Разследват Костадинов подбужда ли омраза

Прокуратурата се е самосезирала
27 юни 2023 18:20, Стела Стоянова
140
Разследват Костадинов подбужда ли омраза
Снимка БГНЕС

Софийската градска прокуратура започва проверка по информация в медиите, че народен представител от 49-ото Народно събрание евентуално е извършил престъпление против правата на гражданите.

В хода на проверката ще се установи дали чрез слово, печат или чрез други средства за масова информация народен представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, съобщиха оттам.

В медиите се появиха предположения, че става дума за лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Прократурата е възложила проверка на ГДБОП и ДАНС, които да установят има ли престъпление. Повод е коментарът на депутата след опита за преврат на Пригожин.

Още по темата
"Сега, разбира се, са разочаровани, но само няколко часа бяха достатъчни, за да се види какво представляват те - една озверяла античовешка сган, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и насилие. Ето защо дълг на всеки един нормален гражданин е да направи всичко по силите си, за да може тази уродлива измет да бъде унищожена - за доброто не само на България, но и на човечеството", написа Костадинов във фейсбук след опита за преврат в Русия на Евгений Пригожин.

По-рано днес негови колеги депутати и дори премиерът Николай Денков се възмутиха от думите му.

Институциите, президентството и дори партиите да вземат мерки и позиция срещу призивите на партия “Възраждане” за бунтове, агресия и насилие, призова днес премиерът акад. Николай Денков. Костадинов пък заяви, че правителството им е обявило война.

Срокът за извършване на проверка по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да се образува досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
12
 
! Отговори
КОСТЯ ПРИГОЖИН преди 11 месеца
ИЗПАДНА В НЕМИЛОСТ..... ЩЕ ГО ПРИЕМАТ В БЕЛАРУС - НАЕМНИЦИТЕ СА НОМАДИ.... ЧИСТОКРЪВНИ ТАТАРИ.....
11
17
 
9
 
! Отговори
:)))) спокойно преди 11 месеца
Ще му намерят нещо и заминава в кауша за 15-20 години
10
7
 
20
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 11 месеца
Неолибералчетата сами се прецакват.За в бъдеще всеки техен *** митинг ще е АГРЕСИЯ !!!!
9
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До5 . Тези от възраждане, нито един не става да управлява в която и да е институция. Нямат и нужните културни, политически нагласи за Европа .
8
5
 
25
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
Това ако е демокрация здраве му кажи! Историята се повтаря. И по времето на цар Борис фашисткото правителство е извършвало гонения и терор на инакво мислещите,което е довело до въоръжени и терористични атаки. Всичко се повтаря,но Денков не чете история,той е лабораторен плъх разработка на Козяк!
7
3
 
19
 
! Отговори
Що ето агресия??? преди 11 месеца
Значи когато Отровното трио и умнокрасивитета нападаха Парламента и го замеряха с развалени домати и яйца и го заринаха с миризлива риба е ДЕМОКРАЦИЯ, а когато изказваш възмущение от военен метеж през фейсбук си АГРЕСОР...??? Ай стига бе...Тук нещо ценностната система е сбъркана!!!! Няма да споменавам за 2020г. когато умнокрасивитета палеха слама под краката на полицаите и ги замеряха с камъни...това също е ДЕМОКРАЦИЯ !!!!!Альоууу....Прокуратуратаа....
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Посолството харесва това.
5
10
 
5
 
! Отговори
Някой преди 11 месеца
Крайно десен в ляв вариант с факсове от кораба майка. Ниво гамен от пейката пред блока дето лющи семки псува плюе и най-велик пък видиш ли мисли, че е и много убав хахаха
4
6
 
7
 
! Отговори
Конфуции преди 11 месеца
И две къщи да имаш, може да се оаакаш!
3
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ква омраза подбужда пък той? Достатъчно е да погледнеш какви мyтри и калинки пак се наредиха ни управляват и няма нужда някой да те подбужда към омраза, то си ти идва като естествена реакция! Дошли най-омразните същества да ни управляват и викат "ау, той подбужда към омраза, иначе кви сме бели и добри ние!" Гнyс!
2
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако не го осъдят и не му забранят партията, ще докажат, че цялата Прокуратура работи за Русия.
1
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Рублата в Белене!