МВР започва проверка заради нахлуването на "Възраждане" в Одеон

Поддръжници на партията прекратиха филм от "София прайд"
11 юни 2023 15:22, Нели Христова
150
МВР започва проверка заради нахлуването на "Възраждане" в Одеон
Снимка: БГНЕС

Министър Калин Стоянов ще иска пълна информация по случая, за да се запознае с действията на служителите, изпратени в кино "Одеон", когато поддръжници на "Възраждане" са нахлули и са прекратили прожекция на филм.

Според предварителни данни, предоставени от СДВР, след сигнал на мястото са изпратени униформени. Там е установено, че привърженици на политическа партия и група граждани, дошли на прожекция, са влезли в словесен сблъсък. Организаторът на прожекцията е решил да я прекрати, върнал е парите на закупилите билети. Не е имало физическо насилие между двете групи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера демонстранти с тениски на "Възраждане" обсадиха столичното филмотечно кино "Одеон" на бул. "Патриарх Евтимий" и не допуснаха прожекция на филм, който е част от програмата на ЛГБТ фестивала "София прайд". На кадри от мястото се вижда група хора, които държат плакати с надписи срещу "педофилията" и ЛГБТ правата пред входа на киното.

По това време в салона е трябвало да бъде прожектирам филмът "Близо", част от "София прайд филм фест". Според афиша филмът е подходящ за зрители над 18 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
22
 
16
 
! Отговори
Израждане в кафеза преди 11 месеца
Време му е на наглецът, фашист Късопейкин да лежи в затвора! Тази партия не е създадени да управлява, а да създава хаус и руши в типичен Кремълски стил!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 6. Сега има да се извъртате...
6
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега се подмазваме на Расате! Излизахме толкова зднци!
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Емилиротинетките те сега се опулиха. Какво е "София прайд филм фест" пнеже не съдържа нито една българска дума да попитам ?
4
26
 
16
 
! Отговори
георги преди 11 месеца
истинските пeдaли са от възраждане!
3
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не е имало физическо насилие между двете групи. А ласки имало ли е? Копейки, Расате поне като прави нещо го прави, вие освен битки за знамена с вишки за пред камерите друго не правите.
2
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво на протестиращите срещу пропагандата на извращения ! Слугинажът на Сорос е задействан, вече сме бананова република. От нас зависи дали ще продължаваме да търпим безобразията, които извършват в родината ни. Свободата не ще Екзарх, иска Караджата !
1
7
 
26
 
! Отговори
nikonik преди 11 месеца
Браво!!!

Спонсорирани публикации