"София Прайд": Не получаваме приемане и обич, не срещаме разбиране

Дъждът и лошото време не уплашиха участниците
Обновена: 17 юни 2023 16:43 | 17 юни 2023 16:37, Анисия Иванова
662

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Започна тазгодишното издание на "София Прайд". Дъждът и лошото време не уплашиха участниците в инициативата, които се събраха в парка до паметника на Съветската армия в София, съобщи БНТ.

Участниците в проявата претендират, че празнуват семействата във всичките им багри и се обявяват против омразата, дискриминацията и неравенството.

Според тях много по-често от останалите представителите на ЛГБТИ общността не получават приемане и обич у дома и не срещат разбиране и подкрепа от околните.

"За съжаление, много по-често от останалите, ние, нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората не получаваме приемане и обич у дома, не срещаме разбирането и подкрепата, за които всеки човек копнее", казват организаторите на инициативата.

По думите им като граждани и представители на гражданското общество от години те работят за създаването на по-приемаща среда, но институциите и властимащите продължават да затварят очите си за неравенствата в българското общество. До последно маршрутът на гей парада се пазеше в тайна от съображения за сигурност.

Паралелно с тяхната проява в София се провежда и Шествие за семейството в защита на традиционните семейни ценности и за дългосрочна държавна стратегия за справяне с демографската криза.

И двете прояви протичат мирно. Полицейското присъствие е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


662
Още по темата: СофияСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Хомосексуална, която е написала: "ако искаме да си купим апартамент, кредита ни е с по-високи лихви, ако някоя е пострадала и е в болница, другата няма право на посещение" ............... По-големи глупотевини отдавна не бях слушала. И че кредитите за вас били с по-висока лихва, и че не ви пускали на посещение в болницата. Вярно, че тия, дето ви подават опорките, по които да се оплаквате и изисквате "права", са нагли пердета, ама чак пък толкова неадекватност...
429
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой плаща на тези да се правят на животни из улиците? Дирниците са си техни - що трябва да ни ги презентират заедно със сбърканата си психика? Че не ни стигат Кирчо и Кокорчо ли....
428
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Виждате ли снимките?На прайда имаше под 18 г.Цялата пропаганда на ЛГБТ в момента е насочена към учениците.Това са п.е.д.о.ф.и.л.и,които искат да сменят пола на подрастващите,за да имат млади любовници.
427
17
 
8
 
! Отговори
Хахо преди 10 месеца
Аз съм жена, хомосексуална. Имам връзка от 10 години, живеем заедно, делим всичко, всяка от нас работи, имаме приятели и живеем нормално. Но, има едно голямо но, за което би трябвало да се бори този прайд, незнам дали го правят, не съм ходила никога. И това е правото на брак. Защото ако искаме да си купим апартамент, кредита ни е с по-високи лихви, ако някоя е пострадала и е в болница, другата няма право на посещение. Да не говорим че за осиновяване на дете също е почти невъзможно.
426
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
е, как да ви дам гореща обич, като ми е забранено да имам огнехвъргачка или поне АК ?!
425
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
елате да видите в аутсорсинговите фирми какво правят. получават се ежедневно мейли за подкрепа на Прайда и онези наречени LGBT, почват да наглеят много и антипатията срещу тях се засилва ... и за какво се борят, никой не ги дискриминира ...
424
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Медиите не трябва да пишат за тези от-реп-ки, телевизиите също не трябва да ги отразяват! Така ще спрата тези "прайдове"! Каква обич и разбиране, търсят тези загубени хора?!
423
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички снимки са покъртителни, ако бях таксиметров шофьор, щях да възкликна: "ето, затова тая държава е на такова дередже" :)) А ако има конкурс за Мис Прайд, гласувам за пергиша с цикламената рокля и бялата чантичка.
422
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами то, драги ми сбърканяци, приемането, обичта и разбирането, преди да се получат, трябва да се "заслужат", образно казано. Просто така е устроил добрия Дядо Боже човешките - лични и обществени - взаимовръзки и отношения. На принципа на скачените съдове. Съмнявам се, че ще схванете какво ви говоря. Така че - бъдете здрави.
421
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нашата Майка България е родина на едни от най- красивите ЖЕНИ в света, пазителки на семейните ни огнища и всеотдайни майки. Родина е и на много ГЕРОИ МЪЖАГИ, които са правели истински чудеса, за да опазят нашата държава, род и идентичност. Това недоразумение, което виждаме го няма в нашите гени. По рождение ние не сме такива. Всички тия или са "мръднали", или са някакви "вносни" от други държави, или пък са платени "за едните 5лв. се преструват на някакви си там еволюирали в погрешна посока съще
420
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Не получаваме приемане и обич, не срещаме разбиране" ________________ Ами като ви гледам на снимките как сте се докарали, единственото, които можете да получите, е присмех и погнуса. Просто такива са логиката, реалността, причинно-следствените връзки и прочие. Ако го разбирате и, въпреки това, демонстрирате по ТОЗИ начин, това, което демонстрирате, значи сте се закачили на хранилката. Ако, обаче, наистина не схващате ЗАЩО получавате или не получавате нещо си, значи сте обикновени глу па ци.
419
37
 
