Мис "България": Психолози поискаха пари, за да борим насилието

Венцислава Тафкова също е била атакувана с макетно ножче
4 авг 2023 09:41, Стела Стоянова
242
Мис "България": Психолози поискаха пари, за да борим насилието
Снимка БГНЕС, архив

"Реакцията на класната беше - Венцислава, това са лиготии", заяви Мис "България" 2020 Венцислава Тафкова по Нова тв. Преди няколко дни тя публикува в социалните мрежи своята изповед, че на 13 г. е била атакувана с макетно ножче.

"Това бе първата ми невинна ученическа любов. Момчето бе с 2 г. по-голямо от мен. Сама се оправих. Отидох да ме зашият с униформата", допълни тя.

И прибави, че е била подложена и на други издевателства като ученичка. Била е бита от свои съученички, ритана и обиждана. Сега обаче не се срамувала от белега си.

Още по темата

"Най-лошото е, че когато станах "Мис," исках да се борим точно с това. Да правим час на класния, други идеи. Защото май така възпитават момчетата. Но водещи психолози ми отказаха, защото нямало заплащане", допълни тя.

Всеки ден тя получава съобщения в социалните мрежи от други жертви на насилие, след като публикувала изповедта си.

Припомняме, че миналата седмица в редица градове на страната имаше протести срещу домашното насилие и безнаказаността на извършителите, както и в подкрепа на 18-годишната Дебора, нарязана с макетен нож.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: Миснасилиемакетен нож
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
2
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 236 Напълно съм съгласна с Вас. Ще излезе приятелски огън :) Ние сме поставени пред свършен факт с това престъпление. Вече не може нито да се възпитава, нито да се образова. Късно е. Единственото, което може да се направи тук, е да кажем не сме съгласни да му се размине отново, не сме съгласни да се случват тези неща. Тези два бизнеса в България се развиват на много високо ниво и не всичко е, както се представя - доброволно и с песен на уста. Естествено, че биха били нормални хора,
234
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена О, не, изобщо не омаловажавам нито натиска върху тези момичета, нито, че съществува такава прослойка в обществото с такива разбирания и с такъв морал! Моята теза е, че трябва да се наблегне на превенция най-вече чрез образование, възпитание и култура, за да няма нито мутри като Георги, нито леки момичета, смятащи за връх на реализацията си да ходят с мутри. Или поне да се намали драстично броят им. Всички те, в друга среда вярвам, че биха били поне средностатистически нормални хора.
233
2
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 234 Добре, възможно е. Вие всички сте Анонимен. Не мога да знам. Но тук обсъждаме конкретен случай. Не може така да правите обобщения. Аз също смятам, че е наказание в отношения сутеньор - ***, но за разлика от Вас не го оправдавам. Изобщо, Вие пък с лека ръка омаловажавате натиска върху тези момичета. Не всички са доброволно, а и под 18 всичко се смята за престъпление спрямо тях. Ако ще коментираме някакви други теми, не е тук мястото, но поне трябваше да ме предупредите.
232
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена Не говоря за неговите психически травми, а за това, че ти с лека ръка омаловажи страдание на човек. И не изписах аз 100 коментара. Аз писах доста малко тук и защитавам тезата, че става въпрос за сутеньорска драма, при която важи правилото "каквото повикало, такова се обадило". Друг е човекът с изневерите. Аз си споря с теб не че "горкият" Георги е бил травмиран, а че ти си готова да омаловажиш всичко, само и само да докажеш тезата си и по този начин се подхлъзваш да толерираш зло.
231
2
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 231 Никога не съм твърдяла, че тя е Майка Тереза, невинно дете и т.н. Казах, че никой не заслужава да му се случи такова нещо. Освен това, ако тя е била труженичка, то не значи, че всичко, което е записано, като реклама, е напълно доброволно. И тогава за изневяра и дума не може да става, нали? Уточнете се най-после!
230
2
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 230 Вие изписахте 1000 коментара под тази статия. Случаят е съвсем друг. Аз го коментирам. Вие се заяждате с изречение, извадено от контекста. Какво конкретно твърдите по този случай? Оставете обобщенията! За кои точно негови психически травми говорите и защо не признавате нейните?
229
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена "Нямам намерение да разглеждам никакъв тик-ток." Защо? Страх те е да не се разочароваш от "невинното дете", което защитаваш ли?
228
