Мандатността на кметовете ще сложи край на феодализма

Никола Минчев: Ще дискутираме колко мандата да са
24 юли 2023 10:19, Стела Стоянова
80
Мандатността на кметовете ще сложи край на феодализма
Снимка БГНЕС

Мандатността на кметовете ще сложи край на феодализма. Въпрос на дискусия е дали да бъде 2 или 3 мандата.

Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

Изненадващо коалицията предложи кметовете на общините да бъдат ограничени с два мандата, а това се разписа в предложените от тях промени в конституцията.   

С отварянето на основния закон пък да се разпише и националният празник да е Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност да стане национален празник, а не сегашният 3 март. "Националният празник е близък до ума и сърцето на всеки българин. В момента уредбата на националните празници е в Кодекса на труда и не е сериозно" , обясни Минчев. Преди девет месеца това предложение имаха и от ГЕРБ, но тогава Промяната гласува "въздържал се".

Още по темата

Последното редовно правителство да става служебно е друго от предложенията. "В последните две - три години видяхме, че служебното правителство се превръща в инструмент на президента да концентрира държавната власт почти изцяло в себе си, което противоречи на конституцията", каза още Минчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 9 месеца
В кой град в България, кмета си върши работата вееее! Ние да не падаме от Марс! Макс 2 мандадата, има села с над 30години един и същ и кмет, какво е това! Ние да не сме Африка!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези ПП наистина се оказват страшни аматьори. Вместо да се намери начин кметовете да не могат да крадат и злоупотребяват, те решават да ги сменят на два мандата. Ами ако човекът е добронамерен, населеното място се развива и хората си го искат!? Кой кандидат кмет ще е мотивиран да развива населеното си място, като знае, че е временен и ще го сменят. Единствената му мотивация ще бъде да покрадва колкото може, докато е на държавната длъжност.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какво ще правим с малките не капиталово интересни места. 50 души население застаряло, или ще внасяте чужди никому известни да правят еко пътеки. Тия ни разказаха играта, редят си кашоните да управляват с векове. И това с служебното е върха. Народа възстава срещу някое корумпирано правителство хванато в манипулация на вота примерно, не че тия. Стачки кръв , падат .....и ще трябва да организират избори и да крадат още и още....това противоречи с всякаква логика и здрав разум.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Президентът е по същия начин и методът работи, ама щом ще се прилага за кметове, да се приложи и за депутати. Независимо от живота на НС, два мандата и дотам. Стиска ли ви?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ви кажа кметовете на Карнобат, Георги Димитров апаша, на Бургас Митко захарния завод и на София Фандъкова смъртоносен въздух трябва да бъдат просто вкарани в затвора до като не си отидат от този свят да не влиза човек при тях. Да им оставите време да рухнат психически заради всички престъпления и кражби. Митко Николов е милярдер, но няма да вземе нищо в гроба. Георги Димитров крие този който взривява складовете на Гебрев
11
1
 
3
 
! Отговори
Фитьо преди 9 месеца
Кметовете не са президенти.Премиерите нямат,а от тях най-много зависи държавата,а по закон най зависи от депутатите,но у нас доскоро бе каквото премиера реши.
10
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос: преди 9 месеца
Ако кметовете са от една и съща партия, това "феудалност" ли е?
9
0
 
8
 
! Отговори
Тоест. преди 9 месеца
Тоест, ако ние си харесваме градоначалника и човека ни върши работа, то не можем да го преизбираме за колкото си мандата искаме, а трябва да му бъде забранено да се кандидатира и да си изберем поредният ни подхвърлен ***!Ам чииииии добрееееееее е веееееееее......
8
1
 
6
 
! Отговори
Променатърси победа преди 9 месеца
Пп искат служебни победи, понеже тях никой не ги знае и на принципа проба-грешка да излъжат хората. Има градове с доказана добра градска управа. Там тези искат да спрат кметовете да се кандидатират пак, за да пробутат някой техен парашутист ала василчо дс-то. Проблемът е, че ги видяхме колко не могат на национално ниво и на местно ще им е още по-трудно. Ама те да си пробват. Кандидати за постове при тях, дал Господ, както видяхме.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За мандатите е задължен. 2 мандата макс
6
1
 
10
 
! Отговори
Начи преди 9 месеца
а мандатността на депутатите, че едни и същи образи натрупаха стаж като депутати +20 години...
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И друг да е, като е от същата партия, каква е разликата??? Кажи ве, нагло хомо?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде сега вадете третополовите един по един да се обясняват пред медиите
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кметовете трабва да са на власт докато са живи. Това гарантира прозрачност, честност и нула корупция...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Същото трябва да важи и за партийните лидери! Дори и за партиите като цяло.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А мандатност за депутати и министри няма ли да има?