Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени

По думите му срещу Алексей Навални се готви провокация
17 апр 2023 08:28, Нели Христова
284
Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени
Снимка: БГНЕС

Повече от 860 дни Алексей Навални е в затвора, състоянието му се влошава периодично и има тревожни сигнали. През по-голямата част от това време той се държи абсолютно противозаконно и противоконституционно в карцер. През всички тези месеци ние видяхме няколко различни опита здравословното му състояние да бъде влошено по изкуствен начин. Това коментира пред NOVA разследващият журналист Христо Грозев.

"При него в карцера се вкарваше втори съкилийник, който винаги имаше някакво инфекциозно заболяване. Очевидно - с надежда и Навални да получи такова”, посочи разследващият журналист. Той допълни, че през последните седмици има влошаване на здравето на руския опозиционер, който е загубил повече от 10 кг.

"Има много силни болки в стомаха, които не могат да бъдат диагностицирани. Местната медицинска служба отказва да му даде резултатите от изследванията и да му обясни какво става с него. Да не забравяме, че той беше отровен неотдавна с "Новичок", каза още журналистът.

Грозев разкри, че човек от администрацията в затворите е сигнализирал адвокатите на Навални, че се готви провокация срещу него, която ще бъде под формата на сбиване с негов съкилийник. "Това е стар трик, използван от КГБ и ФСБ, за да се разправят със своите врагове", подчерта той.

Изтеклите секретни документи от Пентагона

Грозев коментира и изтеклите секретни документи от Пентагона. В разплитането на случая участва и „Белингкат” - групата от разследващи журналисти, част от която е и Грозев. По случая беше задържан младеж на 21 г. - служител на военна база, който искал да се похвали на свои приятели, че има достъп до подобни материали.

"В миналото сме виждали изтичането на много конфиденциални данни във форуми за игри. Много от хората, които участват в тези форуми, са служители в големи компании, които произвеждат оръжия. В случая възниква въпросът как е възможно човек, който е неуравновесен, за когото съучениците му го описват като затворен, да бъде допуснат към работата", уточни той.

Относно споменаването на България в документите и твърденията, че сме предлагали безвъзмездно да дарим своите МиГ-ове на Украйна, Грозев заяви: "Точно тази част от документите, които излязоха в мрежата, не изглежда манипулирана. Всичко изглежда логично. Но това е едно аналитично мнение на хора от ЦРУ".

"Ако има някакъв разнобой, той е в контекста - това безвъзмездно предлагане на МиГ-ове дали е било в резултат на някакъв общ контекст, в който Америка предлага нещо друго на България. Но да е измислено изцяло - абсолютно невъзможно", категоричен е Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
11
 
23
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
А Навални след като прочетох,че е спонсориран от Отворено общество на Сорос,няма какво да ми го хвалите.Същото впрочем за Грозев и Белингкат,които са под диктовката на ЦРУ
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Цезар. Бладчед, ами ако Асанж и Сноудън са особено секретна операция на САЩ за дезинформация ? Де се вреш дет не ти е работа бе ?
135
8
 
17
 
! Отговори
132 преди 1 година
#132Цезар За какво трябва да изгние Асанж?За това,че показа как американците разстрелват цивилни в Сирия с дронове?И показа истинското им "демократично" лице?
134
10
 
10
 
! Отговори
... преди 1 година
писна ми то този навални да излиза през 2-3 месеца, не го познавам ама лично ще го застрелям, дайте ми пистолет и да се свършва с този
133
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците винаги отговарят с а вие защо биете черните. ако САЩ са лоши за Асандж значи и Русия е лоша заради Навални
132
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не е ли ясно? Че кой реве за него бе ? Разбира се,че засяга само Русия.
131
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драскач,подкрепен от НПОта ,това е този.
130
10
 
20
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Съсел самороден,не си ври гагата там,където не ти е мястото.Хващай автомата и тръгвай за Украйна,там покажи че си с някакви претенции. Иначе си едно ла.но след дъжд,което мирише надалеч.
129
6
 
