Вежди Рашидов се оправда: Думите ми са извадени от контекста

Това, което казах, касае американски журналист, твърди той
7 авг 2023 22:35, Нели Христова
230
Вежди Рашидов се оправда: Думите ми са извадени от контекста
Снимка: БГНЕС

Казаното от мен е извадено от контекста - то касае американски журналист. Това обясни депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов относно коментара му в пленарна зала при включени микрофони и последвалия скандал.

"Става дума за частен разговор с мой колега, но се оказа, че микрофоните са включени. Да поясня – това, което казах, касае американски журналист. Ставаше дума, че американски актриси признаха след 15 години, че са били насилвани от богат човек", обясни Рашидов.

Според него всички са се хванали "за една атрактивна дума" и никой не е чул нищо за самия закон. "Аз ще се извиня на хората, ако някой се е разпознал. Аз не визирах никого. Но винаги мога да се извиня на българските майки и деца", поясни още той.

Вежди Рашидов подчерта, че ние имаме закон, който обаче не се прилага. "Не съм позволил аз това момче да избяга, нито аз съм го пропуснал, да не бъде арестуван", поясни още той.

Според него определени думи са извадени от контекста и услужливо са използвани срещу наго от определени хора. "Аз съм горд човек – днес съм казал, че ще си подам оставката и ще го направя. Не ми е първа мечта да съм председател на комисията. Аз съм вече възрастен човек – имал съм всичко, честно и достойно съм си вършил работата", каза още той пред bTV.

Припомняме, че по време на една от почивките Вежди Рашидов каза на колега: "Има и сега закони. Кво чешеме езици?! Всички к**ви се събудиха и се сетиха след 15 години, че са изнасилвани“. последва остра реакция от страна на ПП и извънредно заседание на парламентарната група на ГЕРБ.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Вежди РашидовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво е извън контекста бе, tулуп? Какво общо има едно 18-годишно българско момиче с някакви 15 американки, които изнудват богат човек!!! Няма нищо общо! Защото и една от 15-те жени, ако е била рязана като Дебора - този нямаше да е на свобода, а в затвора още с първата си жертва!
189
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВеждитУ за пръв път да каже нещо смислено и тръгна да се извинява.. Тези където се припознават от думите му най шумни :)))
188
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Веждичката по добре да си трае, не знае ли, че бой и еване не се връщат.
187
2
 
2
 
! Отговори
КАТАРЗИС преди 8 месеца
БЛАГОДАРЯ НА КИРЧО ХАРВАРДСКИ, ЧЕ ЗАЯВИ ОФИЦИАЛНО В ПАРЛАМЕНТА, ЧЕ СЕ НАМИРАМЕ В ДОЛИНАТА НА ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ ПРОООСТААЦИИ!!... ХАЙДЕ СЕГА КИРЧО ХАРВАРДСКИ НИ КАЖИ, С КАКВО Е ПО-РАЗЛИЧЕН ОТ ГОРЕУКАЗАНИТЕ, ТЪМЕН БАЛКАНСКИ ПРООСТАААК ОТ ХАРВАРД?!!...
186
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Винаги съм се сънявал ,че Никола Минчев е мека китка и влачи думите като говори и се потвърждава с номера ,който скрои на Вежди.
185
0
 
