СДС: Терзиев за кмет е сериозна обида за демократите

Дядо му е отговарял за войските ни, участвали в Пражката пролет
21 авг 2023 18:00, Стела Стоянова
93
СДС: Терзиев за кмет е сериозна обида за демократите
Снимка БГНЕС

"На 21 август се навършват 55 години от нахлуването на войските на Варшавския договор в Чехословакия, за да смажат Пражката пролет. В операцията участват и български войски. Отговорен за техния контрол и неутрализиране на всеки опит за брожения и несъгласие сред изпратените в Прага български офицери и войници, е бил ген. Васил Терзиев".

Това се казва в позиция на СДС.

Човекът, чието име, кръв и гени носи неговият внук - настоящият кандидат на ПП-ДБ за кмет на София.

"Комунистическа България слага срамно клеймо върху репутацията си и за пореден път се доказва като най-верен слуга на Съветския съюз, защото е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия, и последната, която се извинява за участието си в потушаването на Пражката пролет – с решение на парламента през 1990 г. и по-късно по време на президентската визита на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г.

За потушаването на порива на Чехословакия към реформи и повече свобода, България участва с два мотострелкови полка и един танков батальон. Показателен факт е, че румънският диктатор Чаушеску не изпраща войски и осъжда нахлуването, защото е категоричен противник на съветското влияние, за разлика от българските партийни и държавни ръководители, които хвърлят сериозен ресурс срещу Пражката пролет.

Още по темата

Днес техните наследници продължават генералната линия, че когато Кремъл нахлува винаги е в правото си, а нападнатата страна е виновна. За тях е нормално България да изпрати войски и оръжие през 1968 г. в Прага, за да запази влиянието на СССР, но не е нормално да дадем оръжие на Украйна, за да защити свободата и независимостта си от агресора Путин.

На този политически цинизъм на проруските партии у нас трябва да се даде категоричен отпор, но вместо това, неочаквано се появи тяхна сериозна конкуренция за реабилитация на комунистическото и ДС минало. Градските либерали от ПП и ДБ издигнаха за столичен кмет наследник на една от най-влиятелните фамилии на Държавна сигурност и с това нанесоха голяма обида на демократичната общност, на хората пострадали от репресиите на режима и техните наследници с погубено бъдеще.

България няма как да скъса с комунистическото си минало, ако на думи осъждаме престъпленията на режима, а на дело постиламе „червен килим“ пред наследниците на неговите генерали, ако пазим Паметника на съветската армия сякаш е Триумфална арка, а не символ на окупация и половинвековно васално съществуване, ако не се излекуваме веднъж завинаги от стокхолмския синдром към Кремъл и да осъзнаем, че мястото ни е в Европа, а не в Евразия", завършва позицията на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 месеца
Ам те комунистите се прекръстиа на демократи. От БКП създадоха СДС и пратиха половината комунистическа челяд. Те са демократи, колкото и във ФАЩ им е демократическа партията.
83
0
 
2
 
! Отговори
:)))))))) преди 8 месеца
Като чуя за българин демократ и ми става смешно!
82
0
 
0
 
! Отговори
До От 46 преди 8 месеца
Никой в тази дискусия не е споменал за личен провал. Не знам кого си видял за последен път някога си и защо ти се иска около теб да има нещастни, провалили се хора. На кого разправяш, че не политиците ни са виновни за проблемите на България? Политиците са пионки в ръцете на една шепа семейства, заграбили богатството на България. Днес децата им са милиардери, но стоят настрани и дърпат конците така, както бащите им са ги научили. Не знам какво си постигнал. Семейството е от огромно значение.
81
2
 
5
 
! Отговори
ВСЯКА ЖАБА... преди 8 месеца
ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА. ЕДИН НАСЛЕДНИК НА ДС-БКП, НЯМА ПРАВО ДА ПОЛУЧАВА ДОСТЪП ДО ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ В СОФИЯ. СТИГА ИМ ТОВА, КОЕТО ОТКРАДНАХА ДО 1989...
80
2
 
1
 
! Отговори
от 46 преди 8 месеца
До Анонимен 73 : Ти нормален ли си? Бях на 8 когато го видях за последно. Каквото съм постигнал в този живот си е плод на моите лични умения и усилия. Не политиците съсипаха страната ни, а лошият мат'рял - тези малки, злобни, завистливи и мързеливи душици като теб, които винаги търсят да минат тънко и да обвинят друг за провалите си.
79
1
 
2
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 8 месеца
И седесе,и терзиев, и цялата демократична пребоядисана $екта от 90 досега е срам и позор за България!
78
0
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Браво!
77
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Промяната ни донесе ДС.Не я искам тази Промяна.
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Васил Терзиев е син на народен враг. Никой не трябва да гласува за синовете на народните врагове. Долу реформите към фашизъм и мутродиктатура на Подмяната, промяна на историята и реванш на фашизма и оправдаване на фашизма от 1923-1944 година. Проповядването и оправдаване на фашизма е престъпление.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 76 - Имаше. Продължи 45 години.
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 74 (до до 18) Нищо вярно не си написал. Никога в България не е имало такъв период.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СДС - първите унищожители на България.
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До 18 - За съжаление, имало е у нас период, в рамките на който, ако не си дете на АБПФК ще имаш шанс за напредък само ако те закриля някой силен на деня или поне шеф там, където учиш или работиш. Днес връзките също играят голяма роля, но все пак има разни възможности, чрез които умните и амбициозните биха могли да постигнат нещо и без да разчитат на връзки.
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 46 Защото всеки един от нас, които сме раснали в семейството на родителите си, а не в сиропиталища, от техните пари сме папкали и получавали каквото ни е било необходимо. Възползвали сме се и от полезните им връзки, и от преимуществата, които са били свързани със социалното и служебното им положение. Затова сме свързани с деянията на родителите си и сме нещо като съучастници, макар и косвени.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще се разберат по роднински!
69
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
МОЖЕ БИ ОБИДА ЗА ФАШИСТИТЕ ДЕМОКРАТИ
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Все пак, ако Терзиев бъде избран, ще види какво е да протестират срещу избирането ти още от първия ден.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ние, които не сме гласоподаватели на ПП-ДБ, нямаме пробрем с техния кандидат. Проблемът си е на 100% на ПП и ДБ. Той има потенциал с присъствието си да предизвика победа на кандидат от ГЕРБ или СДС. Еми, благодарим, какво друго да кажем?
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бoлшeвишkи peнeraт, copocoиg ли oтнoвo? He, блarogapя!
65
6
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Тоя koмyнягa няма стигне до балотажа в София. Даже оная дyхaчкa от синдикатите ще го мине.