Вежди решава дали ще остане в парламента след ваканцията

Нее пдал оставка и като шеф на комисията по култура и медии
8 авг 2023 20:50, Стела Стоянова
91
Вежди решава дали ще остане в парламента след ваканцията
Снимка БГНЕС, архив

Вежди Рашидов от ГЕРБ ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента след края на август, съобщи Нова тв.

В деловодството на парламента все още не е депозирана оставката на Рашидов като председател на Комисията по културата и медиите, за да стане факт, тя трябва да бъде гласувана от Народното събрание.

Това ще се случи през септември в сградата на бившия партиен дом, където депутатите ще подновят работа си след ваканцията. Не е изключено тогава Рашидов да подаде и оставката си като депутат. Припомняме, че от ГЕРБ-СДС поискаха той да напусне поста, след като негов коментар за жените жертва на домашно насилие, направен в почивката на извънредното заседание на парламента, предизвика скандал и вълна от възмущение.

По-късно в понеделник той обясни, че изказването му е извадено от контекст.

Още по темата

„Става дума за частен разговор с мой колега, но се оказа, че микрофоните са включени. Да поясня – това, което казах, касае американски журналист. Ставаше дума, че американски актриси признаха след 15 години, че са били насилвани от богат човек“, обясни Рашидов.

Оставката на Вежди Рашидов като депутат поискаха от Български фонд за жените и призоваха всички партии да я гласуват. „Вие нямате място в българския парламент! А извинението ви няма никаква стойност”, посочват от организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: оставкаВежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
7
 
! Отговори
То е ясно преди 8 месеца
Единственият начин да потушите скандал е да устроите друг още по-шумен. Вежди чака следващия скандал в парламента да потуши неговия и той да отшуми.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде поне веднъж напишете истината. Не решава той, а другите го натискат след казаната от него истина. Те много мислят като него, но не говорят. Той също не би го казал ако знаеше, че микрофона е включен. За да няма негативни за герб, го натискат да напусне.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Удари му една безсрочна ваканция, мултак.. тия милиони от КТБ трябва да се харчат.. много култура даде на България и е време да си харчиш парите.
30
0
 
0
 
! Отговори
имаше преди 8 месеца
един депутат от Герб дето доста беше доста оправен с тъпаните, и той от гилдията на културните ще е да е, Калинчо мамин
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Първо = от трагедията на 18-годишното момиче Вежди е разбрал само това, че тя е проституираща и си търси правата със закъснение. Второ = въпреки целия скандал Вежди не е разбрал, че в народното събрание не може да се говорят цинизми, за него народното събрание е селска кръчма. Трето = отново е невинен, не знам какво трябва да стане, за да каже Вежди, че е сбъркал
28
5
 
10
 
! Отговори
А преди 8 месеца
Защо оставка, всеки има право на мнение, каквото и да е то. Никога не съм го харесвал, но този път уцели в десятката.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Все едно е излъгал нещо веждичката. Много ми е интересно,някоя като се сети след петнадесет години като я хване критическата,че е била изнасилвана на младини,тормозена,или там каквото се сети,как ще се доказва че това не се е случвало в гратисният период от шестдесет дена.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ръждю е изключително нахален ,*** и циничен пияница...
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да бе, вярвам, че Вежди е правил скулптури нощем, след като през деня беше министър и депутат, а сутринта първи отива в парламента
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе дай след нова година да вземе решението, а после ще видим, това е Бай ***
23
1
 
6
 
! Отговори
Чобан Шабан PhD преди 8 месеца
Стъпи Веждю в джибрите
22
1
 
6
 
! Отговори
Беновска пипа преди 8 месеца
След ваканцията ще реши дали има топ-ки или не. През ваканцията ще ги търси.
21
4
 
3
 
! Отговори
пасарела преди 8 месеца
Веждито е много прав !! Ами попитайте и Дебора какво е правила с господина , каква е връзката им , а не само да коментираме едностранно . Има една песен на Славчо " Кажи на майка си сега ... " , не е лошо човек да помисли . Не оправдавам насилието в/у Дебора , но попитайте и нея , а къде беше майка й !!
20
3
 
3
 
! Отговори
тоз докато преди 8 месеца
размисли и ще пукне от цироза, или ще му израстне горзния нос и ще се спъне в него.. ей срам е човек да се пъчи и да се тръшка и одъртее пред всички ..срам и позор!!
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Видяхме му културата на Веждито, тъжно е че 240 - те са същите и много други от властта. България потъва заради това. Как на никой не му прави впечатление разликата в заплащането на мениджърския състав и останалите, никой не вижда високомерието на тези които са стъпили на високи постове и поведението им спрямо останалите, търсенето на всякакви начини да отрежат бонусите на хората, но те получават, кой ги оценява тях, защо не пуснат атестация за тях сред служителите. Те се самовеличаят.
18
3
 
1
 
! Отговори
Вейш ли вейш ли преди 8 месеца
Вожд вежди изписва, изписва го от групите и се стъписва, а ако Вежди моите вежди ги изпрежди.Ей тоя Вежди, тук ти е рейши да ми чешиш мойте прежди...- от народното творчество..
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Веждито е прав. Законът, който приеха е глупав и безсмислен.
16
6
 
13
 
! Отговори
Хахахаха преди 8 месеца
Не се ли наяде бре МУЛТАК на Павлов?!?? Орева света че са ти взели МИЛИОНИ от КТБ докато Баце ти ги възстановяви от нашия джоб.... А като мина пияннн на гьонн на бул. България с баничарката помниш ли ве?!? Потулихте случая, ама имам една позната мед.сестра дето е била в екипа дето те спасяваха и каза че си смърдялл на пиене от метри.... Големия Скулптор - Другаря Вежжди РашидоФФ!!!!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Г-н Рашидов, гледайте си здравето само. Бягайте от злодеите в НС! Те Ви употребиха. Не заслужават вашето внимание. Пазете се от лошите хора! Те са шарлатани. Вкараха Ви в капан. Кажете Минчев ли ви извика да ви пита нещо и той ли Ви провокира да правите аналогия със случай на актриси и режисьор? Защото ако е така, това са прийоми на КГБ.Също така поставиха думи в устата на Петър Младенов. Чувал около себе си танковете, танковете и в суматохата казва: Танковете да дойдат. ППДБ са от ДС.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вежди Рашидов има професия, обича я.Видя какво направи неговият преди добър приятел, випусникът на Милиционерската школа с професия пожарникар, еднокнижникът Б.Б. Видя как се сдружи с онези от ПП! чийто лидер Киро Петков, измамил президента и ЦИК, че е българин, а фактически си беше с канадско гражданство. Та тоя Киро вкара ББ чрез Б.Рашков в ареста като предупреждение как ще процедират с него ако се противи. И Боцето омекна, сдружи се с ПП, остана на власт и тегли шута на бившите си приятели.