Алибегов за голите обиски: Ще съдим държавата

Не сме против да се проверяват, но не по този унизителен начин, обясни председателят на БАЗ
10 май 2023 21:44, Красимир Ангелов
48

Прокуратурата проверява "голите" обиски в Пловдив. Защо заведенията се готвят за протести?

"В петък от 11:30 пред Областната управа на МВР в Пловдив - там стартираме с протестите. Искаха и други градове да се включат. За момента сме успокоили бранша", коментира председателят на БАЗ Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR".

"След като нито клиентите, нито собствениците не получиха извинение от министъра на вътрешните работи, искаме оставката на пловдивското ръководство на МВР и задължително оставката на този господин, който е водил тази срамна за МВР случка, наречена борба с разпространението на наркотици", заяви Алибегов.

"Направиха се внушения, че нощните заведения във всички градове, едва ли не, са разпространители на наркотици. Как може един служител на МВР да си позволи да уронва така имиджа на бранша, не ми е ясно", попита той.

Според Алибегов борбата с наркотиците трябва да започне извън заведенията. "Сигурни сме, че в голямата част от заведенията не се продава, по-рядко се случва и охраната внимава, и управителят, и подчинените. Тези хора, които употребяват такива вещества, те си ги носят със себе си. Превенцията трябва да започне отвън и МВР много добре го знае. Какво можем да проверим - да събличаме хората на вратата?", попита той.

"Ние винаги сме защитавали нашия бранш, няма да замълчим, не се притесняваме от нищо. Не сме против да се проверява по заведенията, но не по този унизителен начин, това е уронване на имиджа, това е погазване на правата на човека. Трябва лична отговорност да си понесат хората. В МВР много ясно преди всяка акция са разписани всяка една стъпка, предварително преди да се тръгне", уточни председателят на БАЗ пред Bulgaria ON AIR.

"Ще продължим с протестите и атаката във Facebook, ще пускаме сигнали, ще гоним прокуратурата да си свърши работата и ще съдим държавата. Тези хора трябва да си поемат отговорност, нямаме право да замълчим, трябва да защитим клиентите си", отговори Алибегов на въпрос какво биха направили от бранша, ако не се поеме отговорност.

Гледайте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Уволнение не оставки преди 11 месеца
Ще валят оставки и ще ходят по дела години, колкото и да се напъват да се защитават по интернета! До всички милицаи участници в гаврата - пригответе се да плащате дълги години и да се влачите по дела!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Журналята "разкриват" скандални разкрития, че се продава дрога в дискотеките, искат мерки от държавата, МВР, за намаляване на дрогираните шофери, след проверките търсят новия "скандал", че проверките пречат на хората да се дрогират. Първите проверени са ги хванали с дрогата, всички останали са изхвърлили прахообразните вещества и треви. 400 човека ще чакат да намерят в тях трева и прахообразни вещества. Това е превенцията, която искат журналята. Не може хем така, хем иначе.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като чета коментарите си давам сметка че сте 150 назад, когато хаджи Генчо биел децата предизвиква да ги прати за вода, щото можело да се случи да счупи стомната. Та и вие - дай да бием и унижаваме клиенти и работещи защото може пък някъде да има дрога.
36
1
 
3
 
! Отговори
vale_karo преди 11 месеца
"Сигурни сме ,че в голяма част от заведенията не се продава..."Значи все пак се продава .И в какво е виновна Държавата.
35
1
 
3
 
! Отговори
Американ преди 11 месеца
До Масон32: Проблем на марихуаната е че прави "пияни" и опасни шофьори, и глупави в обозримо бъдеще.
34
0
 
5
 
! Отговори
Васко Костадинов Жаб преди 11 месеца
Вие сте от квартал Лаута/Прослав/Каменица/Изгрев/друг? Чудесно, имаме сигнал свързан с вашия квартал, моля съблечете се, наведете се и се хванете за глезените!
33
5
 
2
 
! Отговори
Масон32 преди 11 месеца
Знаете ли какъв е проблемът с тези наркотици?Малоумният комунистически закон в България.Той преследва най строго висококачествените наркотици тоест тези с добро качество ги нарича високо рискови.А това са тези които няма да ви навредят.Тревата е един от тях.Най вече.Обаче в Нидерландия САЩ и други държави имат строг закон който преследва некачествените наркотици най вече или пръскана трева например каквато се продава в България и каквато е вредна заради това че нищожествата са я пръскали с химия
32
2
 
4
 
! Отговори
Дерменджи оглу преди 11 месеца
И на Дондуков трябва да правим голи обиски
31
1
 
6
 
! Отговори
Ах колко жалко преди 11 месеца
Е да си корумпирано чинге
30
4
 
2
 
! Отговори
Доктора преди 11 месеца
От толкова бъркане по дупките на жени и мъже за 1 грам трева нещо което в нормалните държави е легално чингетата вече от спин не ги е страх
29
2
 
5
 
! Отговори
Aлибега преди 11 месеца
Точна така това е милиционерска държава какви са тия бъркания по пловдивските дупки за един грам трева смешни ушеви извратеняци.
28
3
 
2
 
! Отговори
Асенка Василева преди 11 месеца
Искам проверки на голо! Може и с шомпол!
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой ще отиде на дискотека, ако там няма дрога? Кръчмарят ще фалира. Търсенето определя предлагането. Хората са отишли да се забавляват и да се дрогират, а полицията им пречи. Откъде са наркотиците от проверките по пътищата? От дискотеката. На входа сигурно ги събличат биячите на кръчмаря, за да не внасят пиене и дрога отвън.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хайде, вдигайте им ДДС-то на 20. Разпространяват наркотици в дискотеките си. Поне да печелим от прането им на пари.
25
2
 
3
 
! Отговори
Хурейшио преди 11 месеца
До 27......щото всички в бapдака са много опитни и бързи в изхвърлянето на уликите!
24
2
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 11 месеца
АКО И ДА Е ТАКА - ЗАЩО НАМЕРИХА САМО 1 ГРАМ МАРИХУАНА, БЕ??? АКО БЯХА ОТКРИЛИ НЕЩО ПОВЕЧЕ - ЩЯХА ДА ПОЛУЧАТ ОВАЦИИ!!! ЯВНО Е ТЕНДЕНЦИОЗНО И Е МНОГО Т.Ъ.ПО. ДА СЪБЛИЧАТ ВСИЧКИ !!!Излагация!!!
23
1
 
8
 
! Отговори
А ЩО преди 11 месеца
..нямаше ГОЛИ ОБИСКИ В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА КИРО?!? ТАМ ЕДВА НЕ ПАДНАХА ОТ ПРОЗОРЕЦА НЯКОИ КУЛТУРНИ МИНИСТРИ!!!
22
0
 
3
 
! Отговори
Силикона Смрадева преди 11 месеца
Бяхте обискирани със съдействието на Шефката Шефката!
21
4
 
11
 
! Отговори
Хурейшио преди 11 месеца
Нощните заведения са свърталище на дилърите поради естеството на клиентелата им. Само че не си мислете че един дилър може да си върти търговийката без благословията на собственика на заведението който си получава процента от далаверата. Това са свърталища от Содом и Гомор които ако се изчистят от престъпността в тях просто ще изчезнат защото точно тя е генератор на приходите им. Тия приказки за светата вода ненапита Алибегата да ги разправя на шараните.
20
3
 
9
 
! Отговори
Snatch преди 11 месеца
Сега една внезапна проверка на 400 случайни ченгета и ако изкарат повече от намереното в дискотеката, задължителни голи обиски всеки ден на всички грухтители на МВР!