ПП: Съставът на кабинета не оставя място за спекулации

Ще водим разговори с всички парламентарни групи за конституционна реформа
3 юни 2023 19:43, Анисия Иванова
112
ПП: Съставът на кабинета не оставя място за спекулации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Съставът на кабинета "Денков-Габриел" не оставя място за спекулации. Това заявиха от „Продължаваме промяната“ (ПП) на своята фейсбук страница.

В коментара си те пишат:

"Една от ключовите цели на редовния кабинет и на мнозинството в този парламент, освен приемане на бюджет и влизане в Шенген и еврозоната, е цялостна съдебна реформа и работещи институции, регулатори и служби за сигурност, които да върнат доверието на гражданите и справедливостта в държавата.
Още по темата
 
За част от тези цели е нужно конституционно мнозинство от 160 гласа в Народното събрание. Винаги сме заявявали, че ще водим разговори с всички парламентарни групи за конституционна реформа.
 
Това беше единствената цел на срещите с групата на ДПС вчера. Разговаряхме, докато всички медии бяха в парламента и наблюдаваха какво се случва. А съставът на кабинета "Денков-Габриел", който обявихме вчера, не оставя място за спекулации, че някой извън отговорните за съставянето на правителство може да кадрува в него.

 

Вчера от "Продължаваме промяната-Демократична България" и ГЕРБ-СДС представиха официално имената на министрите в проектокабинета.

Освен състав на редовно правителство, имаме и мнозинство за конституционна реформа, обявиха в съвместно изявление пред медиите в Народното събрание Николай Денков и Мария Габриел. Двамата допълниха, че имат подкрепа за промяна на Конституцията от страна на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Притесняваме се всички от това ново правителство,защото вместо да заявят като Турция и Унгария,че няма да се месим в чуждия конфликт те си дават заявки за обратното.На никой не му се мре заради чужди интереси.А и хотели ни писна да плащаме без да сме стъпвали в тях....
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хаха нямало да оставят място за спекулации,защото смятат да направят всички възможни спекулации като се нагълтат с подкупи и комисионни от сделките с оръжия и газ.А и от парите,които са гарант за валутния борд ще си чопнат...при прехода към еврозоната се маха валутния борд и парите там изчезват,защото няма отчетност.Отделно от ЕС щели да дадат милиони за прехода и там ще падне лапане.А българския народ през това време ще плаща инфлацията докато те дебелеят.
72
2
 
5
 
! Отговори
истински мъж преди 10 месеца
Стигнахме до този хал заради бандитското 12 г управление на нагли крадци ,и улични разбойници.Виновни са онези,които 12 г. като зомбирани гласуват за шлаката/отпадъка/ на обществото.Пред очите ни откраднаха 100 млрд.лв.,и има хора,които боготворят крадците.Какъв народ сме?Има едно стихотворение на Славейков-"Не сме народ".Припомнете си го.След време ще се изучава по какви причини допуснахме отпадъка да ни възседне,и повече от 15 г. да не можем да се възстановим.Децата ви няма да ви простят.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Досега само скумрии като тези двете не ни бяха управлявали.
70
0
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 10 месеца
Никой не ме пита дали ми се седи и на стола на българската художествена традиция и приемственост между поколенията, но седя .... И хайде отречете ми, че каквото правя е българско в най-добрия смисъл на думата, ама от забравената сюрреалистична школа .....горкият опитоменкоооо, понякога крушата пада много далече от дървото....е нема да стане ни родната, ни колониалната, а Valve и е за добро
69
2
 
9
 
! Отговори
посолствоТО преди 10 месеца
Няма да има никакви спекулации - влизате във война с Русия!
68
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По-жалка картинка последните 30г. не е имало
67
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 10 месеца
Ти не мое да разбереш думата наместник в българската традиция. Сходна е с Куман - най-добрия по качества мъж ....
66
1
 
11
 
! Отговори
Джендърмерист преди 10 месеца
Никакви спекулации! Кабинетът е съгласуван с посолството! Точка!
65
1
 
12
 
! Отговори
SS преди 10 месеца
Тия ще исерат такива ... ,че ще миришат дълго време,преди да ги изгонят с камъни!
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Говорят и пишат на едро-конституционна реформа,цялостна съдебна реформа,работещи институции (към какви власти-протакащи с години промени,дела)регулатори и служби за сигурност връщащи доверието и справедливостта в държавата и от това,че са вече мнозинство и набрали опит от тук-таме и са с препоръки от тези-онези,че освен това консултиращи ги различни места досега трябва вече точно да знаят как ще го направят и да го заявят като програма предварително представена как за кандидати в обща платформа.
63
0
 
8
 
! Отговори
До посолствоТО преди 10 месеца
Каква Украйна? В България населението преобладават жените. То затова нищо не върви и само партии се правят и чакат еврофондове. Няма кой да работи. Нямаме никаква икономика.
62
0
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 10 месеца
Глей сега Ангелов може да е с лека амнезия от удар по главата, разни тампони в корема и отравяне, ама аз не съм.... Как се осмеляваш ти жалка гнида....,
61
0
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin преди 10 месеца
Кой е Ангелов? Като схванеш майтапа , а за да схванеш майтапа трябва да гледаш филма.... Та Vol'Jin е малко друга бира от Васил Ангелов .....
60
0
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 10 месеца
Та и аз и Ангелов така се разбираме - като Саманта Кейн и Чарли Балтимор .....
59
1
 
3
 
! Отговори
Тон преди 10 месеца
По-машкко племе.
58
0
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 10 месеца
Знаеш ли онази сцена дето Самюел Л. Джаксън казва на Джина Дейвис: Този образ на учителката Саманта Кейн не е дошъл от нищото. Това е една сцена от "Дълга целувка за лека нощ. А тя отговаря: Саманта Кейн е измислица, плод на въображението и е мъртва и слава богу гледай какъв грамадно дупеее е оставила да свалям. Или ония лаф името ми е Чарли Балтимор и ще се научиш да ме обичаш... Аз не пуша,. Преди пушеше... Някой хора много им липсва тая учителка , някой ден да я върнеш....
57
1
 
12
 
! Отговори
Вьзмутен преди 10 месеца
С - 6% да управляват махайте се наглеци и в африка го няма това
56
0
 
5
 
! Отговори
Гаф преди 10 месеца
Ако не бяха алабализмите на Радев, досега Борисов да е паднал. Създаде му перфектната патерица.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мортиша и Голум като две капки боза.