Гайтанджиева: Всяка информация, която е срещу Украйна, се цензурира

Според нея с "Миротворец" се всява страх
22 юли 2023 14:00, Александър Попов
860
Гайтанджиева: Всяка информация, която е срещу Украйна, се цензурира
Снимка: БГНЕС, архив

"Политиката, която се налага, е, че информация, която не отразява Украйна в добра светлина, се цензурира", каза в интервю за БНР разследващият журналист Диляна Гайтанджиева.

Тя бе включена в украинския сайт "Миротворец", а по думите й останала "изненадана, че въобще имаше някаква реакция от страна на властта, защото става въпрос за Украйна".

Според "Миротворец" Диляна Гайтанджиева е "агент на руските служби", а нейните разследвания са определени като "руска пропаганда" и "теория на конспирацията". Едното от разследванията – за биолаборатории на Пентагона, е от 2018 г. и не касае само Украйна. Другото разследване, заради което тя  присъства в списъците на "Миротворец", е за износа на български оръжия през трети страни за Украйна.

Още по темата
Гайтанджиева уточни, че в горния десен ъгъл на сайта има надпис "Ленгли – Вирджиния", където се намира централата на ЦРУ. Според нея сайтът е репресия на несъгласните и на критиците на Украйна и не се затваря, за да се влияе на чужденците, които са "врагове" на страната.

"Този сайт - "Миротворец", е психологическа операция, целяща да всее страх. Когато човек види името си, личните си данни, види информация за себе си, види снимките на трупове, на призивите за насилие на заглавната страница, да се изплаши и да замълчи."

Това е световноизвестен сайт, който многократно е предизвиквал недоволство, реакция, дори категорична резолюция на Европейския парламент от февруари 2021 г., добави Гайтанджиева. По думите ѝ украинското правителство не забранява нещо, което според ЕП е екстремистко и нарушава законите на Европа.

Според Гайтанджиева украинските служби използват информация от "Миротворец". И опонира на информацията, че украинското правителство няма никаква връзка с него.

"Този сайт е създаден от служител на МВР на Украйна. Той не го крие, той даде интервю в английската "Ал Джазира", той се гордее със сайта си", заяви тя.

В работата си Гайтанджиева е използвала публична информация на Пентагона. Тя припомни, че помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд потвърди под клетва, че Съединените щати финансират такива изследвания в биолаборатории и след началото на войната бяха притеснени материали от украинските лаборатории да не попаднат в ръцете на Русия.

След всяко разследване съм обвинявана, че съм агент на какви ли не служби, сподели Диляна Гайтанджиева в предаването "Политически НЕкоректно". По думите ѝ, е била сочена както за агент на ЦРУ, така и на иранските, и на българските служби.

"Толкова съм свикнала с това. В конкретния случай с "Миротворец" е абсурдно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


860
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
663
1
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 9 месеца
До КПСС БКП (667): Ха-ха-ха! Смачканият да смачква. 'баси!... Мечти, мечти...
662
0
 
0
 
! Отговори
мтьо преди 9 месеца
До АнонименНИКОГА ***
661
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен---- а ти си на хранилка при мутлофань
660
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Разследващи" журналисти и все на хранилка при мутрофанова.
659
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно, рашибозука все се оплаква от цензура, а не спират да обикалят медиите. Тая пaткa и тя.
658
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще идва Азов да прости на руските слуги по списък, гответе се!
657
5
 
2
 
! Отговори
Гейче от Киев преди 9 месеца
Напълно вярно
656
6
 
8
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Гайтанджиева се появи в Евроком при Диков, също и в статията е цитирано къде още, т.е. съвсем неоснователно се жалва, че не й се дава дума. От друга страна сравняването й с Христо Грозев е най-малкото неуместно. Освен, ако смятате историята с бойните комари за достоверна...
655
15
 
14
 
! Отговори
гс преди 9 месеца
Тая журналистка е застинала в ерата на путлеропитеците
654
5
 
6
 
! Отговори
gogo преди 9 месеца
Днесчето, как допуснахте това
653
15
 
4
 
! Отговори
до Антифашист преди 9 месеца
Аз също не съм я чувал,Но какво ще кажеш за Христо ГрозеФФ-НАЙ-ИЗВЕСТНИЯ ЖУРБАЛИСТ НА СВЕТА,че не спряха да го дават по тв цял месец.май май говориш нещо без да се зьамисляш,обя уръфляк какво е по различен от тази дама?!?
652
23
 
24
 
! Отговори
КПСС БКП преди 9 месеца
Скоро Русия ще смачка Украйна и няма да има какво да се цензурипра !
651
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До обективен Про американски слугинаж - това е разликата. Медиите и Мисирките в България са на хранилка при Козяк.
650
6
 
18
 
! Отговори
канибал преди 9 месеца
жива и здрава да е.
649
9
 
25
 
! Отговори
обективен преди 9 месеца
веднага след като чух в главата ми изникна паралел с Христо Грозев.. тази дама, не я познавам, нито Грозев и работата му, да кажем че и двамата са разследващи журналисти, с какво Грозев е по- специален от Гайтанджиева, отговорът е очеизваден за всички!!! Единият го канеха под път и над път, тази в БНР... явно цената на човешкия живот з амилата ни родина зависи, от факта за кого правиш разследвания..
648
2
 
3
 
! Отговори
.. преди 9 месеца
До SDIБаш Западът кара Северномакедонските политици да ни разделят с висока стена...Как ли не съм се сетил досега...
647
0
 
3
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Наричате се православни, а не познавате Бибилията ни. Прочетете Даниил 7. За Мечката подигнала се от към единия си край и захапала...и за трите ребра (тризъбеца) стърчащи от устата й....И за "Стани, изяш много месо"... и още и още.... Слепи ли сте? Не различавате зло и добро?! Ами в Откровението на Йоан? За жената окъпана в светлина, на главата и корона с 12 звезди в краката й полумесец....??? Ами за изпуснатата от Звяра вода, за да удави жената? Всичко е пред очите ви, а не искате да видите.
646
13
 
7
 
! Отговори
Star преди 9 месеца
Гайтанджиева е много хубава и красива млада жена със чист български ген.Но на снимката горе изглежда като зомби на което не са му платили.За Бога не се продавайте братя и сестри.
645
3
 
1
 
! Отговори
Тихомир преди 9 месеца
До 658 Румен: МНоооооого си се объркал момко млади, много.
644
9
 
19
 
! Отговори
SDI преди 9 месеца
Това което се случи между Русия и Украйна, а именно омразата между братски държави, представляващи в същността си един народ, която се превърна във взаимно избиване се подготвя и на нас. Ние влизаме в същия капан подготвен от Запада, като нашата Украйна ще е РСМ. Виждате какво става в РСМ - всекидневна истерична омраза към нас, побои, палежи, поголовно крадене на историята ни и т.н. Руснаците постъпиха изключително глупаво проспивайки десетилетия, а ние нямаме приятели и сили сами да се справим.