Вежди решава дали ще остане в парламента след ваканцията

Нее пдал оставка и като шеф на комисията по култура и медии
8 авг 2023 20:50, Стела Стоянова
91
Вежди решава дали ще остане в парламента след ваканцията
Снимка БГНЕС, архив

Вежди Рашидов от ГЕРБ ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента след края на август, съобщи Нова тв.

В деловодството на парламента все още не е депозирана оставката на Рашидов като председател на Комисията по културата и медиите, за да стане факт, тя трябва да бъде гласувана от Народното събрание.

Това ще се случи през септември в сградата на бившия партиен дом, където депутатите ще подновят работа си след ваканцията. Не е изключено тогава Рашидов да подаде и оставката си като депутат. Припомняме, че от ГЕРБ-СДС поискаха той да напусне поста, след като негов коментар за жените жертва на домашно насилие, направен в почивката на извънредното заседание на парламента, предизвика скандал и вълна от възмущение.

По-късно в понеделник той обясни, че изказването му е извадено от контекст.

Още по темата

„Става дума за частен разговор с мой колега, но се оказа, че микрофоните са включени. Да поясня – това, което казах, касае американски журналист. Ставаше дума, че американски актриси признаха след 15 години, че са били насилвани от богат човек“, обясни Рашидов.

Оставката на Вежди Рашидов като депутат поискаха от Български фонд за жените и призоваха всички партии да я гласуват. „Вие нямате място в българския парламент! А извинението ви няма никаква стойност”, посочват от организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: оставкаВежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
русофил преди 8 месеца
право си го е казал човека , а тия евроатлантиците - /ЛГБТ/ дето не са съгласни с него, дъщерите им снахи да им доведат , а синовете зетьове
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Веждичката по стар бойковски обичай каза какво мисли за жените, но за разлика от падишаха си го каза по адрес на жени които не са кадъни в харем гроб и не всички са съгласни с мнението му. Ако сме научили нещо от Боко, то е, че кадъните в харем гроб са за да се малтретират за да може заптиетата в харема да се чувстват важни.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен,к.64 А не беше ли ББ човекът, който по адрес на една депутатка от ГЕРБ употреби квалификацията ***? Свалиха ли го от лидерството? Не,направиха се на нечули и невидяли и след седмица всичко заглъхна! И понеже Рашидов казва истини пред Боце, Деси,Сачева, Митов, те използваха конфузната ситуация и го отритнаха. Милиционерско-пожарникарска партия на клюките и интригите. Да се готвят Д.Добрев и Т.Дончев...
70
0
 
2
 
! Отговори
чичо преди 8 месеца
Явно трябва само да лъжем...Г-н Рашидов даже трябваше да иска включване на микрофоните,защото каза истина.Уви...
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вежди е свестен и честен човек, който не сваля шапка на Пожарникаря и неговата свита и те вчера му отмъстиха. Може да си върне обидите и издевателствата над него, прехвърляйки се в ПГ на ДПС. Предполагам,че ПП и ГЕРБ,получавайки такъв шамар, ще се пръснат от яд, особено Боце. Човекът си каза истината,която немалко депутати също споделят, но не посмяха да я изрекат. Този състав на НС е на господството на Киро, Кокорчо, Боце и ДБ. Останалите, без Възраждане, се спотайват и прекланят глави.
68
1
 
2
 
! Отговори
69 преди 8 месеца
Прав си Вежди, на тия където реват, само гащичките им дръпни, и тя сама ще ги свали. А после в къщи ще се оправдава, е ми то мамо тъмно беше не видях, малка бях и не разбрах как .............
67
2
 
3
 
! Отговори
Фитьо преди 8 месеца
Хора като Вежди в Япония са със статут на национално богатство.По света може и да не знаят кой ни е президент,но него в средите на изкуството го знаят.Водил е разговор мислейки,че микрофоните са изключени,дал е пример с оклеветен артист във връзка с интимната близост и дал разговорно определение за клеветниците на артиста.Затова ще дишаме прахта на японците.
66
0
 
1
 
! Отговори
защо ще преди 8 месеца
почиват . като опердаши 4 коли и подкупи патрула, белослава пяна , депутати пяни - за предишни що не им вземат коли и къщи . радват им се . къро и галев , с по 10 автомобила, продават фентанил. конфискации няма. депутати.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българинът е като турчин за съжаление,не можеш го остави насаме с жена щото веднага се пробва,вулгарен *** и изнасилвач,а после се хвали.Българинът е последният избор за една нормална жена,и пак ще е по-добре сама.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българинът е на нивото на арабин и нигир в отношението си към жените и безотговорността си към половинката.Даже горните,които живеят в европейските страни са по-култивирани.Просто нивото на Цивилизация си казва думата.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българинът е като малолетно детенце не носи отговорност за постъпките си, ходи да търси к,,ви под дърво и камък, после те му били виновни. Жалкарчета.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Женомразството е вид Човекомразство и води до насилието и доминирането на мъже над жени и до убийството на жени-фемисид.Това се преследва от закона във всички държави по Света,без мюсюлманските.Тук цари тежко отоманско наследство.Ще се отучите да хулите жени и без това нацията изчезва заради "мъже" с такъв манталитет.
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В кой друг парламент депутат ще си позволи такива думи?!Ще го изритат на мига!!!!
60
0
 
6
 
! Отговори
Там преди 8 месеца
В НС 240 трябва да си подадат оставките.
59
1
 
4
 
! Отговори
Ред преди 8 месеца
Вежди трябваше да подаде оставка за много други неща одобрявани от партията му. Но сега не трябва да подава оставка, за да се спрат уволненията на хора от ДС ченгегийската шпицкоманда.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
оставка!вън от парламента!
57
1
 
6
 
! Отговори
Суджук преди 8 месеца
Възмутени са Цоцоланата Сачева, която живее в семейството, в което не си говорят с баща си и Киро, които издига за кмет Терзиев, който се отрече от цялата си рода и е хранен и отглеждан с парите от доноси и насилие над хората.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Виждичката ги разбира тия работи с к?рвите.Той самият е политическа такава.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Той нищо не решава. Решава бащицата Боко! Веждьо е имал и други бащици - Илия Павлов и Ахмед Доган, даже и Пеевски заобича напоследък. Навремето Чърчил е писал, че една от бедите на България е продажната й интелигенция, готова да слугува на за облаги на всякакви политически негодници,но не и на народа си.
54
1
 
4
 
! Отговори
Серсема преди 8 месеца
Е,американски съд оправда Кевин Спейси.Излъгалили са актрисите - излъгали са.