Мандатността на кметовете ще сложи край на феодализма

Никола Минчев: Ще дискутираме колко мандата да са
24 юли 2023 10:19, Стела Стоянова
80
Мандатността на кметовете ще сложи край на феодализма
Снимка БГНЕС

Мандатността на кметовете ще сложи край на феодализма. Въпрос на дискусия е дали да бъде 2 или 3 мандата.

Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

Изненадващо коалицията предложи кметовете на общините да бъдат ограничени с два мандата, а това се разписа в предложените от тях промени в конституцията.   

С отварянето на основния закон пък да се разпише и националният празник да е Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност да стане национален празник, а не сегашният 3 март. "Националният празник е близък до ума и сърцето на всеки българин. В момента уредбата на националните празници е в Кодекса на труда и не е сериозно" , обясни Минчев. Преди девет месеца това предложение имаха и от ГЕРБ, но тогава Промяната гласува "въздържал се".

Още по темата

Последното редовно правителство да става служебно е друго от предложенията. "В последните две - три години видяхме, че служебното правителство се превръща в инструмент на президента да концентрира държавната власт почти изцяло в себе си, което противоречи на конституцията", каза още Минчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 8 месеца
Това ,ще доведе до някаква "мяра" ,но не и до желаната промяна. Проблемът е много по- дълбок във феодалните региони ,които са малките градове. Причината за това са не само феодалите ,но и "раята" ,които са роби по душа и готови на абсолютно всички низости заради жалкото си съществуване ,чиито личностни характеристики се използват от местните деребеи. Необходими са хора с различен начин на мислене от местните нрави ,управленци по душа ,с качества и с нова визия за развитие на регионите .
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Див популизъм. Покрай една промяна ще ни пробутат и други. Служебните правителства си вършеха работата, но алчността на партиите за повече власт е безгранична. Трети март обединява българите, но ни манипулират, че ни разединявал.
74
1
 
4
 
! Отговори
Сенека преди 9 месеца
Никой не е безгрешен и всеки прави в живота си грешки,но това да гласуваш повече от веднъж за ПП-ДБ това е патология
73
2
 
3
 
! Отговори
Манчева преди 9 месеца
Ако един кмет си върши работата и хората са доволни - защо трябва да има мандатност?! За да дойде някой про шля к, който по друг начин няма вариант да се домогне до поста?! Стига популизъм. По скоро депутатите ограничете, защото половината даже не знаят защо са там
72
1
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 9 месеца
Мандатност и за депутатите + възможност за отзоваването им! Намаляване на бройката депутати също - тях демографски срив не ги лови май - населението се топи наполовина, а те още са 240. За сравнение - в щатите са 400, а в Индия - 500!
71
1
 
8
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 месеца
И е наложително да има мандатност за депутатите , а не за кметовете!!!!
70
2
 
5
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 месеца
И защо да не може да има повече мандати един кмет който си върши добре работата и жителите са доволни от него? От 20 години съм във Франция и в нашето градче хората вече не помнят колко пъти са преизбирали кмета , който явно много добре си върши работата!
69
1
 
2
 
! Отговори
Бай иван преди 9 месеца
Това по никакъв начин няма да спре кражбите които се правят в общините.Нямаме ли.правосъдие всичко друго е бож лаф.
68
1
 
5
 
! Отговори
Сержант преди 9 месеца
Мандатност за всички избираеми длъжности, изисквания за образование, изискване за възраст!
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А заплатите на депутатите? Трябва да бъдат до 3 минимални раб. заплати. Никакви средни раб. заплати!
66
3
 
4
 
! Отговори
Още помня преди 9 месеца
тоя как ревеше от трибуната, като ги свалиха миналия път от власт. Сега е изплезил език до земята и е готов да изпълнява всяка заповед. Толкова безродно, слугуващо правителство не сме имали никога. Толкова ме е СРАМ от вас... ***!
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мандатност и в НС! Всеки кабинет да има право до 3 пъти. ГЕРБ са се окопали във властта и се стига до тоталитаризъм или диктатура. Изкоренете тоталитаризма и диктатурата! Край на култа към личността. Да не се допуска една личност да узурпира цялата държава. Борисов да се оттегля от политиката.
64
1
 
3
 
! Отговори
gogo преди 9 месеца
не е проблема мандатността, това е прах в очите на масите и изплъление на така наречените "промени" от франкенщайновата коалиция... Реално лекарство е да се разцепи/разруши модела на централно управление от московска 33 ;) докато не се делигират реални правомощия и пропорционален на данъкоплатците бюджет на районните кметове нищо няма да се промени ;)
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До два мандата и край! И без право на последващи. Същото и за директорите на училища и болници.
62
0
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 9 месеца
Подкрепям това предложение - Кмет да има право само на 2 Мандата . Трябва да се разшири закона и за Депутати - за 34 години Демокрация виждаме едни и същи Лица в Парламента - За да видим ново лице в Парламента трябва да е умрял някой Депутат или мафията да го е убила за не спазени обещания .
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отмениха намалението на ДДС за битови потребители за тока и парното и го направиха пак 20%, нещо което засяга 95% от нормалните трудещи се пора в страната, които нямат привилегията на депутатите да им актуализират заплатата четири пъти годишно по закон. Сега и трети март искат да премахнат. Мисля, че им е време да си ходят. Даже паветата на площада пред народното събрание са извадени и подредени за да им се помогне да се омитат по-бързо, че явно сами не искат.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Феодализма при кметските наместници и кметове е подпомогнат от бележките за дърва, които вие с коалиционните партньори от ДПС увеличихте и от социалните помощи, като ги назначават към общината за времена дейност, но вместо да извършват дейност за общината работят по техните имоти или ги пращат при познати.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имам чувстовто, че нарочно "мътят" водата, с тея отмени на 3-ти март, промени при кметовете и прочие, само и само, да прикрият далаверките моемнта.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 60 - Дай властта за бесене и корумпирания кмет, ще ит е най-малкия прблем, защот този, който го обеси, след него ще обеси и теб.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До колкото познавам кметското управление и кражби от София, Бургас и Карнобат, предлагам най сериозно след два мандата кметовете просто да се бесят на площада, защото са милионери, милярдери, деца, роднини всички осигурени, кражби, кражби, кражби. Това същество кметът не е човек. Фандъкова се излекува от рак ама другите хора, които нямат пари за лечение измряха от отровния въздух на нейните избители, които палят гуми и развъждат териери

Спонсорирани публикации