Овцевъди заплашват да блокират ГКПП заради вноса от РСМ

Цената на агнешкото за Великден - между 25 и 29 лева
34
Овцевъди заплашват да блокират ГКПП заради вноса от РСМ
Снимка: Pixabay

Овцевъдите у нас настояват за по-стриктен контрол на вноса на агнешко месо от Северна Македония. В противен случай се заканват за блокират ГКПП "Кулата" на 31 март.

Очакванията са тази година  агнешкото месо за великденските празници да струва между 25 лв. и 29 лв. за килограм.

Точната цена ще зависи от разфасовката, заяви пред БНТ  Симеон Караколев, съпредседател на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация.

Той увери, че цената на агнешкото месо тази година ще остане почти без промяна като ако има увеличение, то ще е минимално.

 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Една партия или преди 2 месеца
коалиция не може да реши проблемите на България !
28
0
 
1
 
! Отговори
Боже налей разум преди 2 месеца
в главите на политиците ! Временното правителство не може да стои над главата на кокошката, за да снася 3 пъти повече яйца, за да станат по евтини. Партиите следва да седнат на масата на преговори с българските производители и да приемат дългосрочна програма за стопанско развитие на България, както направиха в Холандия преди 30 г. Днес Холандия е лидер в електрониката, роботиката и върховите аграрни технологии. Защото работят в екип ! Много разочаровани българи отидоха там !
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Временното правителство не може да стои над главата на кокошката, за да снася 3 пъти повече яйца, за да станат по евтини. Партиите следва да седнат на масата на преговори с българските производители и да приемат дългосрочна програма за стопанско развитие на България, както направиха в Холандия преди 30 г. Днес Холандия е лидер в електрониката, роботиката и върховите аграрни технологии. Защото работят в екип ! Много разочаровани българи отидоха там !
26
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
изобщо не купуваите няма да умрем от глад само да няма воина от това ме е наистрах
25
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Така,като гледам мъжките агнета ще останат за коч Байряма а женските за тамъзлък.Овцевъдството е свързано с паша и овчари и двете ги няма в България.Сигурно и ще забранят транспорта на живи агнета за да нямат избор гражданите и да ходят в магазина.Там им го слагат с топките.
24
0
 
3
 
! Отговори
Готин преди 2 месеца
Защо коментираме, какво искат овчарите!? Едно е да искат, друго е да го получат. СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ!!!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
добре де защо само мрънкат .... да вземат да се модернизират ... как уж в изостанала македония може, българския земеделец не може ... при условие че дават минимални заплати ...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аграрното ни стопанство е на ниво отпреди хилядолетия. Да сте чували за цикличните периоди на слънчеви изригвания и междупланетарни влияния ? Периодични суши, повишени температури или застудявания, които са траяли с години, през хилядолетната история на човечеството ? Докога ще разчитаме на това, че Господ е българин ? Холандците защо са заляли Европа с храни ? От 30 години университетите им имат производствени бази и внедряват електроника и роботика в аграрния сектор !
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДА ПРОДАВАТ НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ , НОООО НИТО ЛЕВ СУБСИДИИ!СУБСИДИЯТА Е ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ЕВРОПЕЙСКИ ИЛИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ БЮДЖЕТ!ПРЕДПОЧИТАМ АГНЕТО ДА Е СРЪБСКО МАКЕДОНСКО РУМЪНСКО И ЕДНА ОВЦА ДА НЯМА И ЕДИН ЛЕВ ДА НЕ ПЛАЩАМ СУБСИДИИ ОТ БЮДЖЕТА! ОЛИОТО СТАНА ВА ЕДНА НОЩ 5 ЛВ, -ПАЗАРНА ИКОНОМИКА,ЦЕНАТА НА СЛЪНЧОГЛЕДА ЩЯЛА ДА СКОЧИ,ЗАЩОТО УКРАЙНА НЯМА ДА ИЗНАСЯ СЛЪНЧОГЛЕД.ЕЕЕ ПОСЛЕ НА УКРАЙНА СЛЪНЧОГЛЕДА ИМ ПРЕЧИ ЧЕ ИМ ПАДНАЛА ЦЕНАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ СЕГА СУБСИДИИ
20
1
 
4
 
! Отговори
Боко 2017: преди 2 месеца
"Ай ти специалисти ще ми стават,програмисти! Овчари, трябват, овчари... Знайш как са търси агнешкуту в Европа??? Избиват са за негу!"*цитат по памет :)
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проблема може и да не е в чобаните, а в следващите по веригата. Живо тегло се продава 10-12 лева. На едро даже пада до 8-9 лева. Как после в магазина става 30-40? Детс дъ куешчън!
18
0
 
13
 
! Отговори
пасарела преди 2 месеца
Само знаем да взимаме европейски супсидии и да ревеме до бога , ако са не на време и малко , а когато продаваме , , всичко е само за джоба !! Предлагам да не купуваме агнешко ,, нека си го пазят за догодина !!
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е как може македонците и румънците да направят доста по-ниска себестойност от нашите чобани? Какво пак сме объркали по нашенски???
16
0
 
14
 
! Отговори
Дада преди 2 месеца
Преди 3 години звъня в МЕТРО и питам за агнешко . Казаха ми че имат и килограма е 27 лв. ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ!! Било каракачанска порода . Е 1 бут излиза 2.5 кг = 63 лв . Слагаш подправки, готвене и накрая 3 порцийки за обща стойност 85 лв . 27 лв на човек без салата без вино. Ай сиктир !
15
0
 
23
 
! Отговори
Тракиец преди 2 месеца
Бг мъ-ршите алчни алчници искат само те да контролират чрез картел и да продават на 100 лв килограма агнешко и народа да няма друг избор и да им пълни алчните гуши за да си купуват бентлита и яхти от 50 агнета.. всяка доза конкуренция е пирон в ковчега на българския кожодер робовладелец иззедник
14
2
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 2 месеца
Преди няколко години живях в Хърватска,преди те да влязат в Европейския съюз. В супермаркетите се предлагаха цели агнета.Тогава България беше в Европейския съюз. Цената на Хърватските агнета беше 70 куни за килограм,а цената на Българските агнета беше 50 куни за килограм.Ами, нека България да изнася агнешко за Македониа.Всеки наточил брадвата за Велик ден,и ако мине номера.Представяме едва ли не,че Българските агнета са златни.Агне,като агне.
13
0
 
30
 
! Отговори
Историк преди 2 месеца
Съвсем ни взеха за мезе. Цената на румънското агнешко е като на македонското. Вместо да отидат нашите уважаеми овчари в Румъния и да видят защо тамошните овчар могат да постигнат тази цена, те я карат със забрани и блокади. Яжте те си го сами това месо. Видяхте че зърнарите реват , аре и вие.
12
0
 
8
 
! Отговори
Gocho преди 2 месеца
Направете крилото 30лв и чакайте.
11
11
 
4
 
! Отговори
Долу ЕС преди 2 месеца
Ето това е ЕС що се внася от македони или уктахна в ущърб на България, няма проблем, обаче ако се внасят китайски коли в германия и франция, ще сменят 100 директиви и регламенти същия ден, за да ги спрат! искате ценности? ето ви колкото искате! бългаинасе учи само от собствената си простотия!
10
2
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 месеца
И като Ви останат агнетата поради не продаваема цена какво ще ги правите?