Убитите на бул. "Сливница" се готвели за сватба, шофьорът бил заслепен

Бащата на загиналия младеж: Да спрем тези убийци
Обновена: 9 май 2023 08:57 | 9 май 2023 08:47, Елка Василева
326
Убитите на бул. "Сливница" се готвели за сватба, шофьорът бил заслепен
кадър: Нова тв

Бащата на загиналото момче при тежката катастрофа на бул. „Сливница” Павлин Стоянов призова за справедливост по Нова тв.

Още по темата
Той сподели, че синът му Явор и другата жертва - Ани, се готвели за сватба.

„Моля всички българи, помогнете да не се забрави случаят с тези две деца. Ани и Явор се обичаха много, предстоеше им сватба. Един убиец на пътя ни лиши от всичко. Заради вашите деца да направим нещо и да спрем тези убийци. Синът ми нямаше нито едно пътно нарушение. Винаги ми казваше „Тате, трябва да се внимава". Къде ни е държавата сега? - Няма я”, каза Стоянов.

Млад шофьор с книжка от 3 месеца блъсна и уби двама души на бул. „Сливница” в София. Инцидентът е станал на пешеходна пътека, където жертвите са пресичали. След като ги е ударил, водачът забил колата си в стълб.

След тежкия пътен инцидент десетки се събраха на протест на мястото на произшествието. Те настояха МВР и общината да вземат мерки за ограничаване на скоростта в района.

Днес отново ще се състои протест.

18-годишният шофьор, който блъсна и уби на място 22-годишен мъж и 24-годишната му годеница на столичния бул. "Сливница", е бил заслепен от лек автомобил в насрещното движение, чийто водач е управлявал на дълги светлини.

"Подзащитният ми е в изключителен шок и стрес. Има липса на категоричен спомен за това, което се е случило. Разбира се, че е бил неадекватен. Един водач с 2,5 месеца стаж, след като претърпи подобна катастрофа, няма как да е. Категорично подзащитният ми не е употребил алкохол и наркотични вещества. Това е напълно изяснено от пробите с дрегер на място. Кръвната проба категорично ще установи това, заяви пред bTV адвокатът на младежа Димитър Марковски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гиб Мелсън "Шшш. Румба, вземи остави кортежа за малко и се качи в произволен автобус," ------------- На грешно дърво лаеш! "Румбата" само до преди няколко години беше един от нас, дето кортеж само отвън беше виждал. За разлика от едни такива "родени политици" без ден трудов стаж и разни парашутисти спуснати от козяк!
211
0
 
18
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Това не биваше да се случва, но не....случи се, защо, ясно е, и ...какво от това, като 2 деца вече ги няма, и няма как да се върнат!
210
0
 
19
 
! Отговори
до до кога преди 1 година
Ти трябва да минеш на силни инжекции,хапчетата няма как да ти помогнат.Колко жалко да сравняваш трагедия,свързана с простотията на българина и геополитическа намеса за бъдещето на света,а още по отвратително е, че повече си повярвал на "пандемията".отколкото на теази трагедия....
209
0
 
32
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Гледах обясненията на адвоката по телевизията и се просълзих. Ми то не ги видяло момчето. :( Как може въобще да го задържат и обвиняват?
208
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адвокат Димитър Марковски не работи със случайни хора. Не е случайно, че няма алкохолна проба. Поредния пътен убиец с връзки и пари. Жалко!
207
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щом Марковски му е адвокат, значе не е случайно отроче, затова и не се дава информация за него...
206
32
 
