Две шествия, два свята - София Прайд и "Шествие за Семейството"

Полицията ще охранява двете събития
17 юни 2023 06:30, Александър Попов
501
Две шествия, два свята - София Прайд и "Шествие за Семейството"
Снимка: БГНЕС

Две шествия, два свята, въпреки, че и двете минават под надслова на семейството. Днес в столицата ще се проведат две масови събития - София Прайд и "Шествие за Семейството", което на практика противопоставя привържениците на модерния в момента западен либерализъм и от друга страна - консервативно настроените българи.

"Шествие за Семейството"

То е част от "Месец на семейството". През 2022-ра дадохме началото на международната инициатива "Месец на семейството". Целта на мероприятието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс, съобщават организаторите.

Поканени са всички родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство. Шествието е стриктно деполитизирано. Единствените флагове, които е позволено да се веят са българският и тези на инициативата.

То ще започне в 15:00 ч. на площад Света Неделя в столицата.

Шествието, което цели ясно и точно:

Държавата да прегърне демографския проблем като номер едно цел, кауза и въпрос пред страната. Настояваме да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година. Настояваме всеки закон в страната да бъде съобразен, посредством формални критерии, с въпроса "Как се отнася до подобряване на демографската ситуация". Настояваме всяко правителство, от тук нататък, да излъчва вицепремиер по демографския въпрос - защото той е един и много конкретен: Ще има ли българи в страната през 22-ри век, и колко ще са те?

Довършване на започнатото въвеждане на ЗП "Вероучение" в програмата. Дълбоко вярваме, че всякакви други консервативни, патриотични и "антилиберални" каузи и послания са само и единствено "кръпки" върху една основна рана: обезверяването на българския народ. Никаква фундаментална и дългосрочна промяна не може да бъде постигната без реевангелизация на българския народ. Нито една консервативна кауза няма да спечели дългосрочната битка с Постмодерното, ако не адресира сърцето на проблема: вярата.

Гарантиране на свободата на словото, на изразяването, на вярата и на нормалното: от пълзящата "либерална" цензура, от опитите за въвеждане в законодателството на все по-строги наказания за консервативно мислене, под термина "борба с езика на омразата". От подчиняване на българската медийна среда от планувания проектозакон в ЕП, целящ създаване на "Европейски СЕМ", който да наказва медиите на континента под претекста за "борба с дезинформацията". Свобода от "кенсъл културата", която НПО-та и "правозащитни организации" копнеят да прилагат и в България. Свобода на нормалното да съществува в един все по-ненормален свят.

Ако се припознавате в каузите ни - конкретни, ясно изразени и формулирани вече и юридически от екипа, с когото работим, заповядайте на шествието ни. Имаме нужда от вашата подкрепа. Имаме нужда от всеки човек, за да спечелим тази битка“, заявяват още организаторите.

Темата за семейството е фокус на София Прайд 2023

София Прайд, най-голямото шествие в защита на човешките права в България, също ще се проведе днес, 17-и юни. Тази година фокусът на събитието е многообразието от семейства и важната роля, която семейството има за ЛГБТИ българите. За първи път 11 български семейства ще застанат с лицата и имената си в подкрепа на кампанията "Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023".

Галина Георгиева, мениджър на висока позиция в голяма международна IT компания, е едно от лицата на София Прайд 2023. Тя взима участие във фотосесията и кампанията заедно със съпругата си Елена и техните син и дъщеря. Двете жени сключват граждански брак в Малта, тъй като в България това е все още невъзможно. Галина споделя: “Ние възпитаваме нашите три децата да обичат, а не да мразят. Затова и всяка година нашето семейство е на София Прайд. Събитието е много празнично, но не трябва да забравяме, че е и протест. Все още ЛГБТИ партньорите в България не могат да сключат законно брак у нас.”

Темата за семейството присъства и във визуалния символ на Прайд тази година, който е вдъхновен от българския фолклор. Визуалната опаковки включва елементи от българското везмо и килимарство. Това е поредният прочит на традициите, използван в комуникацията на Прайд, след като кампанията по повод 10-тата годишнина на шествието използва кукерски маски.

