Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени

По думите му срещу Алексей Навални се готви провокация
17 апр 2023 08:28, Нели Христова
284
Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени
Снимка: БГНЕС

Повече от 860 дни Алексей Навални е в затвора, състоянието му се влошава периодично и има тревожни сигнали. През по-голямата част от това време той се държи абсолютно противозаконно и противоконституционно в карцер. През всички тези месеци ние видяхме няколко различни опита здравословното му състояние да бъде влошено по изкуствен начин. Това коментира пред NOVA разследващият журналист Христо Грозев.

"При него в карцера се вкарваше втори съкилийник, който винаги имаше някакво инфекциозно заболяване. Очевидно - с надежда и Навални да получи такова”, посочи разследващият журналист. Той допълни, че през последните седмици има влошаване на здравето на руския опозиционер, който е загубил повече от 10 кг.

"Има много силни болки в стомаха, които не могат да бъдат диагностицирани. Местната медицинска служба отказва да му даде резултатите от изследванията и да му обясни какво става с него. Да не забравяме, че той беше отровен неотдавна с "Новичок", каза още журналистът.

Грозев разкри, че човек от администрацията в затворите е сигнализирал адвокатите на Навални, че се готви провокация срещу него, която ще бъде под формата на сбиване с негов съкилийник. "Това е стар трик, използван от КГБ и ФСБ, за да се разправят със своите врагове", подчерта той.

Изтеклите секретни документи от Пентагона

Грозев коментира и изтеклите секретни документи от Пентагона. В разплитането на случая участва и „Белингкат” - групата от разследващи журналисти, част от която е и Грозев. По случая беше задържан младеж на 21 г. - служител на военна база, който искал да се похвали на свои приятели, че има достъп до подобни материали.

"В миналото сме виждали изтичането на много конфиденциални данни във форуми за игри. Много от хората, които участват в тези форуми, са служители в големи компании, които произвеждат оръжия. В случая възниква въпросът как е възможно човек, който е неуравновесен, за когото съучениците му го описват като затворен, да бъде допуснат към работата", уточни той.

Относно споменаването на България в документите и твърденията, че сме предлагали безвъзмездно да дарим своите МиГ-ове на Украйна, Грозев заяви: "Точно тази част от документите, които излязоха в мрежата, не изглежда манипулирана. Всичко изглежда логично. Но това е едно аналитично мнение на хора от ЦРУ".

"Ако има някакъв разнобой, той е в контекста - това безвъзмездно предлагане на МиГ-ове дали е било в резултат на някакъв общ контекст, в който Америка предлага нещо друго на България. Но да е измислено изцяло - абсолютно невъзможно", категоричен е Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До До 122: Да в Британие е Асандж, кой казва че не е. Но не е на свобода, а е в затвора. И за какво? Какви британски закони е нарушил?
116
10
 
5
 
! Отговори
За по учените преди 1 година
Никой не е казал че Асандж е в САЩ а тормозен от тях! Освен това явно според по дло гите от ФАЩ той е даже на свобода. Само Дневални Ви е проблема.
115
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гл1сто Грозев, чиято единствена цел е да обслужи на 100% интересите на САЩ и да разкъса отношенията между България и Русия веднъж и завинаги. Неслучайно ж1вотното присъстваше на Оскарите и му дадоха огромна гласност, неслучайно точно българин, а не румънец, поляк, украинец, или прибалтиец. Просто защото българите имаме добро отношение към руснаците. P.S. Христо, отсега ти казвам, братленце, няма да ти се получи.
114
5
 
11
 
! Отговори
Слава на Тейшейра преди 1 година
Да е жив и здрав Тейшейра. Арестуваха го по фланелка и с червени шорти, но благодарение на него сега знаем повече. Свобода на словото - даже е записано в конституцията на САЩ.
113
10
 
14
 
! Отговори
Василев преди 1 година
С Русия е само Беларус, даже и сърбите дават оръжие на руснаците!Това стана ясно от изтеклата секретна информация!!!А някой знае ли как е създадена Беларус, без един руснак , в страната живеят поляци,украинци,и от балтийските народи!Следващата страна след Украйна, която ще иска да се отскубне от руското зловредно влияние ще бъде Беларус!Агент Ърни Бигалоу!ЦРУ!!!
112
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските тролчета винаги отговарят с а вие защо биете не грите. Ама говорете по темата ако СаЩ са лоши за Асандж значи и Русия е лоша заради Навални
111
3
 
14
 
! Отговори
До 122 преди 1 година
Асандж е в Британия, бе, неук
110
5
 
11
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Бившият помощник на американското разузнаване Едуард Сноудън е положил клетва за честност към Русия и е получил руския си паспорт , съобщи Ройтерс. Сноудън стана прочут с разкритията си за мащабите на тайното наблюдаване , осъществявано от американската Агенция за национална сигурност (АНС). Ако Джулиан Асандж също беше отишъл в Русия щеше да бъде свободен вместо да го местят от затвор в затвор.
109
12
 
19
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
Ето го и този Христо Грозев. Той, видите ли знае кой е бил в килията на Навални, а не знае кой е обещавал нашите самолети на Украйна. Мижи да те лажем.
108
12
 
16
 
! Отговори
Над 8 години преди 1 година
Джулиан Асандж е в затвора тормозен от САЩ за това нема ли кой да напише нещо а ни занимават с Дневални
107
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по Великден да чуваш т-роо-лски вой - мед за душата!
106
7
 
22
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Кой е обещавал нашите самолети на Украйна, кое правителство, кой министър? Това напишете. Не ни залъгвайне с общи приказки.
105
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асанж колко дни е незаконно задържан? Нещо за него, как е, в каква килия е? Мине се не мине седмица и Наевални излиза със съобщение, писмо или информация от адвокатите му. Много странно... Да не би западната "демокрация" да е зле прикрита диктатурка?
104
14
 
18
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Българин: Съсипал, г'лупости. А и какъв журналист е той? Съсобственик на медийна група, на когото му е дадена възможност да тиражира русофобски спекулации.
103
17
 
13
 
! Отговори
Василев преди 1 година
След филма всички осветени агенти или ги скриха , или ги убиха!Така е във великая и магучая, няма човек няма проблем!Агент Триша Бенет!ЦРУ!!!
102
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четете Диляна Гайтанджиева ,какви милиарди се изсипват от САЩ ,за борба с руското влияние .Жената с официални документи,разполага.
101
19
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Христо за нас е гордост, съсипа ги руснаците
100
15
 
11
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Грозев нанесе повече вреди на руските тайни служби повече от всяко друго разузнаване в последните две, три години!Направо им отряза главите със схеми,имена,лаборатории,поръчители и изпълнители в един филм показващ как се използва държавен ресурс за ликвидиране на вътрешни неудобни опозиционери и политици!Агент Дарси Кейтър!ЦРУ!!!
99
10
 
15
 
! Отговори
До 157 преди 1 година
Думата България вяма в интервюто му! Но демата Навални 7 пъти!!!
98
9
 
12
 
! Отговори
Грозню преди 1 година
Не му пука за България, а за някакъв руски престъпник!! Ко така бе предателю?