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена Добре, ще ти пиша бавно, пък дано разбереш. В този твой коментар "За децата - има ДНК тест. Няма защо да се чуди, да си провери. Психическите травми не са дреболия, но едно е да са ти изневерили, съвсем друго - да те нарежат зверски. Изобщо няма срав" ти омаловажаваш психическото страдание на човек и твърдиш, че "но едно е да са ти изневерили, съвсем друго - да те нарежат зверски". Аз ти казах, че психическите травми са също толкова, а понякога дори и по-сериозни от физическите.
227
2
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 227 Нямам намерение да разглеждам никакъв тик-ток. Така и не обяснихте позицията си. Той ли е ангелчето небесно, което е пострадало психически?
226
1
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен А, не. Няма как да е същото. Вие явно сте такъв, на когото са изневерили и го преживявате тежко, но Ви уверявам, че ако можехте да избирате, нямаше да предпочетете да Ви заплашват със смърт и да Ви нарежат така.
225
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена "Освен това е била непълнолетна, когато той е злоупотребил с нея - много вероятно със заплахи" Пак се опитваш да я изкараш Майка Тереза. Ако й разгледаш тиктока, ще видиш колко "със заплахи" е злоупотребил с нея.
224
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена Коментирам това твое изказване: "Психическите травми не са дреболия, но едно е да са ти изневерили, съвсем друго - да те нарежат зверски." Не, не е "съвсем друго". Същото е.
223
1
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 224 Първо, нейните травми, изобщо не са само физически. Дайте, да видим, Вие за какво говорите и какво искате! Какво е Вашето твърдение? За каква и чия травма плачете тук? Обяснете внятно! При жертвата имаме два пъти психическа травма - заплашвана със смърт и изтезавана. Освен това е била непълнолетна, когато той е злоупотребил с нея - много вероятно със заплахи. Какви са неговите травми?
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена И айде пак класиката - щом отвън не личи, значи всичко е наред... Ами не е. Психическите травми често оставят по-дълбоки и по-болезнени рани от физическите и осакатяват индивида! Не може да се възмущаваш от един вид насилие, а да оправдаваш друг вид насилие! И двете не трябва да се случват!
221
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 221 А аз ви казвам, че както има такива мъже, има и такива жени. И те се захващат едни с други и, докато отношенията им са само секс, не е проблем за обществото. Има такива двойки стотици, ако не и хиляди. Аз казах, че когато такъв мъж започне да извършва такива изтезания и му се разминава, то той може да започне да напада и нас, дето стоим далеч от тях. Защото те могат да бъдат навсякъде. Няма само у дома да си стоим, че да се пазим. Те трябва да са в затвора, че да сме спокойни ни
220
1
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 220 Ако на мен ми изневерят, то ще ми е много зле, разбира се, но дори аз ще съм цяла физически и няма да има опасност за живота ми. Какво да говорим за другите от обществото. На тях съвсем нищо няма да им е. Няма да шибна никого с тигана. Не познахте. не съм такъв човек. Просто ще се разделим. Това е. За децата - има ДНК тест. Няма защо да се чуди, да си провери. Психическите травми не са дреболия, но едно е да са ти изневерили, съвсем друго - да те нарежат зверски. Изобщо няма срав
219
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 219 Ми аз никъде не прочетох някой да е написал,че този е невинен и трябва да го пуснат. Масовите коментари са в насоката,че жените не трябва да се захващат с такива мъже. Аз съм мъж и все пак дори няма да се заговоря с такъв татуирина индивид. Няма да искам да имам в обкръжението си такива приятели. Само като вида такъв и подсъзнателно знам,че трябва да се седи далеч от този вид хора. Свестните мъже и жени се сещат за какво говоря. За другите няма да обяснявам
218
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Една жена-Айде бе. Фриволното поведение не било опасно. Ако мъжа ти ти изневери дали няма да искаш да го шибнеш с тигана. От такова фриволно поведение имам позната мъж който е сигурен,че едното му дете не е от него. Той и жена му са 1.7, а детето 1.9. Или викаш,че това не е проблем. Психическите травми са дреболия
217
2
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 215 Не знам кога сте го изкоментирали това, защото аз само за нейната вина чета тук. Много ясно, че човек трябва да се пази сам, а не - да си търси белята. Тук и родителите имат голяма вина. Но никой не заслужава да му бъде причинено такова нещо.
216
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Отново глупости - огънят е опасен, а някакви глупеееендери, дето си играят с него. И трябва уми - държавата , да гаси огъня.

Спонсорирани публикации