Започва Web Report – конкурсът, който отново търси чистата журналистика

Заявките за участие се приемат до 21.април 2023 г.
Обновена: 8 фев 2023 15:30 | 8 фев 2023 12:16, Красимир Ангелов
5
Започва Web Report – конкурсът, който отново търси чистата журналистика

Кои са журналистите, които успяха да приковат общественото внимание с важни за хората теми? Кои истории оставиха следа отвъд ежедневните медийни информации?

Oтговорите на тези въпроси ще проследим в шестото издание на конкурса за чиста журналистика на Dir.bg Web Report.

Основната цел на конкурса е да покаже, че създаването на качествено съдържание от българските медии е възможно и трябва да се превърне в приоритет на средата.

Сайтът webreport.bg вече събира предложенията за най-добър материал в различните категории – Общество, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт, Истински истории. Специални награди ще бъдат връчени и за най-впечатляващите Фото и Видео репортаж, както и в категорията „Млад автор“. На церемонията по връчването на наградите ще бъдат обявени и специалните награди за журналистическо майсторство на журито.

Журито

Web Report 2023 запазва и друга своя традиция - да обединява водещи професионалисти от конкурентни медии в журито си, осигурявайки най-компетентната и прозрачна оценка на кандидатите. Водещи имена в българските медии ще четат и гледат, рецензират и оценяват авторските материали. Сред тях са: Александър Попов (Главен редактор, Dnes.bg), генералният директор на БТА Кирил Вълчев, Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Антон Хекимян (Директор "Новини, актуални предавания и спорт", bTV), Анна Заркова (Журналист и писател), Ива Дойчинова (Програмен директор на Радио "Фокус"), Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Методи Владимиров (Водещ и продуцент, NOVA), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Найден Тодоров (Председател на Българската асоциация на спортните журналисти), Ирина Велева (Гл. редактор, "Мениджър Нюз"), Евгени Димитров (Основател на агенция "Булфото"), Илияна Захариева (Директор "Корпоративни комуникации", А1) и Николай Петров (Старши редактор и водещ на програма "Хоризонт", БНР)

"Създадохме традиция в конкуренцията между авторите от различни медии, които дават добрия пример в родното онлайн пространство. В информационната ситуация, в която живеем тези примери заслужават нашето внимание още поне един път, защото чистата журналистика трябва да бъде подкрепяна и адмирирана“, посочват организаторите на инициативата.

Конкурсът вече е отворен за всички автори, които биха искали да поставят материалите си още веднъж на дневен ред и да бъдат оценени от компетентното жури от журналисти от конкурентни медии и изявени професионалисти в сферата на комуникациите.

Какви са условията и наградите и как да кандидатствате - вижте на Web Report - Конкурс за чиста журналистика на Dir.bg.

Изисквания и допълнителна информация:

·     Конкурсът е отворен за участие в периода 7 февруари - 21 април 2023 г.

·     Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани категория "Участници" в сайта на конкурса, където може да бъде намерена и пълната информация за него, изискванията към материалите и какво още е необходимо, за да кандидатствате.

·     Подробности можете да намерите и във Facebook страницата на Web Report тук.

·     За да бъдат одобрени материалите за участие в Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

·     Важно изискване е материалът да е публикуван в периода 07.02.2022 - 21.04.2023 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Web Report
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Нека въпросният конкурс започне с ...обикновена диктовка,и ако има издържали този труден изпит,да продължат да мъчат журналистиката.
2
0
 
3
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Конкурсът за журналисти трябва да включва и елементарни питания от българския език и граматика, защото все още има блюстители на словото, които не знаят, че наречията се пишат слято. Думи от рода на "вкъщи", "вляво", "вдясно", "предвид" и прочее са изписвани разделно от неуки журналисти. Пунктуацията е ерес, а писането на пълен и/или кратък член не където трябва е пословично.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сори ама Лора Танка, Цънцарова, Индиеца и други техни подобия погребаха българската журналистика.