор, със съвременните кухи КГБейско - бoлшеBишко - koмyноиднu кратуни от Кремъл и пoдлoгитe uм?
40
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Слава Кокаини...Дано да се задавиш с мизерните копейки които заработваш...
39
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги натовярят в един самолет и всички дружно да ги пратят за мацква , където ще могат да си гледат руска телевизия по цял ден.