"ЕС, кога ще горим книгите?": Протестираха срещу спирането на руски телевизии у нас

Недоволството им бе пред сградата на Европейската комисия
843

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки граждани излязоха на протест пред сградата на Европейската комисия, за да изразят своето недоволство от спирането на няколкоруски телевизии у нас. Сред тях бе и лидерът на Атака Волен Сидеров.

На фона на руски и български знамена бяха издигнати плакати "Не на информационния терор", "ЕС, кога ще горим книгите?", "Не на цензурата".

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал. Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия днес, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите–членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още по темата: руски телевизии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
618
26
 
12
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Какви 'убави русофили са се събрали бе, все едни такива с изражение на умствено дефицитни индивиди! Митрофанчето колко ли се е изръсила!? Сигурно не повече от 20 рубли. Те тея като ги гледам повече не струват - представителна извадка на пропутинистката ни ентелегенцея! Марш всички в сибирските колхози да прославяте коминтерна и производните му болшевишки недомислици! Всичко което е свързано със сатрапа от кремлин трябва да се унищожи!!!!
617
10
 
31
 
! Отговори
От мен да знаете преди 1 година
Колкото повече дращите срещу Русия , забранявате ни информация от там , спирате предавания, ...толкова повече настройвате хората срещу онези ,,демократи" от запада и задокеанските ви ,,партньори" . Ами не са ми по душа и морал техните ,,ценности " . Стига с тези опорки срещу Путин и сляпа , непросветена или нарочно употребена закрила на Зеленските изцепки. Що за правда търсите в украинските набези срещу коренните жители в Украйна и тези , за които се знае , че са си с руски корени.
616
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези искат да се върне колхоза и те да са партийни секретари там .Настана време да се работи .Eдин канал повече един по-малко няма значение , от тях 1% дали знаят руски .Ако обичаха русия щяха да са пред руското посолство и да скандират за спиране на войната защото тази война и погребва русия .
615
10
 
25
 
! Отговори
Владо преди 1 година
Добре дошли в ЕССР! Новият голям брат пак ни казва какво, как, къде и кога да слушаме и гледаме! Европ(*)ейски ценности! Настроение саркастично!
614
11
 
19
 
! Отговори
абе, зозо преди 1 година
коя е тая блатна империя, бре? аз като гледам европейския съюз с неговите ценности, бая затъна в блатото!
613
11
 
28
 
! Отговори
Може ли преди 1 година
Толкова наглост ?! Откъде накъде някой ще ми казва каква телевизия да гледам. Тук разни клоуни се опитват да внушават с коментарите си, че само необразовани , селяни, комунисти протестират срещу цензурата . Толкова сте зле, жалки . Вие комунизъм видяхте ли го тук или другаде по света. Поне да бяхте прочели каква е идеологията . Впрочем, из между селяните се пръкнаха много творци, учени, мъдри хора. И да, харесвам руските филми, песни, говор, стихове, автори. Ти кой си , че ми налагаш друго?
612
19
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, ами когато в Блатната империя пуснат Фейсбук, Инстаграм и др., тогава в ЕС ще пуснат руските ТВ. Танто за кукуригу :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
611
22
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, ако не беше жалко щеше да е смешно.... Ами смешно си е :))))))))))))))))))) Болен на 5 ракии и някакви пpoшлеци :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
610
2
 
2
 
! Отговори
649 преди 1 година
Демагог.
609
17
 
19
 
! Отговори
Мдаааа преди 1 година
А рубльов??? ...на него му е все тая ква телевизия ще гледа....важното е копейките да дрънкат в касичката. Да беше изпратил 2-та русенски рейса за калабалък...
608
18
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
и не намесвайте тука лицето "В. Сидеров" !..Въпросът Е ПРИНЦИПЕН !!!!
607
39
 
24
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Най-големите селяни барабар с селянина от Атака протестират ... да ходят да пасат овце да не се занимават с листове А4 на които дори не могат да про4етат какво пише
606
21
 
45
 
! Отговори
Pахат майна преди 1 година
Да ни е честита западната еврогеiскa диктатура!
605
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Режимът на Путин не е тъждествен с Русия и да си против него не значи да си против Русия. Напротив, именно хората искрено обичащи Русия са против режима на Путин.
604
20
 
25
 
! Отговори
592- ия преди 1 година
Веднага заминавай да се биеш срещу Росия , за да предотвратиш победата и .И вземи със себе си повече такива като теб.
603
20
 
25
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Къф протест. Болен излезнал да си търси зрители...
602
10
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"1984 :-Министерството на Истината постанови:-Спираме дезинформацията!"...Некой вдява ли какво ще рече това?...Ами това значи:-ВЯКО АЛТЕРНАТИВНО на нашето мнение,БЕЗУСЛОВНО да се обявява за "дезинформация! "..А защо САМО НАШЕТО е "чиста информация?",ами отбелязах:-Питайте Гьобелс !
601
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И преди не гледахме руски телевизии,но новините са откачени и някой път звучат все едно журналистите са многооооо дрогирани.Култово беше "евакуацията" на Азовстал,която се оказа предаване в плен.Нон стоп вместо новини всъщност пропаганда ни пускат.В САЩ са по-нормални новините,а тук само едната страна ни показват.Въпросът за книгите им е хубав.Не е нормално в 21-ви век такава цензура и пропаганда да има.
600
3
 
4
 
! Отговори
До543 преди 1 година
Пак ли изпълзя от нафталина....
599
20
 
31
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Кога ще горим книги?"...-ДОБЪР ВЪПРОС !!!.."Хора,БДЕТЕ!"...Защото така започва всеки тероризъм-С апела "Да спрем терористите!"..Така наречения "ЕС" все повече заприличва на опит за възстановяване на "Третия райх"..Наследниците на Гьобелс продължават да използват неговите методи..