Нова британска документалка за Слънчев бряг, но вместо за пияниците, разказва за спешните екипи

През летния сезон населението на Слънчев бряг се увеличава от 25 000 на 600 000 души
16 апр 2023 19:49, Нели Христова
35
Нова британска документалка за Слънчев бряг, но вместо за пияниците, разказва за спешните екипи
Снимка: БГНЕС

Британският канал Channel 4 пусна нов документален сериал за Слънчев бряг, в който представя ексклузивен поглед към натовареното ежедневие на местните екипи за спешна помощ. "Emegency on Sunny Beach" ("Спешна помощ в Слънчев бряг") вече е наличен онлайн в сайта на платформата.

Поредицата идва почти десет години след първия документален сериал на британския канал за случващото се на Слънчев бряг – „What happens in Sunny Beach“. Тогава Channel 4 разказа как от някога луксозно поле за елита на Източния блок курортът се е превърнал в „най-упадъчната парти столица на Европа“ и арена на гуляи за младите островитяни.

Новият сериал представя друг ъгъл към парти туризма. „Какво мислят тези смели работници за нас, британците, и за начина, по който избираме да се забавляваме и почиваме, и какво можем да научим за себе си от тяхната уникална гледна точка?“, пишат създателите на филма към информацията за него.

През летния сезон населението на Слънчев бряг се увеличава от 25 000 на 600 000 души и служителите по безопасността са под истинска пара.

В шест 40-минутни епизода зрителите ще могат да видят как минават дните на българските служби за спешна помощ и работниците на първа линия, които се опитват да поддържат ред насред хедонистичния хаос. Продуцентите са успели да получат ексклузивен достъп до полицията, медицинските и противопожарните служби и да представят работата им в разгара на сезона.

Камерите следят полицаите, докато те патрулират по партитата и плажовете. Отвеждат зрителя и в местните медицински клиники, където младите британци нерядко попадат – дали заради пиянски изцепки, или изгаряния от слънцето.

"От десетилетия телевизионните сериали показват млади британци в барове и клубове по целия свят, но това е първият сериал, който представя различна гледна точка към приключенията ни в чужбина“, посочва редакторът на Channel 4 Мел Безалел. През отношението на местните служители на реда и медиците британците имат шанса да се видят отстрани.

"С уникалните прозрения на тези трудолюбиви служители на първа линия, тази поредица ще бъде забавна, проницателна и ще донесе изненадваща антропология на E4 и All 4."

Дейвид Уайз, главен изпълнителен директор и съизпълнителен продуцент на Parable, описа Слънчев бряг като "изключително място за създаване на документална поредица... изпълнено с живот, характер, драма и хумор", предаде "Булевард България".

Сериалът може да се гледа в България след регистрация в сайта на Channel 4 през VPN, като се задава британско IP.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Киро од ХарварТ преди 1 година
Британците много обичат да правят очернящи филми за "най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз". Важното е че у нас винаги ще се намерят позитивисти, които ще изтълкуват гаврата за реклама.
20
1
 
6
 
! Отговори
Фин преди 1 година
Тези 25 хиляди са община Несебър, а не Слънчака.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, значи филма няма да бъде за пияните британци а за медицинските екипи дето ги лекуват и им кърпят задниците след като британците си гърмят пиратки в тях. Много находчиво, браво - любимата тема на таз демократична, развита и богата държава.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честит ви празник! И не забравяйте - "И защо гледаш съчицата в окото на брат си, а не забелязваш гредата в своето око?" - Матей 7:3. Винаги англичаните са ни правили поразии на нас. И чудесно забравят как са подкрепили Турция за Арменския геноцид. 4 милиона души магически се изпаряват. И за зверствата в Африка забравят. Ама нищо - то в Лондон от църно до *** няма разлика. И да отидат най-накрая на зъболекар, че то смърди и не се трае ако си отвори устата. Изумително гнусна нация!
17
2
 
9
 
! Отговори
преди 1 година
Не е забравен случая, когато в Англия убиха българин-защото говорил на български език. И убиецът-осъден на 4 години затвор. *** и правосъдието.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британците да направят документален филм за състоянието на здравеопазването във Англия. То е най-слабото в световен мащаб. Дори а преглед при личен лекар се чака 4-6 седмици за дата, а за преглед при специалист-между 6-18 месеца.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе какво ни занимавате. Сега сядам да гледам англиски предавания. Те го правят за пари не им дреме за екипите на спешна помощ.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние си го знаем, но ако някой друг ни го каже - се дразним и ставаме "патриоти"
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека се забавляват,ама за изцепките и яко да си плащат.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние си имаме поредица за Слънчев бряг- казва се Съни бийч :). Абсолютно представя цялата палитра на живота там , но има и смях! Чакаме сезон 3 😁!
11
4
 
13
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Е, и? Нещо нередно ли има, че са направили такъв филМ?
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз предлагам да спрем да следим британики а да си свалим "гащите" и да "влизат" ааа не те вече са влезли.квиса те рвз глупоости каквое тва нещо.
9
1
 
4
 
! Отговори
Юнга преди 1 година
До Гиб Мелсън ...да клуб Лазур със грамофонните плочи и диджея Жоро Лампата...
8
6
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Едно време в Слънчев бряг имаше само два вида туристи, немци и руско говорящи. Имаше бариери а от лявата страна на главния път, който сега разполовява курорта град на две части от тази страна имаше само поле и тополи. Само една нисичка сграда имаше от тази страна на главния път-една столова в която се хранихме. Беше спокойно, туристите спокойни и платежоспособни. Нямаше джетове или ако е имало най много да е бил един. Нищо което да ти бръмчи и побърква. Дискотеки Лазур, айсберг пълни с немци.
7
6
 
18
 
! Отговори
Мхм,съюзници,а? преди 1 година
С такива "приятели", врагове не ти трябват!
6
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Великобритания са същите. Напиват се и се друсат в петък и събота вечерта. Пеят по улиците и чупят спирки. А като дойдат в България са като отвързани.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5Пият една бира и се влачат по земята, не ги бива в пиенето :)))
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От както си убиха Принцесата не ги уважавам.
3
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз виждал гроги пияни англета на Златните, да не се правят на много морални :))) Ама тъй като много сме ги били при Дойран, явно ни имат зъб :))) Пияндето Чърчил нали бомбардира София през ВСВ :)))
2
6
 
14
 
! Отговори
морски преди 1 година
Медцентър частен, СПЕШНИЯ ЕКИП, веднага ти праща, СРУЩУ ПАРИ В ПЛИК!