Гайтанджиева: Всяка информация, която е срещу Украйна, се цензурира

Според нея с "Миротворец" се всява страх
22 юли 2023 14:00, Александър Попов
860
Гайтанджиева: Всяка информация, която е срещу Украйна, се цензурира
Снимка: БГНЕС, архив

"Политиката, която се налага, е, че информация, която не отразява Украйна в добра светлина, се цензурира", каза в интервю за БНР разследващият журналист Диляна Гайтанджиева.

Тя бе включена в украинския сайт "Миротворец", а по думите й останала "изненадана, че въобще имаше някаква реакция от страна на властта, защото става въпрос за Украйна".

Според "Миротворец" Диляна Гайтанджиева е "агент на руските служби", а нейните разследвания са определени като "руска пропаганда" и "теория на конспирацията". Едното от разследванията – за биолаборатории на Пентагона, е от 2018 г. и не касае само Украйна. Другото разследване, заради което тя  присъства в списъците на "Миротворец", е за износа на български оръжия през трети страни за Украйна.

Още по темата
Гайтанджиева уточни, че в горния десен ъгъл на сайта има надпис "Ленгли – Вирджиния", където се намира централата на ЦРУ. Според нея сайтът е репресия на несъгласните и на критиците на Украйна и не се затваря, за да се влияе на чужденците, които са "врагове" на страната.

"Този сайт - "Миротворец", е психологическа операция, целяща да всее страх. Когато човек види името си, личните си данни, види информация за себе си, види снимките на трупове, на призивите за насилие на заглавната страница, да се изплаши и да замълчи."

Това е световноизвестен сайт, който многократно е предизвиквал недоволство, реакция, дори категорична резолюция на Европейския парламент от февруари 2021 г., добави Гайтанджиева. По думите ѝ украинското правителство не забранява нещо, което според ЕП е екстремистко и нарушава законите на Европа.

Според Гайтанджиева украинските служби използват информация от "Миротворец". И опонира на информацията, че украинското правителство няма никаква връзка с него.

"Този сайт е създаден от служител на МВР на Украйна. Той не го крие, той даде интервю в английската "Ал Джазира", той се гордее със сайта си", заяви тя.

В работата си Гайтанджиева е използвала публична информация на Пентагона. Тя припомни, че помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд потвърди под клетва, че Съединените щати финансират такива изследвания в биолаборатории и след началото на войната бяха притеснени материали от украинските лаборатории да не попаднат в ръцете на Русия.

След всяко разследване съм обвинявана, че съм агент на какви ли не служби, сподели Диляна Гайтанджиева в предаването "Политически НЕкоректно". По думите ѝ, е била сочена както за агент на ЦРУ, така и на иранските, и на българските служби.

"Толкова съм свикнала с това. В конкретния случай с "Миротворец" е абсурдно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


860
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
643
23
 
10
 
! Отговори
Антифашист преди 10 месеца
Гайтанджиева ли е, Свиркова ли е, Дудукова ли е - освен сайта МРТВЦ никой друг не я е чувал никога и сега си прави реклама, че е четирихилядничка.
642
24
 
13
 
! Отговори
Pillar преди 10 месеца
Като и гледам темите на разследванията, баш си е руски агент.
641
6
 
22
 
! Отговори
до случаен минувач преди 10 месеца
"според мене трябваше да се положат още дипломатически усилия."Тези усилия продължиха цели 8 г. и Русия разбра,че "файда йок",защото ония отвъд океана бяха решили,че тази война между запада и Русия трябва да се осъществи на украинска земя със украински войници и западни пари....
640
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Теди укри ,защо мислят ,че всички европейци трябва да сме в един хор с тях ,напротив колкото повече ги опознаваме толкова по- противни ни стават !
639
10
 
30
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
С този сайт"Миротворец "за сетен път украиския режим доказа неофашистката си същност !
638
3
 
20
 
! Отговори
До 655 Въпросът преди 10 месеца
"Какво ти е отношението към Путин?" е същия като въпроса "Чий е Крим?" - няма правилен отговор. Това е подъл въпрос, също както тезата, че тази война е непредизвикана.
637
6
 
23
 
! Отговори
Румен преди 10 месеца
ЍЧета тук писанията на смели "клавиатурчици", които бодро защитават украинските фашисти. Сигурен съм, че ако тяхното име попадне в "Миротворец" няма да им насмогнем на памперси.
636
4
 
27
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
А за нашите тука коментатори - мога да кажа едно голямо браво на Станил Станилов! Това е един гологлав пич, който пред камера заяви: "Когато клоунът стане цар, циркът не се превръща в дворец! Обратното - дворецът се превръща в цирк!" Не се страхува човекът публично да се изрази политически некоректно! Никой друг от нашите коментатори няма смелост да се изкаже така пред камери! Всички мънкат и обявяват Зеленски за велик! Ама защо е велик - никой не може да каже.
635
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абсолютна е права и нашите медии ежедневно доказват това!
634
30
 
9
 
! Отговори
Не й е чист косъмът преди 10 месеца
Сашо Диков говори с нея половин час за Миротвореца. Накрая я попита какво е отношението й към Путин. Дилянчето видимо се смути, след което започна да обвинява домакина си, че е като другите, които злословят срещу нея. След това му припомни как го била осъдила преди 11 години, на което Диков отговори, че не си спомня. В крайна сметка Дилянчето така и не отговори какво мисли за ***. Явно е взела от руснаците някакви пари, но за щастие инвестицията е губеща. Булката е доста посредствена.
633
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
този сайт е неонацистки и бендоровски където пишат имена и адреса да ги убиват кои са против неонацизма миротворецфранция и германия и много европейски държава се отказаха фашисти бг е била винаги с фашистите
632
13
 
7
 
! Отговори
Бай Хой преди 10 месеца
Тази говори пълни глупости. Целият този сайт е доказателство за противното.
631
18
 
8
 
! Отговори
бг преди 10 месеца
РАШИЗМЪТ Е ОПАСНОСТ ЗА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО И ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН!
630
2
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
и ко стана? като човек напише "внимавайте кво пишете че като донесът сметката да не ревете" баш ви се не верваше. че чак и грозев активирали, да е по достоверно. га ядохте кифтета ни ривахти, сега редакциите ше си операт гащете с вазе.
629
10
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 10 месеца
дронове ли ? Айде бе украинци какво се мотаете кога ще направите балшаята деревня на картофено поле!
628
7
 
30
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Хубава жена. Има си мнение и не се страхува да го изкаже. Както и аз си имам мнение - смятам, че в Украйна се зароди неофашизъм и Русия беше принудена да реагира. Не вземам никакви 4000 лв., просто това ми е мнението. Друг е въпросът дали трябваше да се стига до война - според мене трябваше да се положат още дипломатически усилия.
627
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ко ривеш ***, га вземаше рублите не рива, сега ми ривеш
626
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
4000?
625
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Точно обратното е! Отидете в сайтовете блиц, пик, дир.бг, поглед инфо и още десетки други - да видите как се вихри ПРОКРЕМЪЛСКА ПРОПАГАНДА! В защита на кремълските военнопрестъпници!
624
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
окрайна свърши