През 2022 година юбилейното 15-то издание на София Прайд събра над 12 000 души. Подкрепа към шествието изразиха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически мисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
1
 
11
 
! Отговори
Shark преди 10 месеца
До И. Петров. Така е. Но ако нормалните не си изоставяха децата, тези извратенияци нямаше да има кого да осиновяват и на развращават.
360
3
 
27
 
! Отговори
И. Петров преди 10 месеца
Семейството от две жени с трите си деца заставали с лицето си! Очевидно не сте биологични родители на тези три деца, понеже въпреки големите приказки и претенции няма как взаимно да се осемените а сте взели чужди деца, които ще извратите и те няма да имат биологични наследници. Така се върви към затриване на човешкия род, извратеняци!
359
6
 
35
 
! Отговори
Shark преди 10 месеца
Ще призная еднополовите бракове, когато двата пола придобият еднавки репродуктивни възможности. Дотогава за мен има мъж и жена! Точка!
358
15
 
16
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Хетеро съм, но тези от шествието на т.нар "семейство" бяха страшни ypoди. Едни озъбени, намръщени, агресивни... Другите смешни и нелепи, ама поне усмихнати. Най-адекватните си бяха останали вкъщи май.
357
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На "Шествие за семейството" имаше повече хора, отколкото на гей-сборището. А гейчетата и лезбитата не смееха да парадират и бързаха да се скрият зад полицейския кордон.
356
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Единственото,което никоя медия не казва е колко струват тези шествия и сцени.
355
2
 
22
 
! Отговори
Ани преди 10 месеца
Вместо да се гласуват закони за увеличаване месечните надбавки за деца, помощите при започване на училище и стипендии при студентите, те излизат на прайд разходка. Защото така е най-лесно. А и парите остават за олигархията, на обикновения народ му подхвърлят права, от които той няма нужда.
354
3
 
8
 
! Отговори
Ще преди 10 месеца
се случи, говедата ще бъдат вкарани в обора и в обозримо бъдеще заклани.
353
9
 
0
 
! Отговори
До 368 преди 10 месеца
Не говори глупости и не плаши с фантасмагории. Дори и в това да има частица истина, няма да ни се случи в обозримо бъдеще и наведнъж . Няма да бъдем свидетели.
352
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре, че протестирате за глупости, докато ви теглят килима изпод краката. Не усещате идващата фашистка зелена сделка целяща да ни върне към тоталитаризма. Контрол над живота ви: без аятомбили, без животински продукти, без собственост. Това е визията за спирането на климатичните промени. Ще ядете лабораторно месо, ще живеете в споделени помощения и ще ползвате споделени автомобили. Няма да имате нищо и ще сте нещастни. Защото ще е късно!
351
1
 
5
 
! Отговори
Баце преди 10 месеца
Добре де. Защо сте омешали инфото за две различни шествия.
350
3
 
19
 
! Отговори
Xaxa преди 10 месеца
Според така наречената "медия"(фабрика за лъжи и пропаганда), съдейки по пedaлсkото знаменце на снимката, семейство може би означава два-трима пеdофила и няколко г.е.я омешани на кадиф.
349
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спал съм с няколко травестити.Много си е хубаво - много женствени бяха.Не знам защо хората имат против
348
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Важното е да се обичат хората. Аз лично почитам ценностите на традиционното семейство, но никой не трябва да бъде унижаван, дискриминиран или принебрегван заради цвят на кожата, произход, сексуална ориентация, недъзи и т.н.
347
12
 
36
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Съвсем очевидно е кое е нормалното и кое не е. Това, че някакъв 90-годишен дядка с претенции да управлява Света иска да промени природните и божии закони, няма да мине!
346
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Татко е на 84 г., вика, спрях се, погледах младите ора. Много убави, много цветни, а така, младите требва да се развиват.
345
9
 
18
 
! Отговори
Климбо преди 10 месеца
Гледах днес един професоре Калинчо Янакиев...*** и той май ще дойде пенделуга..защитава обратните,както и повечето евроатлантици.
344
7
 
37
 
! Отговори
Чоко преди 10 месеца
"Тя взима участие във фотосесията и кампанията заедно със съпругата си Елена и техните син и дъщеря."....ТЕХНИТЕ???!!! СТАВАТЕ СМЕШНИ С ТАКАВА ПРОПАГАНДА:)))) Не случайно в природата мъжкомъжко и женскоженско не могат да имат потомство. Ама викате - няма проблем да вървим срещу природата...
343
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен - вехтия завет не знам кой го е писал, но новият го пише ***
342
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
бе, кво "вероучение", побликува официално материали за НЛО... знаете ли кой и кога е написал "стария завет", а новият ...?!

Спонсорирани публикации