Алибегов: Защо някой систематично ще иска да уронва българския бизнес и имиджа му по този начин?

Българска асоциация на заведенията ще съди "Активни потребители"
Обновена: 22 авг 2023 23:07 | 22 авг 2023 22:55, Йоана Цонева
152

Конфедерацията на българския туристически бизнес и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще съдят "Активни потребители" след скандала с пробите на морската ни вода. А Българска асоциация на заведенията категорично застава зад тази идея.

"Недопустимо е това, което се случи юли и август. А това, което продължава да се случва сега, минава абсолютно всякакви граници. Ние че не си харесваме нашето - да, никога не го харесваме, и държавата не си харесваме, и политиците не си харесваме. Сега вече и туризма, и природата не си харесваме. Но това, което се случва в момента, е безпрецедентно. В средата на най-краткия сезон се появява една неправителствена организация с едно изследване, което е абсолютно недоказано", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той потвърди, че вече има и отменени резервации.

"Има от Слънчев бряг, Поморие, Златни пясъци, Приморско - хора се обаждат притеснени и си отменят почивката. Началото на септември ще разберем какви са щетите. Министерството на здравеопазването излезе със становище, РСИ излезе със становище, Министерство на околната среда и водите излезе със становище - всички лицензирани институции, които следят, излязоха със становище, че няма такова нещо, ние разпространяваме новина на някакво НПО, което се е взело много насериозно", допълни Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Председателят на Българската асоциация на заведенията е на мнение, че организацията е взела пари от друга държава с цел уронване на престижа.

"Защо някой систематично ще иска да уронва българския бизнес и имиджа му по този начин? Това е атака срещу България. Тук не става въпрос, че това заведение не е вкусно или този хотел не е хубав, тук излиза едно НПО и казва: "Недейте да ходите на българското Черноморие, защото има замърсяване 40 пъти над нормата". Вие като го чуете това ще отиде ли на море с детето си? Ще отидете, но в друга страна. Това е на база на някакво си изследване в нелицензирана лаборатория, нищо общо със Софийския университет, както първоначално се каза", възмути се той.

Алибегов попита защо прокуратурата не се е самосезирала веднага.

"Ще осъдим това НПО със сигурност, ако се вземат пари - ще ги дарим за някоя кауза. На тези хора мястото им е в затвора. От взрива в "Нова Каховка" започна атаката за българското Черноморие. Ние се борим за ежедневни проби, кой ли не излезе да направи проби и да каже, че няма нищо. Единствено сме разочаровани от Министерството на туризма - 5 дни след този скандал те не са излезли със становище", подчерта той.

От думите му стана ясно, че в България почти няма руски туристи, но в Гърция е пълно.

Ричард Алибегов поясни, че в ПВУ пък туризмът изобщо не присъства.

"Хората могат да навсякъде, но при нас не е така, както се твърди", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този има някак си много съветско излъчване, все едно е останал в 80-те години на минали век.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВАС нареди да се узакони подпоената стена вна Алепу.Мафия ППДБ +ГЕРБ +ДъПъСъ .Вече са задружни.
32
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шопска салата с чужди зеленчуци и имитация на сирене 25 лева. Салата в заведение никога не си поръчвам, нито мога да се наям, а цената е доста завишена.
31
1
 
28
 
! Отговори
Joan преди 8 месеца
Алибегов пак приема нещата лично - не става въпрос за родния бизнес, печалби на ресторантьори, хотелиери. Просто тези учени, направили независими замервания на морската вода, алармират летовниците да бъдат внимателни с избора си на почивка. Сигнализират им къде да ходят и къде не по родното Черноморие. Това няма нищо общо с бизнеса на Алибегов, който пак гледа обидчиво, и все някой му е крив, че няма печалби.
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пътувай.
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Ричард Алибегов поясни, че в ПВУ пък туризмът изобщо не присъства." Божкееее, безсрамник! Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) чопли. Иска и от ПВУ да точи пари. Малко ли им беше, че за ДДС им направиха отстъпка? Намалиха ли цените? Лапачиии! Тарикати на едро. Малко ви е!Кой каквото прави му се връща! ПВУ ще точи от бедна България. Който не може да си управлява бизнеса-има лесно-да го закрива! То всяка кокошка ресторант отвори. Всеки тръгнал с голямата кошница за пари. Как не се наядоха?
28
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И тук си личи дългата ръка на Москва. Руските атаки срещу българския туристически бизнес. Тази агенция направила иследването трябва да се разследва за връзки с Русия и саботаж!
27
1
 
12
 
! Отговори
Василис Карас преди 8 месеца
Айде на Гърцияяя шаро барой ба ро
26
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А защо Активни потребители ще лъжат? Хората са купили контейнерчета от аптеката, а те не са под 2 или 3 лева едното.След това са взели пробите като са отваряли контейнерчета под водата и под водата са го затваряли.Или сега ще ги съдят защото са казали една истина?Не е тайна за никого, че има замърсяване.Хората в България по принцип са недоверчиви. Не са взели под внимание пробите на никого, а от личен опит знаят, че получават стомашни разстройства по време на почивката. Защо Алибегов заплашва?
25
1
 
43
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 8 месеца
Каваците: 22лв шопска салата 330 гр, не се показвай от срам бре смешни сте и още по смешни ще ставате!
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това да не ти е 91 година дето никой почти не е бил в чужбина, а тези били в чужбина са били в ГДР, Чехословакия, Унгария и Москва бе?
23
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-добре е да се спрат всички измервания за замърсяване, щото и да се открие такова, не трябва да се обявява за да не се урони несъществуващия имидж на българския черноморски кръчмар.
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този талибан ли е или албанец :)))
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На Ричи отпадъчните води цъфнаха във водорасли.
20
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ричардчо, що не са ти дали едно хубаво родно име? Вашите сигурно не са си падали по българското толкова много. Както и да е, глупостите ви са абсурдни. Подходът-също. Заплахите със съдилища си ги пазете за себе си. Аз впрочем ходих в Гърция. Когато ходя в България, отсядам и ям на проверени места, а не при хора с празни претенции. Дано изпофалирате.
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Г-н Алибегов, Чухте ли за новия ресторант "Карма"? Няма меню - получаваш, каквото си заслужил.
18
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ричито нещо доста рошав, поизтъняла му е косицата от притеснение, нема кинти за гел. Ричка, само внимавайте да не осъдят вас за систематично разпространяване на невярна информация за чистотата и безопасността на морската вода. Във всички държави, имащи излаз на Черно море, отчитаха рекордни замърсявания цяло лято, само при нас водата като сълза. ***. Ама после след съдебния иск ще искаш пак да те спасяваме с нашите данъци, нали готин?
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Давам ви бизнес идея идваш на Черноморието сираш се неколкократно и си тръгваш имунен срещу ешерихия коли със сертификат и т.н.
16
1
 
49
 
! Отговори
Али баба преди 8 месеца
След всяка медийна изява на Тарзан и без това не особено добрият имидж на туризма се уронва още малко.
15
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хората вече не са глупави, ходили са по света и са виждали какво е обслужването и цените за да ги подвеждате ииграете с обичта им към България.