Мандатността на кметовете ще сложи край на феодализма

Никола Минчев: Ще дискутираме колко мандата да са
24 юли 2023 10:19, Стела Стоянова
80
Мандатността на кметовете ще сложи край на феодализма
Снимка БГНЕС

Мандатността на кметовете ще сложи край на феодализма. Въпрос на дискусия е дали да бъде 2 или 3 мандата.

Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

Изненадващо коалицията предложи кметовете на общините да бъдат ограничени с два мандата, а това се разписа в предложените от тях промени в конституцията.   

С отварянето на основния закон пък да се разпише и националният празник да е Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност да стане национален празник, а не сегашният 3 март. "Националният празник е близък до ума и сърцето на всеки българин. В момента уредбата на националните празници е в Кодекса на труда и не е сериозно" , обясни Минчев. Преди девет месеца това предложение имаха и от ГЕРБ, но тогава Промяната гласува "въздържал се".

Още по темата

Последното редовно правителство да става служебно е друго от предложенията. "В последните две - три години видяхме, че служебното правителство се превръща в инструмент на президента да концентрира държавната власт почти изцяло в себе си, което противоречи на конституцията", каза още Минчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да след 30 години кметуване мен не ме бърка вече.
35
1
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 9 месеца
С какво се провалям? Аз не давам насока за или против! Просто ми интересно! Това запитване няма никаква стойност, нека един бургазлия да си напише реалното мнение за кмета си!
34
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Манддатност и за депутатите, някои си изкараха трудовия стаж в НС! И кандидатите за депутати да имат най-малко 10 години трудов стаж, а не 22-23 годишни да седят на банките и да не знаят защо са там, или като Бузанчо Стоев, току що завършил право, да прави съдебна реформа! И пределна възраст за депутати и кметове 65 години! Казах!
33
0
 
4
 
! Отговори
ххх преди 9 месеца
най после... отдавна трябваше да се случи това... бетер комунизма се окопаха някой индивиди по тия общини...наяждане нямат
32
0
 
1
 
! Отговори
NZSK преди 9 месеца
Ко става! Много як беше новозагорския, но се спомина, ека му пръст! Щях дагласувам за него, иначе!
31
0
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 9 месеца
Много ме кефи сегашния! Ще гласувам 8 пъти още занего - Батката!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 29 - И ето тук се проваляш. Мога да напиша 2 мнения, как кметовете са ПЕРФЕКТНИ! Мога да се ИЗПЛЮЯ отгоре им. С 2 или 22 мнения НЕ СТАВА!
29
0
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 9 месеца
Не забравяй и Пловдивските ГЕРБ-ерастки изцепки - Тотев и Зико. Те също са за "на топло"
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Тия ни разказаха играта, редят си кашоните да управляват с векове." - Ами системата е такава. Сега, след вкарването на ИИ, чисто човешката инициатива и нововъведения, става невъзможна. Който, на кавато позиция е сега, най-вероятно ще остане, той и наследниците му, на нея, за следващите 1000 години.
27
2
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 9 месеца
Ок, ако има някой от Бургас или Нова Загора, нека напише, дали е доволен от кмета си! Моля!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 23 - Бургас и Нова Загора. И ако ще питаш, трябва да питаш по статистически метод за проучване, а не да ми питаш бай Иван, дето все нещо му е криво.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до 19-ти - Точно! И като се намери свестен човек, искаш да го държиш не 2, ами ако може 12 мандата. Защото дори хора, които са им били дясната ръка, следвали са си задълженията перфеткно и прочие, като поемат след тях, понякога се провалят и това е, като е имало добри намерения. А ако е като сега - ред кариеристчета скачатя към Възраждане, я към ПП, я към ДБ ... не се знае на каква хала ще попаднеш. Истината е, че и новите партии не знаят.
24
0
 
4
 
! Отговори
Дам преди 9 месеца
То освен, че кметовете трябва да имат мандатност, такава трябва и да имат депутатите, че много се оядоха някой от тях.
23
0
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 9 месеца
Напиши ми в кой град си вършат работата и после ще питаме хората от града дали са доволни!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Също така предлагам и народните представители максимум два или три парламента. И без хора навършили пенсионна възраст.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И как ще се спре? Дайте следния сценарии да разиграем. Аз - богат човек със МНООООГО съмнителни доходи и минало, за което никой не смее да ме пита - Качвам кандидат 1 - мега орумпиран. Минават 2 мандата. Качвам кандидат 2 - мега корумпиран. Минават още 2 мандата - качвам кандидат 3. После децата ми ще качват кадидат 4, 5, 6, 7, 8, а внуците по-реда. Това няма да спре феодализма. Ще го спре възможността, да качват корумпирани кандидати, както и това, някой корумиран да се задържа.
20
1
 
2
 
! Отговори
до 19-ти преди 9 месеца
Вярваш или не, намират се и такива. Къде регионални, къде селски, но намират се и такива дето си вършат работата.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблемът с "феодализма" е в дупките в закона. Няма да промените НИЩО, ако следващия кандидат ще е същата пионка. Дори ще е по-зле, защото малко от малко, като кметовете се установят, вече става по-трудно на местните богаташи да ги контролират.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
само , че първо депутатите трябва да са със мандат и тогава кметовете
17
1
 
1
 
! Отговори
WTF преди 9 месеца
Сега и за кметовете ли ревнахте??? Абе хора, вие въобще искате ли някаква промяна във вашият живот? Толкова ли ви харесва, че каквото и да се промени, все е тъпо и все е безсмислено! Ами недейте плака, тогава че сте бедни! То вие си го заслужавате!