8
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 10 месеца
Жалко! България все още живее в 19-ти век! Толкова простотия в коментарите на разни ***...
418
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не бива да бъркате ХОМОФОБИЯТА с едно от най- естествените чуства у хората. Просто сме гнусливи. НЕ СМЕ хомофоби. Нас, нормалните хора просто ни е гнус от това. Заложено е в нас от природата, така сме се родили, и неможем да го преодолеем.
417
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всъщност хората много добре разбират за какво става въпрос. Затова тези от снимките снощи се добираха до сборището си на групи от по двама-трима без отличителни знаци и съпроводени от пожелания за здраве и дълголетие.
416
2
 
30
 
! Отговори
Нормалните хора преди 10 месеца
не демонстрират по улиците какво правят в спалните си със своите интимни партньорки. Точно затова са считани за нормални. Едни други, чрез шествия с барабани и специално организирани събития искат цял свят да разбере, че те вършат нещо, което в най-добрия случай може да се определи като резултат от мутация. Не им стига това, ами искат и в училище да се изучават странностите им и да бъдат приемани като норма. И това им се видя малко, та правят и "сцена за деца" публично. Е, такива нормални ли са?
415
2
 
28
 
! Отговори
Додо преди 10 месеца
Българската държава се провали в основното си задължение - да опази гражданите си и децата им, подсигурявайки им безопасна среда за живот! След акто се допуска болни, извратени содомити да провеждат гнасна содомитска пропаганда, чиято мишена са децата ни, по улиците на градовете ни, то едно е ясно като бял ден - държава няма! Държавата е абдикирала и всеки трябва да вземе в ръце изконно дадените ни от Бога права и задължения да опазим децата и семействата си!
414
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Емили!!! Даниелчо-само да те набарам някъде един шамарр и те взимам в нас. Бръснар те 0 номер, заключвам те в банята три дни на вода и сол за обезпаразитяване и после ЩА ПРАА КУЛТУРИСТ!!! Триразови тренировки! Сутрин в 6ч по 30лицеви и 50коремни,после 10набирания,5кофички и ШЕ станеш БАТКА. Само да те набарам!!!! Макккя ти деееееа
413
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия па азвратеняци, не били получавали обич? От какъв зор всички останали трябва да ги обичат? Каква е ползата от тях и какъв им е приносът за когото и да е, освен такива като тях, че пък някой зорлем да ги и обича? Навлеци.
412
2
 
19
 
! Отговори
С лопатиийти преди 10 месеца
По главите на всички които зарибяват децата ни!
411
10
 
4
 
! Отговори
Нафърфорий преди 10 месеца
Не гледайте сламката, в окото на другия....

Спонсорирани публикации