Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени

По думите му срещу Алексей Навални се готви провокация
17 апр 2023 08:28, Нели Христова
284
Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени
Снимка: БГНЕС

Повече от 860 дни Алексей Навални е в затвора, състоянието му се влошава периодично и има тревожни сигнали. През по-голямата част от това време той се държи абсолютно противозаконно и противоконституционно в карцер. През всички тези месеци ние видяхме няколко различни опита здравословното му състояние да бъде влошено по изкуствен начин. Това коментира пред NOVA разследващият журналист Христо Грозев.

"При него в карцера се вкарваше втори съкилийник, който винаги имаше някакво инфекциозно заболяване. Очевидно - с надежда и Навални да получи такова”, посочи разследващият журналист. Той допълни, че през последните седмици има влошаване на здравето на руския опозиционер, който е загубил повече от 10 кг.

"Има много силни болки в стомаха, които не могат да бъдат диагностицирани. Местната медицинска служба отказва да му даде резултатите от изследванията и да му обясни какво става с него. Да не забравяме, че той беше отровен неотдавна с "Новичок", каза още журналистът.

Грозев разкри, че човек от администрацията в затворите е сигнализирал адвокатите на Навални, че се готви провокация срещу него, която ще бъде под формата на сбиване с негов съкилийник. "Това е стар трик, използван от КГБ и ФСБ, за да се разправят със своите врагове", подчерта той.

Изтеклите секретни документи от Пентагона

Грозев коментира и изтеклите секретни документи от Пентагона. В разплитането на случая участва и „Белингкат” - групата от разследващи журналисти, част от която е и Грозев. По случая беше задържан младеж на 21 г. - служител на военна база, който искал да се похвали на свои приятели, че има достъп до подобни материали.

"В миналото сме виждали изтичането на много конфиденциални данни във форуми за игри. Много от хората, които участват в тези форуми, са служители в големи компании, които произвеждат оръжия. В случая възниква въпросът как е възможно човек, който е неуравновесен, за когото съучениците му го описват като затворен, да бъде допуснат към работата", уточни той.

Относно споменаването на България в документите и твърденията, че сме предлагали безвъзмездно да дарим своите МиГ-ове на Украйна, Грозев заяви: "Точно тази част от документите, които излязоха в мрежата, не изглежда манипулирана. Всичко изглежда логично. Но това е едно аналитично мнение на хора от ЦРУ".

"Ако има някакъв разнобой, той е в контекста - това безвъзмездно предлагане на МиГ-ове дали е било в резултат на някакъв общ контекст, в който Америка предлага нещо друго на България. Но да е измислено изцяло - абсолютно невъзможно", категоричен е Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
11
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Сигурно и по негова заповед си npocтУ на rьoн
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знае ги тия неща тоя измислен журналист нали си творение на MI-6 няма как нашите да не са се натъртили нищо, че сега отричат
15
10
 
24
 
! Отговори
Нане преди 1 година
бнт, нова и бтв трябва се саморазпуснат, щом са опряли до такива елементи с раздвоени самоличности.... Пропагандатори на краварските извратеняци... ===)))нап нема ли да провери тая лилифутка от къде са му доходите.... Мирише ми на центове....
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, че няам имената на тези, котио са обещавали.
13
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип не ми дреме ни за Украйна, ни за Русия, ама тоя заслужава 5 патрона в дебелото черво. Нека се избиват - толкова им е акъла. Нашите прадядовци не дадоха на Хитлер да ги прати на война, а тия не могат да свалят Путин и Зеленски... Заслужават си съдбата.
12
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По заповед на НКВД, Боко Тиквата е поръчал убийството на Христо Грозев с мутренски чадър - чадър със скрита бухалка вътре.
11
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам ама в Русия вече са пуснали реклама как руски мацки се залюбват с китайци в някакво приложение. Жужака продава каквото има на китайците на примоция че белия свят го нарита
10
5
 
17
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
То за това ни занимават с нея по цял ден а Судан думичка не пишат.
9
11
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Дрън, дрън.... Прехвалените МиГ-29 след около 2 месеца отиват в музея. Освен ако не им сложат двигатели от ЗиЛ :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8
4
 
38
 
! Отговори
Ss преди 1 година
Противоконституционно по коя конституция? Нашата ли? Американската ли? По руската ли? По едната конституция джендарите имат право да осиновяват деца! По друга ако спиш на улицата пиян те арестуват. По третата шофираш пиян и трепеш 2ма,3ма и те осъждат условно...
7
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така великото диктаторче побеждава опонентите си и за това Русия е една мизерна африканска държава със сняг въпреки всичките ресурси
6
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак тоя американски агент
5
11
 
32
 
! Отговори
ТОЯ ГОЛЕМ преди 1 година
РАЗБИРАТЕЛ БРЕЕ. НЕ МУ ЗНАЕХМЕ ИМЕТО А СЕГА СЛЕД КАТО СЕ ПРЕГЪРНА С КРАВАРИТЕ МНОГО СЕ ПЕНИ. КОЛКО ПО ДОБРИ ХОРА ПО СВЕТА СА СТРАДАЛИ И СТРАДАТ. ТОЙ НАВАЛНИ НАВАЛНИ. ДАНО СЕ ОПРАВИ. ТА ДА СПРЕ ТОЯ.
4
11
 
37
 
! Отговори
Пропаганданюз преди 1 година
Сайтове като белингкет са типичен пример за професионално фабрикуване на фалшиви новини.
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на никого тук не му пука
2
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Грозев коментира и изтеклите секретни документи от Пентагона. В разплитането на случая участва и Белингкат Свободния журналист ристьо участва в преследването на уисълблоуър ли бе :)
1
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са като най фанатизираните ислямисти, едните цял живот чакат в мизерия да умрат че да идат в рая при девиците, другите цял живот чакат в мизерия победата над капитализма. И двата вида зомбита са ги зомбирали да чакат нещо дето никога няма да дойде и за това са винаги смачкани, злобни, комплексирани и завистливи.

Спонсорирани публикации