Вежди решава дали ще остане в парламента след ваканцията

Нее пдал оставка и като шеф на комисията по култура и медии
8 авг 2023 20:50, Стела Стоянова
91
Вежди решава дали ще остане в парламента след ваканцията
Снимка БГНЕС, архив

Вежди Рашидов от ГЕРБ ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента след края на август, съобщи Нова тв.

В деловодството на парламента все още не е депозирана оставката на Рашидов като председател на Комисията по културата и медиите, за да стане факт, тя трябва да бъде гласувана от Народното събрание.

Това ще се случи през септември в сградата на бившия партиен дом, където депутатите ще подновят работа си след ваканцията. Не е изключено тогава Рашидов да подаде и оставката си като депутат. Припомняме, че от ГЕРБ-СДС поискаха той да напусне поста, след като негов коментар за жените жертва на домашно насилие, направен в почивката на извънредното заседание на парламента, предизвика скандал и вълна от възмущение.

По-късно в понеделник той обясни, че изказването му е извадено от контекст.

Още по темата

„Става дума за частен разговор с мой колега, но се оказа, че микрофоните са включени. Да поясня – това, което казах, касае американски журналист. Ставаше дума, че американски актриси признаха след 15 години, че са били насилвани от богат човек“, обясни Рашидов.

Оставката на Вежди Рашидов като депутат поискаха от Български фонд за жените и призоваха всички партии да я гласуват. „Вие нямате място в българския парламент! А извинението ви няма никаква стойност”, посочват от организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: оставкаВежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя защо не напуска НС,а чака да отмине бурята?!До кога такива ще ги търпи народът?!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя защо не напуска ,а чака да отмине бурята?!До кога такива ще ги търпи народът?!
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
КОЙТО Е РОДЕН В БЪЛГАРИЯ Е БЪЛГАРИН !!! КОЙТО ПРИТЕЖАВА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ Е БЪЛГАРИН ! КОЙТО Е БЪЛГАРИН БЕЗУСЛОВНО ПРИЗНАВА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД ВСИЧКО ОСТАНАЛО НА СВЕТА ! ЧУЖДОТО НЕ ИСКАМЕ, СВОЕТО НЕ ДАВАМЕ ! МИР ЗА ВСИЧКИ ! КОИТО НИ НАПАДНАТ, ЩЕ СЪЖЕЛЯВАТ !
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами щом Вежди сам ще решава как да се самонакаже то от утре оставете и ктадците сами да си определят просъдоте, М?!?!Има ли нормални в кИнефа Бг?!?!
49
2
 
4
 
! Отговори
акуд преди 8 месеца
никога не е късно човек да се изложи, но сега вежди трябва да подаде оставка от всякъде, освен ако не иска да стане за резил в България и навсякъде по света , че е ам гъл
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Буци ще реши ... дали да подхвърли кокал на своето куче или не. Кучкарникът е пълен... Златко Живков-мустака се готви за 7-ми път да дерибейства в Монтана.. другите му охраненици също се назландисват за останки от българи.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да си заминава в пенсия, алкохол да си пие на воля, да си прави статуите на воля, да говори на жена си епитети. Защо още се бави??? Пари има, не е беден!!Ами Чаоооооо
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тро лче та няма ли да лягате, в русия вече спят.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз пък вчера прочетох ЧЕ Е подал оставка за комисията. Днес четем друго ... Сякаш други трябва да си подават оставките, ако не могат един простичък факт да възпроизведат вярно.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако не бяха к*рвите от 90-те, сега такива като Дебора нямаше да има. Онези наложиха образа. И са толкова виновни, колкото мутрите оттогава.
43
0
 
6
 
! Отговори
Ниско преди 8 месеца
И предадеш избирателите си е насилие. Тях не ги признават за нищо.
42
3
 
2
 
! Отговори
ОТ КАК СВЯТ СВЕТУВА преди 8 месеца
МИ ТО ВСИЧКИ ЖЕНИ СА БИЛИ МЛАДИ ГЛУУПАВИ МОМИЧЕТА, БЕЗ ОПИТ И ЗА ДА СЕ НАУЧАТ Е БИЛА НУЖНА НЯКАКВА ПРАКТИКА. НЯМАШЕ И ИНТЕРНЕТ! ТЕЛЕВИЗИЯТА БНТ И РУСКА. САМО ПАРТИЙНИЯ СЕКРЕТАР МОЖЕШЕ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ ДА ОБУЧАВА ДРУГАРКИТЕ ИДЕЙНО И СЕХСУАЛНО.
41
1
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 8 месеца
УБТ,*** ли означава?Явно си такъв с подобни разсъждения.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като знаем какъв му е морала,едва ли сам ще се оттегли.Освен ако го натиснат герберите,за да спасят собствената си кожа.Нали все пак идват избори,трябва да се докарат пред електората.
39
6
 
5
 
! Отговори
УБТ преди 8 месеца
И за какво да подава оставка - той не е категоризирал всички жени и не е имал предвид жените, които са претърпели насилие! Очевидно е, че имаше предвид леките жени, които лъжат и шантажират мъжете, с цел финансови облаги! Значи ако някой каже истината - бива наказван! Ако е предател и изменик на родината като всички от ППДБ, доказано с запис, тогава няма проблем! Интересна логика!
38
0
 
5
 
! Отговори
Отново преди 8 месеца
Като че ли досега не си жееше, кой, както иска без това гласуване в НС. Ако си мислят, нещо са направили. Според боса им и ние сме прости, та като за такива става.
37
2
 
7
 
! Отговори
ПКП преди 8 месеца
Винету може да обижда и ДИСКРИМИНИРА жени - (***) .... а сега не може..... Явно, обаче разликата е че поръчката е от 'високо ниво'.... май всички се сещаме откъде......
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Четох че някакво НПО - фонд за жените или нещо подобно, искат депутатите да го отстранят от парламента:-))))Абе, птици снежнобели, прочетете малко Конституцията:-)))) Не го харесвам Веждито, ама не ми се ще да се угажда на феминистките.
35
2
 
9
 
! Отговори
Мутра преди 8 месеца
Банкята решава.
34
6
 
7
 
! Отговори
Ластик преди 8 месеца
Депутат е, има право да гласува и против, щом не е съгласен, защо да подава оставка.