2
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Лаврентий Берия 190 Според мен, трябва да вървим към обобщения, а не - да задълбаваме в подробности. Няма нужда да се изброяват поотделно видовете връзки, защото насилие има и без никаква връзка. Затова всяко насилие трябва да се наказва. Абсолютно всяко. И повтарям - тук проблемът не е в закона, а в корупцията, политическия чадър. Този Георги не е случаен. Има някой над него, който го прикрива, защото е изпълнявал заповед. В тази история нищо не е, каквото ни казват.
184
0
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 8 месеца
До една жена 187 - о, аз мисля, че трябва. Не може закона да е с "вързани ръце" защото насилника и жертвата не са в "семейство". Или пък - простотията с 60 дни "съжителство"! Не, просто трябва да се дефинира "любовна връзка". Но за политиците това е кошмар. Там са и двама мъже или две жени. Нима вярваме, че като отречем жендъря, та няма такива случаи? Нелепо е. Там са и малолетните от малцинството - "традицая" за общността им. А политиците ни ужасно се страхуват да не възмутят електората си..!
183
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Лаврентий Берия 186 Само той ли :) От партията "Аз съм *** и вие сте ***.и" само един-двама знаят какво говорят, но и те не струват морално.
182
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Лаврентий Берия 185 Родолюбието е болна тема за всички ни и политиците умело злоупотребяват с това. Може би и той чувства някаква вина и ползва родолюбието, като смокинов лист.
181
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Лаврентий Берия 184 Аз не мисля, че законодателството трябва да задълбава повече в подробности. Видяхме покриване на случая, защото имаме корупция, неработеща съдебна система, несвободни медии и всички тези проблеми, за които си говорим.
180
0
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 8 месеца
Колкото до Рашидов - каквото му било на ума - това и на устата! Този човек е деградирал алкохолик, и неговото "извинение" е още по обидно от думите му в пленарната зала. Моето скромно мнение е, че въобще трябва да е извън политиката.
179
0
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 8 месеца
До една жена - тези мъже са обект на ухажване от политиканстващите. Например, Костадинов приема, че патриотарстващите - поне на база татуировките им - са негов "националистически" контингент. Сигурен съм на 110%, че старозагорския касапин не е прочел ред за Апостола, Захари Стоянов, Ботев, Раковски и въобще - българските револиционери. За него тази татуировка значи - "..над мен - само Бог..". Но тъй като и Библията нее докоснал - разбираш какво долно и объркано клише имаш насреща.
178
0
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 8 месеца
До една жена - по принцип, всичко в България се вади от контекста. Това се дължи на огромната духовна и образователна нищета на нацията. Например, русофилството намира "опора" в думи на Достоевски от конкретна статия. Но ако попитеш съответния русофил, кой е Родион Разколников и каква е моралната му и човешка дилема, ще гледа глупаво. Тук имаме същия проблем. За да стане някакво законодателство, първо следва да се дифинира що е "любовна връзка" в правото. А политиците ни се страхуват от това.
177
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До кога алкохолици ще вземат решения за моя и живота на моите деца????Не Ви ли е срам? Възрастен, с ужасен език, нагъл!!!На всичко отгоре и алкохолизъм !!!
176
0
 
3
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Веждичката 187 Много сте прав. Целенасочено. И с много принуда. Икономическа, властова, престъпна, корупционна. Каквато се сетите.
175
0
 
2
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Лаврентий Берия Добро да е и за Вас! Прав сте, много е дълбока. Тези млади мъже са в същото безизходно положение. Бих добавила разпада на семейството. Когато чета коментарите на младите мъже, виждам, че те разглеждат всяка жена, като сексуален обект. Не си казват: За Бога! Това е все едно сестра ми, майка ми, дъщеря ми! Дори срещам изключителен цинизъм, цитират Наполеон, който бил казал: "Всички жени са к...и, с изключение на майка ми, но да не забравяме, че и тя е жена." А забравят, че ги и
174
0
 
4
 
! Отговори
Веждичката преди 8 месеца
до една жена и Лаврентий Берия - стигането дотук е пряк резултат на една целенасочена държавна политика на опростачаване и оскотяване на населението, което е сведено до стадо лесно манипулируеми гласоподаватели, малко хора си спомнят реплика на видния конституционалист Делян Пеевски от трибуната на НС, че са нужни гласоподаватели, не граждани... смазване на образование, издигане в култ на Зеленчуци - Тикви, Картофи и т.н., явната демонстрация на безнаказаност... сега берем плодовете. а керванът.
173
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Не е баш тъй 183 Отпадна от НК след решение на КС по питане на каскета :):):) миналата година.
172
0
 
7
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 8 месеца
До една жена - Добро утро! Много по дълбока е тази мърсотия! Част от нея е и това изгубено поколение мъже живеещи формално от "нищо", с никакъв принос към обществото, които изповядват "религията" на насилие, патриотарство и неуважение към жените. Липса на духовни ценности? Бих казал - липса на образование. Липса на интерес към искуство, култура, история - които образованието следва да култивира. Чалга култура в действие - ето и плодовете и.
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Той си е един достоен представител на партията, направо културен флагман, да не би да е казал на някой, че е П***К&П,или на други ми_си-рки