Лекари искат средствата за първична помощ да скочат с 33%

За тази година бюджетът по това перо е 363 млн. лв
17
Лекари искат средствата за първична помощ да скочат с 33%
Снимка: БГНЕС

С 33 % да се увеличат средствата за първична извънболнична медицинска помощ (ПИМП) в бюджета за 2023 г., настояват в писмо от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Писмото е изпратено до президента, до премиера, до парламентарно представените партии, до министрите на финансите и на здравеопазването и др. За тази година средствата са 363 млн. лв са предвидени за първична извънболнична медицинска помощ.

Лекарите посочват, че средствата са за лечебното заведение, а не само за лекаря, който го управлява. На лечебните заведения за ПИМП трябва да се гледа не като на един лекар, а като на цяло лечебно заведение с лекари и персонал, които работят под ръководството на управителя, допълват от сдружението. Значителното повишение и очакваното допълнително увеличение на минималните осигурителни прагове на различните видове икономически дейности е друг мотив, с който се настоява за увеличение на средствата.

За миналата година за ПИМП бяха предвидени почти 364 млн. лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: средстваНЗОКлекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Никакви пари. Тази система е за тотална реформа. Знаете ли какви пари отиват в разни бордове. Над 70 процента вършат елементарен тип дейности. Добре че техниката им върши работата. Деградирала система с огромни измами
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13 Анонимен. Направо съм ужасена от неграмотността в България. Написаното е абсолютно правилно, но откъде простия да знае за синоними! Те едва говорят без лексикални грешки, сега синоними! Народът е опасно изпростял с или без лайкове!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3. Защо, само мутрите с 8-ми клас ли ще карат лимузини. Лекарите са учили, те ще карат!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекари искат средствата за първична помощ да скочат с 33%. . . . . . . . ПЪРВИЧНА ПОМОЩ ЗА ПЪРВИЧНИ ХОРА! ПЪРВИЧНОСТ - ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО ОЗНАЧАВА! СПРАВКА ОТ СИНОНИМЕН РЕЧНИК - ЕЛЕМЕНТАРЕН, ПЪРВОБИТЕН, НАЧАЛЕН, ТУЗЕМЕН И.Т.Н. КОГА ЩЕ НАУЧИТЕ ДА СЕ ИЗРАЗЯВАТЕ, ТАКА ЧЕ ХОРАТА ДА ВИ РАЗБИРАТ? МИСЛИТЕ СИ, ЧЕ СТЕ КРЕАТИВНИ, НО СТЕ ПРОСТО НЕГРАМОТНИ!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарите мълчаха досега Дано да излязат на ефективни протести да се видят пробойните
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато лекари поставят въпроса за повишаване на заплащането и обществото почва с думите тея не се наядоха а когато банките си увеличават таксите обществото мълчи Явно голяма част от тива общество плащат под масата ба определени лекари най вече за операции и за тях това е много но си ги плащат за да са спокойни Когато има едно добро възнаграждение за тези лекари и ако те поискат някаква сума която да не е узаконена -узаконени избор на екип и тн лекарите ще се замислят преди да поискат пари
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е трябва профилактика но не такава каквато се предлага сега а според всеки и този всеки трябва да получи това от което има нужда и трудът на лекарите да е заплатен Това че не е заплатен нормално го показва голямата разлика в цената на преглед на частно и това лоето плаща здравна каса Когато и двата прегледа са на една цена това ще е знак че на частно не Ви преглеждат по добре отколкото и по касата Щом има разлика значи има и проблем
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално когато лекари и мед сестри а и санитари получават по малко от чистачка в банка Като Ви се вдигат таксите в банката никой не протестира
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези коли там на пациентите са
7
8
 
2
 
! Отговори
А.П. преди 1 година
Тия не се наядоха,искат и искат
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕЕЕМИ С КВИ ПАРЕ ДА СЕ ЛЕКУВАТ РОМЕТЕ
5
4
 
2
 
! Отговори
ТОНЧО преди 1 година
До анонимен 3.Прав сте. На паркингите пред болниците е като автокъща, коя от коя кола по лъскава и скъпа.
4
7
 
16
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Вас, лекарите, само ромбите ви оправят! Репчите се и изнудвате, дори издевателствате над застарелия, болен и изпосталял самотен българен, направо се гаврите с него и го обирате, злоупотребявайки с болното му състояние, но когато 300 ромба ви доставят в Спешното пиян и пребит от самите тях роднина, ставате като цветарки! Кротки и услужливи! Никакви пари не искате и се молите само да изтрезнее по скоро, за да не Ви изхвърлят през прозореца, заедно с дипломата, цялата Ви наглост и безчовечие!
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докторетата ше си сменят БМВ-ата с Ламборжини и Поршета. Това са 364 милиона за краднене.
2
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Урсула да дава 1000 евро МРЗ :)))
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаш ли пари, нямаш и право на лечение. Умирай

Спонсорирани публикации