Разлепиха некролог на жив и здрав съдия около сградата на Софийския съд

На него пише, че съдията е починал след продължително умствено заболяване
8 юли 2023 16:41, Йоана Цонева
39
Разлепиха некролог на жив и здрав съдия около сградата на Софийския съд
Снимка: Лекс

Некролог на жив и здрав съдия е бил разлепен на няколко места около сградата на Наказателното отделение на Софийския районен съд на бул. "Ген. М. Д. Скобелев", алармираха магистрати. Става дума за съдията Станислав Седефчев, като на некролога явно нарочно фамилията му е написана "Серефчев".

От Софийския районен съд съобщиха, че съдия Станислав Седефчев е в добро здраве и заседанията на неговия състав продължават по график. "Съобщенията за неговата смърт, разлепени около сградата на Наказателно отделение на СРС са неистински, за което е сезирана Софийска районна прокуратура", уточняват още от СРС.

На некролога пише, че съдията е починал след продължително умствено заболяване. "Ти беше закрилник и приятел на циганите от "Христо Ботев", "Факултето", Захарна фабрика" и "Филиповци". Даваше ни само условни присъди или ни оправдаваше. Ти бдеше над нас и ни поучаваше. Ти ни обичаше и д*** даваше... Никога няма да те забравим - тебе и твоето д***! Почивай в мир!", гласи текстът, а подписът е "От опечалените".

Това не е първият случай, в който се използва отвратителният прийом да се поставя некролог на жив юрист.

Приживе некролог на Камен Ситнилски беше залепен на сградата на Висшия съдебен съвет. Имаше подобен случай и с адвокат Ирен Савова, съобщи "Лекс".

През 2019 г. пък беше задържан Михаил Стефанов от Стара Загора, който надраска и се опита да скъса некролог на починал следовател, залепен на сградата на закрития Специализиран наказателен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
ПРАВИЛНО преди 9 месеца
ТЕ ВСИЧКИ СА С ТАКАВА ДИАГНОЗА
32
0
 
0
 
! Отговори
Замислен преди 9 месеца
"и се опита да скъса некролог на починал следовател, залепен на сградата на закрития Специализиран наказателен съд." ?! И човека е бил задържан? За чий? Там ли му е мястото на некролога?
31
2
 
5
 
! Отговори
Може да е заслужил преди 9 месеца
такъв текст под неговата снимка, но не бива да е под формата на некролог, защото е възможно негови близки най-напред да видят снимката и още преди да са прочели текста, да колабират.Такова нещо станало по времето на соца. Пренебрегнат младеж направил некролог на момичето, което го е отблъснало и го залепил на вратата й. Само че нейният баща, виждайки това, получил инфаркт преди да разбере, че това е само грозна шега. За момчето казваха, че било нагъл хулиган син на човек, близък до висшата власт
30
1
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри преди 9 месеца
Тоя и на мен ми предложи условна присъда ако го изпраскам, ама не е мой тип и му отказах! Аз в Централния Софийски си праскам достатъчно, а скоро чакам и моята голяма любов - Асенка Василева! Ако изляза от затвора сега, а нея я вкарат - ще се разминем!
29
0
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 9 месеца
Ама може или не може не разбрахме
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да е жив и здрав, да се излекува от умственото боледуване. Не би трябвало да упражнява професията си и е редно инспектората да му направи една проверка на труд и творчеството, откакто е болен.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-после добра работа на съда и прокуратурата,невиждано до сега единство!Случайност.Кой знае защо точно на този човек се случва това.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Хан Крум 16 - Донякъде е така. Единственият начин да се обърнат нещата ми се струва е преработка на Наказателния кодекс, като се променят границите / праговете на наказанията е евнтуално ако е нужно да се въъведат нови понятия и наказания. Ако в НК пише за средна телесна повреда от 3 до 10 години ефективна присъда, съдията няма как да даде 2 години ефективна или някаква условна при осъдителна. Поне така ми изглежда на мен. Нека се ползва за референция Сингапур и се преведе от техния кодекс.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лоша реклама няма. Сега всички разбраха кой продава дела. Та ако ти трябва условна или оправдателна присъда, Серефчев е насреща.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И ТОЗИ НЕ Е КОРУМПИРАН НАЛИ?
23
0
 
12
 
! Отговори
РОМИТЕ ГО ПЕРДАШИЛИ преди 9 месеца
ИЗОТЗАДЗЕ, А ПЪК ТОЙ ГИ ОПРАВДАВАЛ ИЛИ УСЛОВНА
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ок .. И кво?; в гимназията редовно го правехми
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прецакал е някого.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Във футбола му казват "жълт картон"
19
2
 
12
 
! Отговори
VladTepes преди 9 месеца
До 14 аз Принципно лепенето може да се разгледа като дребно хулиганство и да се наложи глоба евентуално с пренощуване в поделение на МВР.
18
0
 
26
 
! Отговори
Роза преди 9 месеца
А защо не направят интервю с този съдия?Много ми е интересно какво ще каже той по въпроса?!Обаче съм на сто процента сигурна,че ако му предложат интервю,той ще откаже!Всички знаем защо,нали?!
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Боже, починал от умствено боледуване!?
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-после добра работа на съда и прокуратурата,невиждано до сега единство!Случахност.Кой знае защо точно на този човек се случва това.
15
2
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
накъдето се обърнеш смър-ди до къде се докарахме 30 години анархия
14
0
 
31
 
! Отговори
Хан Крум преди 9 месеца
Българският съд е най,най-корумпираната част от управляващата върхушка ! Там се корени липсата на справедливост и поразяващата по мащаби бедност на българите ! Докато не изритаме това котило на корупция от властта няма да има оправия !