Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив

Та заяви, че е вероятно да бъде пратен български контингент в Украйна
8 юни 2023 20:00, Нели Христова
235
Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив
Снимка: БГНЕС

Тържествен прием в навечерието на Деня на Русия се състоя днес в руското посолство в София, предаде ТАСС и БТА, като се позова на свой кореспондент на място.

На събитието присъстваха лидери на политическа партия "Възраждане", както и български социалисти, ветерани, представители на много български обществени организации, на Българската православна църква, учени и културни дейци.

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова се обърна към гостите с приветствие за празника и отбеляза, че в днешно време всички живеят в епоха на кардинални промени. "Всички ние с вас живеем в сложно време, в период на глобални, кардинални промени, формиращи координатната система на новото многополярно устройство на света. В тези условия Русия, която е активен субект на текущите процеси, се стреми не само да гарантира спазването на своите интереси, но и да формулира разбираеми за повечето държави принципи на международните отношения, в основата на които са заложени взаимно уважение и равенство, изключващи доминирането и хегемонията", подчерта Митрофанова.

Руският посланик отбеляза, че редица страни, които са поели функцията на "жандарми на планетата", активно противодействат на Русия, но те няма да постигнат резултатите, към които се стремят, макар и да създават известни трудности. "Искам да ви уверя, че въпреки усилията на т. нар. колективен Запад, Русия ще продължи последователния си напредък", подчерта Митрофанова.

"Независимо от това, че възгледите на българските граждани за актуалния дневен ред далеч не са еднородни, официална София уверено се придържа към антируския наратив. Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна - било то чрез снабдяване на киевския режим с боеприпаси или например чрез евентуалното изпращане на национален контингент в зоната на военните действия, несъмнено ще има негативни последици за двустранния диалог", каза още Митрофанова.

Посланикът на Русия в България подчерта значението на народната дипломация в развитието на двустранните отношения и изрази увереност, че сегашното "положение на нещата ще се оправи с времето" и че двустранните отношения ще получат своето ново развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
11
 
! Отговори
Лелчето бълнува преди 1 година
Напредъкът е все надолу - уверено и упорито.
45
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво е Русия? 150 милиона смазани хора с ниско качество на живот свикнали с феудали и корупция. Мачкани от Ленин, Сталин и друга ***. И сега от текущото си правителство. Всъщност, ако искате да сте добри хора - би трябвало да съжалявате обикновените хора там искащи да си живеят живота, които биват въвлечени във война и после се връщат в алуминиеви сандъци при майките и бащите си... Природни ресурси не говорят за добър живот, и в Африка има много ресурси...
44
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е една голяма смешка. Нямам идея как още се имат за супер сила..
43
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те копейките не отидоха да се бият, пък толкова се ежиха по фейса и форумите, та на тая ли да и вярвам!? Последни напъни на потъващата руска гемия.
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас не бива да ни е страх от Русия. Нито от политическите и конимическите мафиотизирани структури в България и Македония, които са обвързани с руските такива! Време е да изискаме уважение към нашия народ в България и Македония.
41
6
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
До Анонимен 16 Гешев остава. Да се заеме заедно с ДАНС с Костадинов за предателство и рушене на устойте на европейска България.Възраждане е руска партия.
40
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е права госпожа Митрофанова. Има градове в Русия където няма и един руски паметник . В България е пълно с руски паметници. Дори са повече от българските паметници. Защо в Грозни няма паметник на Съветската армия освободителка. В София има.
39
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин в момента е бесен щот няма да има нови избори :)
38
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже и КоССтадинов не е казвал добра дума за Русия.
37
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглата тьотка пак изпълзя за да насъсква поцелуйковците срещу България! Марш в блатата!
36
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво е Русия реално? Италия има по-голям БВП от нея. Една кола още сама не може да направи. Всичките ресурси в нея и накая едно нищо. За държава с такива размери и толкова ресурси трябва да са номера 1 по всичко и да налагат тенденции. А реално са едно голямо нищо. Буквално. Дори армията им се оказа пълен провал.
35
5
 
14
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Русия вън от България
34
5
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мoчaтa ще го правим Космодрум. Да му сложат тротила от 4-те страни и да го намотаят с ДШ. Изстрелване в космоса :))))))))))))))))))))))))
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно нещо България е дала и тези фашаги казаха че то е дошло от македонските земи ." Национално отговорният" Копейкин ходи да и прави теманета на тази некрасавица то да беше нещо по така а тя страшненка до уплаха .Като излизат от посолството да им щракат белезниците на такива *** .
32
5
 
14
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Като цяло в София има хора всякакви, и анти и про руски настроени, точната бройка на двете страни трудно може да се определи, повечето от тях са страшно заети и нямат време да се занимават с глупости като тези приеми в руското посолство :)
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не могат да пратят, редовните войници ще напуснат. А военно положение и набор няма как да обявят. Няма вариант да пратят хора. Не знам как го измислихте. Отделно всеки щр бяга. Само под опряно долу в гърба могат да накарат българин да отиде. И дори тогава ще мислим как да избягаме и ще чакаме този зад нас да се разсее и да шибенм между очите. Българинът е горд и не си рискува живота за други. Само за себе си и семейството си.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ и Русия трябва да изчезне робското мислене, че трябва да колонизират държави. А В Българите, че трябва да са роби на някой господар и че от това зависи нашата държава, просперитет и бъдеще. Защото когато корумпираният Българин спре да краде и да иска зло на ближния си, тогава няма да има нужда да търсим оправдания, че някой ни е виновен понеже си продаваме задниците по желание на него.
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз много ми мяза на октопода от малката русалка на Дисни (анимацията) :)))))))
28
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Именно заради нейно превъзходителство Митрофанова, САЩ смениха посланика си у нас. Мустафа беше слаба ракия, Мъртън е от тежката артилерия. Но все пак Митрофанова ще му го набuе и на него.
27
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност руснаците ни връщат южна Добруджа,окупирана от румънците.Едните са в американското,другите в руското,трябва да имаме хора и на двете,не се знае накъде ще задуха вятъра,трябва да сме повратливи да вземем страна в зависимост силния на деня,сега са американците в бъдеще кой знае!