Васил Велев: Хората да не разчитат на бюджета, а на себе си

Бюджетът плаща на 450 000 души, каза Пламен Димитров
28 юни 2023 15:08, Стела Стоянова
31
Васил Велев: Хората да не разчитат на бюджета, а на себе си
Снимка БГНЕС

„Хората не трябва да разчитат на бюджета за ръст на доходите, а на себе си“, заяви председателят на АИКБ Васил Велев пред Би Ти Ви.

„Бюджетът плаща на 450 000 души, които зависят от него. Това не са само държавна и местна администрация“, посочи от своя страна президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му проектобюджетът се вмества в 2,5% дефицит на касова основа, което значи повече данъчни приходи. Според него се орязват разходите, които са надути. „Като цяло не е толкова сложно да се върже този бюджет. Имаме две претенции. Първо към дивидента, който на 100% искат и вече има разпореждане да се вземе от държавната енергетика, което ще я обезкърви и ще я направи невъзможно да се реализират ключови проекти“, каза той.

„Социалните плащания и заплатите са запазени. Общественият сектор не компенсира инфлацията, така както го прави частният“, заяви Димитров.

Още по темата

От своя страна Велев коментира, че бюджетът е готов, но е важно да се изпълни. „Отчитаме пореден месец спад на промишленото производство на годишна база. Главната цел е постигната - 3% дефицит без промяна в данъците“, каза Велев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
5
 
! Отговори
Африканска мечта преди 9 месеца
Няма да плащаме заплати на медици и учители, ще спестим много пари и ще се превърнем в Африканска държава - мечтата на всеки либертарианец. Тези пари могат да се дадат на бизнеса за инвестиране в поршета и дубайски вили, за забогатяване и за подпомагане на богатите семейства, които да могат да си позволят частни училища.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А на кого да разчитат медиците и учителите, които са повече от половината, чиито заплати плаща бюджета?
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
трудно се изкоренява това соц мислене ,че държавата за нещо ти е длъжна(или по скоро за всичко ти е длъжна) само вижте от последните наводнения колко от хората бяха застраховани и да разчитат на застраховател вместо на държавата . Аз примерно не съм съгласен данъци да отиват да речем за изгорели перални ,вместо да се възстановят пътищата и да се изчистят реките - разбира се предвид предстоящите избори парите за перални ще гарантират повече гласове
21
1
 
7
 
! Отговори
Дзивко преди 9 месеца
То едно време и ти е трябвало да разчиташ на себе си ама по скоро тате, генерала ти е ударил едно ромо за бизнеса
20
0
 
14
 
! Отговори
Разбира се преди 9 месеца
Бе Велев откъде накъде ще разчитаме на държавата ние дребните хората.Нали трябва да има за вас,миналата година държавата изсипва на бизнес 11 милиарда помощи ама си трайкате
19
2
 
16
 
! Отговори
А аз преди 9 месеца
Може ли да не плащам данъци вече,та де щом не трябва да разчитам на държавата, що тя да взима от мен.
18
7
 
5
 
! Отговори
Минуващ преди 9 месеца
"За какво ми е правителство тогава, като ще разчитам на себе си?" -- Алеле! Някои хора още в комунизЪма живуркат. На себе си и най-много на роднини. Да разчиташ на чужди хора че ще милеят за твоето добруване е пълна утопия. Напротив, ти гледай как да оправиш себе си така че да можеш да помагаш на другите -- първо на роднините, после на оставалите нуждаещи се. Не може 100% от населението да е "нуждаещи се". Да си социално слаб е тежка болест, не привилегия.
17
5
 
10
 
! Отговори
Обедини се народ преди 9 месеца
Народе обедини се и си отстоявай правата
16
1
 
15
 
! Отговори
Въпросче преди 9 месеца
Какво депутатите и министрите ще орежат от техните доходи за да има солидарност с Българския народ и да се вместим в тоя 3 % дефицит ?
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Миизерникооо червен,значи ти и твоите дружки крадци от прехода разчитахте на държавата когато прибрахте 13 милиарда лева миналата година във вид на помощи,ама виждаш ли хората трябвало да се спасяват както намерят за добре?
14
4
 
17
 
! Отговори
Чакай малко, байчо! преди 9 месеца
За какво ми е правителство тогава, като ще разчитам на себе си?
13
1
 
15
 
! Отговори
До 6 преди 9 месеца
Да. Ясно е , че има Ирония в написаното при пост 2. Но заплатите са мизерни само в определени Държавни учреждения и само на ниските нива - на "пчеличките", които вършат цялата работа на така наречените "Шефчета" , които са главно Политически и роднински назначения. Мога да ти изброя няколко Министерства , в които си трябват наистина солидни връзки за да влезеш там! И заплатите са им супер с оглед на това , което вършат! Мизерни са заплатите примерно в НОИ , НСИ и още няколко агенции , като тях
12
0
 
13
 
! Отговори
Киро Кокоро преди 9 месеца
Ми, кво да ви каа, бюджета е само за нас, дет не работим, а за работещите е основна цел в животя да напълнят касичката на тия дето не работат;)))
11
3
 
6
 
! Отговори
Фед Красивия преди 9 месеца
до 2:Научи философията на палчетата в тоя сайт.Сега като казваш истината ,макари с ирония,тука стоят само държавни мързели и ще ти бутнат минуси.Сутрин ако си обективен за ВСО и обясняваш как укрите ядат пердах, пак имаш минуси от дежурните жълто паветни *** с цветове на дъгата.Така,че след 5 казвай истината и ще е рахат :)
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тогава за ко гласувам и плащам данъци?
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хората да не разчитали на бюджета,съветва тоя "умник",ама бюджетът трябва да се пълни точно от тези,които не трябвало да разчитат на него?! Пита се в задачката само олигарсите,далавераджиите и укрите ли ще цоцат от държавния бюджет на БЪЛГАРИЯ???
8
0
 
25
 
! Отговори
Майора преди 9 месеца
А тогава вие господин Велев за какво сте , да не плащате а ако плащате минимални заплати! Да не говорим за това че ваши членове при фалит не обявяват несъстоятелност и работниците не могат с години да получст изтаботеното или ги одигуряват на минимална заплата за да получат ниска пенсия! Нормално ли е това ?
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докога ще се дава трибуна на тоя червен крадец,вместо да търка наровете на пандиза той продължава да го играе ментор?
6
1
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 9 месеца
Ясна е иронията ти, ама не знам какви връзки да вкарва някой за ДА, при условие, че там дори директор взима наполовина на специлист в чужда компания. В ДА са най-мизерните заплати и, честно казано, недоумявам кой нормален би искал да работи там, еле пък че 90% са за съкращаване, защото не вършат нищо, а трудът им е заменим от няколко десетки хиляди реда код.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
'Хората да не разчитат на държавата, а на себе си' -- държава има само за олигарсите, за урките и избирателите на герб от маалите