19
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 133: Това (за Асандж) интересува само САЩ? А тогава защо са ревовете за Навални, който е осъден не за друго, а за финансови машинации. Това (по твоята логика) не засяга ли само Русия?
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Европееца. Бая си спрел напълно.
127
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS. Бая нещо са построили "Строителни войски". А и идеята ти е адекватна от 1989 г. насам.
126
10
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
Дайте всичките ни Миг-29 на Украйна и закривайте Бг армията ни ! Само ядът и пълнят тоалетните ! Ще олекне бюджета ! Да сте чули Бг военните ни от 1945 год до сега да са направили нещо за държавата и народа който ги хрантути ?
125
5
 
19
 
! Отговори
Качествен журналист? преди 1 година
До Европееца: И какво му е качественото на Христо Грозев. Въпроса е: Откъде той има пари за да бъде съдружник в сделка за 40 милиона евро за закупуване напресгрупата "24 часа", "168 часа"и "Труд". А накрая той става (както изглежда) и собственик. Ето това да ни кажат преди да го обявява някой за "качествен журналист".
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Цезар. Тва интересува само САЩ. Откъде накъде си загрижен за сигурността на САЩ ? Америкаснки гражданин ли си ?
123
20
 
5
 
! Отговори
Цезар преди 1 година
Асандж трябва да изгние в затвора защото е един международен шпионин разпространител на секретна информация заплашваща националната сигурност на САЩ. Другия предател е Едуард Сноудън на които мястото е в затвора с доживотна присъда. Предателите са най големите *** и вредители. За съжаление в България има много предатели обслужващи срещу заплащане Русия.
122
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миговете ни,е възможно да да предлагани на Украйна само от един човек! И това е Кирил Петков! Грозев обаче какво го засяга тази тема? Той " гушна" своята временна " слава"!. Дали си е струвало, времето ще " му" покаже!! Цачева пък какво прави на тази снимка???
121
4
 
17
 
! Отговори
предателзазелено преди 1 година
Предателят за зелени хартийки си е ПРЕДАТЕЛ!Платеният агент провокатор за зелено покрай лакърдиите за някакъв Навални ПУСКА СЛУЧАЙНО УЖ И ДУМА ЗА НАШИТЕ МИГ-29!Платения провокатор-не може информацията да е невярна!Трябва да вярвате,че руснаците са сатрапи и че нашите политици предлагат мигове на хохалите!С един куршум/пачка зелено/ два заека!Що те е шубе да дойдеш в София?
120
24
 
10
 
! Отговори
Европееца преди 1 година
Христо Грозев е един от най качествените български журналисти. Той и екипа му осветиха тайните операции на Гру в България,Чехия и Русия. Взривяването на военните заводи в България е било дело на руски офицери от Гру,а държавните институции гузно мълчат и прикриват руските операции в европейска и натовска България. Такива като Възраждане и БСП обслужват изцяло интересите на чуждата държава агресора Русия.
119
3
 
16
 
! Отговори
Кой е Грозев преди 1 година
Името на Христо Грозев стана публично известно в България през 2010-а, когато заедно с Любомир Павлов, Огнян Донев и Карл Хабсбург (с пети съдружник германеца Даниел Руц) купиха пресгрупата "24 часа", "168 часа"и "Труд". Неофициалната цена на сделката е 40 млн. евро. Няколко месеца по-късно съдружниците влязоха в остър конфликт като се стигна до издаване на обезпечителна заповед в полза на Христо Грозев, с която бе наложен запор над имуществото на "Труд", "24 часа" и печатната база. Имал е гръб.
118
5
 
10
 
! Отговори
А Грозев го издирват преди 1 година
През юли руската ФСБ заяви, че Христо Грозев е участвал в осуетена операция на Главното управление на разузнаването (ГУР) на украинското министерство на отбраната за отвличане на бойни самолети на руските въздушно-космически сили. Според ведомството Грозев чрез своя координатор е намерил две куриерки. Те се срещнали на гарата в Липецк с куриер, който донесъл авансово плащане от 4000 долара за руския пилот, който уж се е съгласил на отвличането.