4
 
! Отговори
до кога преди 1 година
ще дъвчем тая измислена новина за наякаква си катастрофа,някой видя ли с очите си загинали,смачкана кола и т.н.,питам защото по време на пандемията не вярвахте, щото не сте познавали болен от ковид,сега познавате ли загиналите,че веднага повярвахте,но от народ дето IQ му е като на стайна температура какво да очакваш,така ви мамят и не се усещате,щото нямате с какво
205
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да си пресен шофьор и да седнеш в кола 200 коня. За младите шофьори първите 5 години най-много 60кс. Но явно има някакво лоби и в БГ не се променя нищо.ция нищо не се прави.
204
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е шофьора убиец? Името му не се споменава никъде, адвокат му е Марковски ... Кой е тоя, кой е баща му? Защо се прикрива?
203
4
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Шшш. Румба, вземи остави кортежа за малко и се качи в произволен автобус, извънградски и виж дали ще намериш поне в един колани за пасажерите. И си помисли какво ще приказваш когато скоро пак стане някоя трагедия с извънградски автобус. Вземи малко се поразходи из народа, ако трябва се дегизирай, сложи перука, маска да не те познаят. Едно време царете така са правели за да разберат какво става при обикновените хора. Живейш си там в някакъв дворец и губиш, яко губиш връзката с реалността.
202
11
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Пуутин е виновен. Не са виновни Винету и Гешунгата. Те са ни причем. Когато цялата държава е впрегната да спасява бронирания джип на Гешунгата не остават ресурски за контрол по пътищата. А Румбата освен за изтребители да мисли, другото му е през хълма.
201
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Курдо Коленков - Работата на адвоката е това - да защитава клиента си. Така функционира правосъдието. Даже не мога да разбера как е възможно да си написал подобен коментар, а и да са ти сложили 4 плюсчета, но... хора всякакви...
200
27
 
3
 
! Отговори
до 185 преди 1 година
До петърчо,не е никаква трагедия,тия щом са се готвели за сватба, щяха да имат поне 20 чавета,като всички българи,така че погледнато от добрата страна са спасили света да хрантури 20-25 па ра зи та по-малко и не мога да разбера,защо толкова се чудите,че станало нещо,ами такива работи стават по света всеки ден,защо при вас да не стане,защото много сериозно сте си повярвали,че сте богопомазани,самозабравихте се от имане,това,че живеете като богове охолно и безгрижно не ви прави такива,има разлика
199
5
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Вариант има ако тоя си е изгасил фаровете заради полицаите и така някак да ги е изненадал. В интерес на истината, отсечката е с наклон и ако отгоре идва кола, може да сеети в очите на изкачващите се.
198
0
 
26
 
! Отговори
До 199 преди 1 година
Ай не измисляйте още глупости! Просто полицията у нас не работи. Най-много полицаи на глава от населението и най-ниска разкриваемост на престъпления и нарушения. А представяш ли си близа 3 млн. автомобила, тоест по 1 млн. на месец да минават през КАТ? Това почти 50 000 на ден. Кой ще ги обработва? Тези хора отпуск ли ще вземат да висят там? Просто институциите не раБотят, а и обществото е заспало.
197
18
 
7
 
! Отговори
бащата преди 1 година
пита къде е държавата,ами държавата е там,където когато си укривал данъци,крал си ток и вода,получавал си заплата без да се явиш на работа държавата си е мълчала и те е покривала,га яде кИфтетата не рева,сега олелле,къде е държавата,наистина няма такава наглост като българската,безсрамник
196
2
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ако си вече на средата на пешеходната пътека - няма как да вдигнеш скорост и да бягаш. Колата просто те връхлита много бързо, ако кара със 100 км или повече. -----////----- Ами как да ти убяснъ, там булевардът е с 4 платна и има видимост 150+ метра, осветено е като ден, колите изкачват нанагорнище, а пешеходците са високо горе, някъде долу има и трамвайна линия, която забавя скоростта.Аз съм живял тоя квартал, а ти си от Пловдив.
195
1
 
17
 
! Отговори
Така е бил заслепен преди 1 година
Че са намерили тялото на младия мъж на 300 метра от мястото на произшествието!Съболезнования за родителите на тези две млади души, нека почиват в мир, а на такива извършители - пълната строгост на закона!Не, че така ще върнат живота на тези невинни душици, а за назидание и никой никога да не си позволява да кара като *** и да погазва всякакви правила на движение.Много станаха вече! Баста!
194
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че при толкова напреднала технология, много отдавна всяка кола трябваше да бъде задължително оборудвана с черна кутия, която да следи и записва шофирането. Камера разчита знаците по пътя и записва. На 3 месеца автомобила минава през КАТ, вадят флашката и гледат. После глоби, конфискация, затвор и т.н за който е заслужил.
193
2
 
22
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 1 година
Както винаги, до всяка ***, застава друга - гледам тоя *** - адвоката, и се питам тоя деца няма ли?, улици не пресича ли?... Било "заслепено", видиш ли... Той не помни нищо, ама помни че бил заслепен