Гайтанджиева: Всяка информация, която е срещу Украйна, се цензурира

Според нея с "Миротворец" се всява страх
22 юли 2023 14:00, Александър Попов
860
Гайтанджиева: Всяка информация, която е срещу Украйна, се цензурира
Снимка: БГНЕС, архив

"Политиката, която се налага, е, че информация, която не отразява Украйна в добра светлина, се цензурира", каза в интервю за БНР разследващият журналист Диляна Гайтанджиева.

Тя бе включена в украинския сайт "Миротворец", а по думите й останала "изненадана, че въобще имаше някаква реакция от страна на властта, защото става въпрос за Украйна".

Според "Миротворец" Диляна Гайтанджиева е "агент на руските служби", а нейните разследвания са определени като "руска пропаганда" и "теория на конспирацията". Едното от разследванията – за биолаборатории на Пентагона, е от 2018 г. и не касае само Украйна. Другото разследване, заради което тя  присъства в списъците на "Миротворец", е за износа на български оръжия през трети страни за Украйна.

Още по темата
Гайтанджиева уточни, че в горния десен ъгъл на сайта има надпис "Ленгли – Вирджиния", където се намира централата на ЦРУ. Според нея сайтът е репресия на несъгласните и на критиците на Украйна и не се затваря, за да се влияе на чужденците, които са "врагове" на страната.

"Този сайт - "Миротворец", е психологическа операция, целяща да всее страх. Когато човек види името си, личните си данни, види информация за себе си, види снимките на трупове, на призивите за насилие на заглавната страница, да се изплаши и да замълчи."

Това е световноизвестен сайт, който многократно е предизвиквал недоволство, реакция, дори категорична резолюция на Европейския парламент от февруари 2021 г., добави Гайтанджиева. По думите ѝ украинското правителство не забранява нещо, което според ЕП е екстремистко и нарушава законите на Европа.

Според Гайтанджиева украинските служби използват информация от "Миротворец". И опонира на информацията, че украинското правителство няма никаква връзка с него.

"Този сайт е създаден от служител на МВР на Украйна. Той не го крие, той даде интервю в английската "Ал Джазира", той се гордее със сайта си", заяви тя.

В работата си Гайтанджиева е използвала публична информация на Пентагона. Тя припомни, че помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд потвърди под клетва, че Съединените щати финансират такива изследвания в биолаборатории и след началото на войната бяха притеснени материали от украинските лаборатории да не попаднат в ръцете на Русия.

След всяко разследване съм обвинявана, че съм агент на какви ли не служби, сподели Диляна Гайтанджиева в предаването "Политически НЕкоректно". По думите ѝ, е била сочена както за агент на ЦРУ, така и на иранските, и на българските служби.

"Толкова съм свикнала с това. В конкретния случай с "Миротворец" е абсурдно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


860
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
623
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като взе рублите да пишеш простотии не рИва а?
622
12
 
5
 
! Отговори
Иван преди 9 месеца
Трябва да внимава, в момента зареждат на бойните комари списък с българите с акаунт във Вконтакте ако я втресе или пък реши че Русия е нападнала Украйна а не обратно да тича на доктор, най добре в Москва
621
3
 
12
 
! Отговори
Диана преди 9 месеца
Интересно какво би могла да очаква в подобна ситуация една журналистка след като Зеленски не се посвени да манипулира дори опитите на Илон Мъск да постави нещата в Украйна по местата им...Играта там е много грозна и единственото, което може да се направи в нейната ситуация може би е само да иска доказателства за нападките срещу нея - голословните словоизлияния са оръжие номер 1 на всеки манипулатор..Не се предавай, а ги изяж с парцалите, значи!...Да живее Истината - накрая тя ВИНАГИ побеждава
620
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Инсталирайте си Телеграм. Ако не за друго, поне да имате някаква алтернативна гледна точка на мейнстрийма, с който ни заливат ежечасово. Основно гледам канал "Рыбарь". Също така "Два майора". Но има и много други.
619
3
 
20
 
! Отговори
Преди години, преди 9 месеца
Гайтанджиева разследваше и експорт на българско оръжие към ИДИЛ, с посредничеството на американците, заради което е била ъволнена от в. "Труд"!
618
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абсолютно права е жената,този сайт е създаден от фашисткото правителство на така наречената "държава" украина,с цел заплахи и убийства на инакомислещите.Защо нашата държава не реагира,когато са заплашени български граждани от терористична държава?
617
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докато има такива хора - има надежда!
616
9
 
35
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 9 месеца
Една от малкото МИСЛЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ у нас.
615
33
 
7
 
! Отговори
Агамемнон преди 9 месеца
Тая е спяка клетка на ФСБ! Вижте покрива на посолството на Митрофанката и самая магучая и ще си глътнете граматиката какво чузовище дондуркаме.
614
9
 
29
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 9 месеца
Фашизма е вече у нас!Диктатурата на тиквите ,продажниците от ПП -ДБ и протурското ДПС вече е явна.Марионетното краварско правителство и послушното НС не защитават България.Краварите ни взеха парите ,Мариците ,златото ,оръжието и протягат алчните си ръце към земите ни.По-зле няма на къде.България вече не е суверенна държава.България е краварска колония.ФАКТ!.
613
7
 
23
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 9 месеца
В КОЛОНИЯТА БЪЛГАРИЯ Е ТАКА ЗА НЕУДОБНИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ПРЕСТЪПНИЦИ ИМА МВР,ДАНС СЪД И ПРОКУРАТУРА.ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ НЯМА ЗАКОН.
612
8
 
32
 
! Отговори
Боко преди 9 месеца
Браво на тази разследваща журналистка - казва голата истина за цензурата "нищо лошо за Укропия".
611
6
 
42
 
! Отговори
До Укро феновете преди 9 месеца
Какво не е истина от това което казва жената ?
610
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
баси тъпия сурат
609
32
 
15
 
! Отговори
Питали Радио Ереван преди 9 месеца
Защо България е най-бедната и най-зле от всички държави в ЕС !?.... Защото има най-много русофили начело с президента ви - отговорило радиото. Но това всички по света го знаят !!! Моля не задавайте друг път отново такива глупави въпроси !!!
608
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 623 , я кажи колко милиона избягаха от България заради безработицата и смешното заплащане от 30 години насам,заради закриване на заводи и какво ли не,половината блокове на аец,сега искат половината тецове,две трети от армията и всики останали хубавини от както сме със запада?
607
17
 
15
 
! Отговори
БГ рашисти преди 9 месеца
Над един милион млади и образовани руснаци ЗАВИНАГИ напуснаха Путинска Русия след началото на мобилизацията, а у нас изкукали и неадекватни бг-рашистчета със зъби и нокти бранят един режим отречен от целия свят и заклеймен като новия фашизъм !!!
606
17
 
14
 
! Отговори
форумни мужици преди 9 месеца
Aбe рубладжийски другари ! Не ви ли омръзва денонощно да лижете катеричката на Митрофанова и да чешете макарите на Путин ?
605
10
 
26
 
! Отговори
Браво мацка преди 9 месеца
Най накрая някой да се осмели да каже истината. Грантаджийските медии газ пи.каят. Истината боли. Рук за Паси и Киро.
604
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 619 - не знам от североизток да имат сайт в който да има мишени с адреси и да се призовава за убийство само защото някой не бил съгласен с спускащите от запад норми