Украинка на 58 години роди в Бургас

Бившата балерина мечтала за второ дете повече от 20 години
Обновена: 24 мар 2023 19:32 | 24 мар 2023 19:29, Стела Стоянова
48
Украинка на 58 години роди в Бургас
Снимка БГНЕС

58-годишна украинска бежанка Валерия Яроцкая роди здраво бебе в бургаската университетска болница "Дева Мария". 

В 10,57 часа днес на бял свят дойде малката Виктория с мерки 3 кг и 49 см. Тя проплака в ръцете на акушер-гинеколога д-р Сибел Татарова. Това съобщиха от пресцентъра на болницата.

Валерия Яроцкая е балерина, мечтала за второ дете повече от 20 години. Бременността, обаче, настъпва в разгара на войната в Украйна и превръща майката в бежанка, търсеща спокойствие за себе си и бъдещото си дете. С д-р Татарова се среща още с пристигането си в България през септември миналата година и избира да се довери на нейния професионализъм, предвид специфичността на състоянието си, разказаха от болницата.

В последните години има достатъчно информация за жени, забременели и родили на сходна възраст, така че случаят нито ме изненада, нито ме притесни, каза д-р Татарова. Приех пациентката като предизвикателство, с готовност да реагирам при всяко едно евентуално усложнение, което може да се появи. През цялото време тя бе стриктно проследявана с лабораторни изследвания, ехографски прегледи, в това число и доплерови изследвания- всичко, което може да покаже някакъв проблем. За щастие, Валерия бе изключително дисциплинирана, а бременността протече нормално, без отклонения, разказа лекарката.

Ще продължим да следим пациентката, тъй като някои усложнения настъпват след раждането, независимо че то е протекло нормално. В готовност сме да реагираме на отклонения на показателите ѝ във всеки един момент, обясни д-р Татарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Бургасукраинка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не пускайте украинци под наем ,като напускат не искат да плащат това което дължат по договора за наем.
8
12
 
20
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 1 година
Някой бургаски батка и е напълнил фурната
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега детото ще се води ли български гражданин. Няма лошо да е така,че бая сме го закъсали откъм население
6
10
 
31
 
! Отговори
По законите на преди 1 година
природата няма как да забременееш по естествен начин на 58 г. Резервът от яйцеклетки отдавна е изчерпан и може да има бременност само чрез ин витро. Та бременността не е "настъпила" в разгара на войната, а е била планирана и е станала възможна благодарение на медицината. Да са живи и здрави и детето, и майката, но се питам какви са мотивите на жена на 58 г. да забременее по изкуствен начин в кризисна ситуация, в която трябва да напусне дом и родина и да стане бежанец? При това не е бездетна!
5
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на бабата.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 Това лошо ли е? Не е.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До др. Ох Боли При някои жени цикълът спира чак на 59-60 г. На други пък се случва да забременеят през първите 1,2,3 години след спирането на цикъла. Не си ли чувал, че гинеколозите препоръчват на жените да не спират да пият противозачатъчни таблетки като влязат в менопауза, а да направят това чак след една година?
2
9
 
31
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Каква бежанка бре, просто туристка, дошла за разплод по нашите земи!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инвитро ли е или е един от редките случаи, при които жени забременяват чак в края на периода през който имат цикъл? Във всеки случай, да й е живо и здраво.