Политолози убедени: Сглобката няма да се разпадне

Радев се държал като ръководител на съпротивително движение
29 авг 2023 19:17, Стела Стоянова
133
Политолози убедени: Сглобката няма да се разпадне
Снимка БГНЕС, архив

"Според мен сглобката няма да се разпадне. Това изостряне на тона, което чуваме от лидера на ГЕРБ Борисов, е с цел по-скоро да сплоти привържениците на ГЕРБ, симпатизантите, тъй като предстои изборна битка, това е. Конструкцията е такава, че може да оцелее много време", каза политологът Петър Чолаков пред Нова тв.

Според него има външнополитически натиск страната да има евроатлантическо правителство, заради войната в Украйна.

Преди ден между партньорите в управлението Кирил Петков и Бойко Борисов имаше ново напрежение, след като Борисов се ядоса, че се сменят кадри по време на депутатската ваканция.

Още по темата
Че сглобката е стабилна, се съгласи и политологът Димитър Ганев. "Не смятам, че това се отнася задължително за правителството", коментира той и посочи, че ако ГЕРБ спечели убедително местните избори на 29 октомври, може да постави сериозно въпроса защо по-малка парламентарна група държи управлението.

Според финансиста Левон Хампарцумян президентът Румен Радев "пробва къде ще може да натрупа политически капитал и къде има място, където може да получи политически преимущества".

"Той се опитва да обедини около себе си всички, които не харесват това правителство", коментира Чолаков и припомни, че държавният глава е с одобрение над 40%, правителството - с 20%, а Народното събрание е с едва 10%.

"За разлика от всичките предишни президенти, които имаха визия, някакво дългосрочно виждане какво трябва да стане с България, този президент няма такова нещо. Именно заради това, а може би и поради други причини, той се държи като ръководител на съпротивително движение, а не като държавен глава. Не може непрекъснато да говориш срещу държавата си и да мислиш, че с това нещо ѝ помагаш. Това е безумие", каза проф. Румяна Коларова и допълни, че не е чула нито едно положително решение от него на належащ проблем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сглобката няма никаква подкрепа извън НС. Хората не са гласували за Денков, Кирчо и Кокорчо. Кирил Петков в записа на Радостин Василев казва,че имат реално 7% подкрепа, а общо с ДеБе са 10%. Това го казва Кирил Петков, не мисирките или кокошките. След това пояснява, че с ала-бала с президента са станали втори.. Някой друг и външни фактори сглобиха кабинета Денков. Само, че по стара българска поговорка: Насила хубост не става.
28
5
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Какво ревете бе, про'с'таци неграмотни? ВИЕ ги избрахте с 90% подкрепа.
27
5
 
7
 
! Отговори
Ponti преди 9 месеца
Този път политолозите са прави. Всичко е театър. Колкото да се правят, че се драчат всички вдигат телефона на посолствоТО и стоят прави докато слушат "препоръките". Така, че няма да се разпадне "сглобката".
26
10
 
1
 
! Отговори
БРАВО НА Р. КОЛАРОВА преди 9 месеца
НАЙ - ТОЧНИЯ АНАЛИЗ ЗА РАДЕВ И КОЛКО БЕЗУМИЯ СЪТВОРИ ТОЙ....
25
1
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 9 месеца
" Политолозите" " следват " интересите на този който им плаща! Моето Лично мнение е,че ПП и ДБ се оказаха Пълен РЕЗИЛ в тази " зглобка"! Хората ясно казаха " гласувайки" често на избори в продължение на близо 2 години.Че Правителство " На всяка цена" Не желаят! Политическите Превратаджии обаче от ПП и ДБ ,точно това Направиха! Ееее..Ще го Отнесат на " Местните избори"! Аз вече Няма да ги подкрепя! Ще подкрепя Възраждане!-:))) Предатели!
24
0
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 9 месеца
ЖАЛКО!
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижте ги само тримата глуупака на снимката. И тези гнусни екземпляри управляват България. До кога ще ги търпим, вече не се издържа.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Желанието за кражби е по силно от всичко. Вие си ги избрахте не аз оправяйте се
21
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
До 28 "... да отидат в карловските села дето не са получили нищо от държавата след наводнението... " - и ПРАВИЛНО не са получили нищо! Първо, има застраховки за такива ситуации - да са се застраховали! И второ, 90% гласуват за ЕС и НАТО, а не за България, така че е редно парите да отиват където ЕС и'НАТО кажат.
20
1
 
6
 
! Отговори
Време е за ПРОМЯНА: преди 9 месеца
ПРОМЯНАТА ИДЕ...РАЗТУРЯМЕ СГЛОБКАТА !!!!!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко ако знаех, че ще се прегърнеш с простото Киро и ще направите коалиция или сглобка, никога нямаше да гласувам за ГЕРБ. Съжалявам, че гласувах за вас.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Естествено, че няма да се разпадне. Нали е заповядана от посолството!
17
2
 
5
 
! Отговори
Радев към: преди 9 месеца
"Кучките" на властта....кучето си лае,кервана си върви...РАЗТУРАЙТЕ сглобката !!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Шиши преди 9 месеца
Галя каквото каже това ще да е...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Септември ще е с много дъжд и не става за промяна. Сиромашкото лято ще е про
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сглобката ще бъде счупена от хората, много вероятно още тази зима като вдигнат тока 5-6 пъти повече от това което е в момента.
13
1
 
6
 
! Отговори
ПоПубликациятаРаботи преди 9 месеца
ПОСОЛСТВОТО....
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Плямпачи за връзване, либералисти дрънкат без покритие срещу президента....ще се опулят доста странно като Радев спечели 140 депотата, ще се пулят както холари се пулеше, когато спечели Тръмп
11
8
 
1
 
! Отговори
НАРОД преди 9 месеца
Армията от руски матрьошки тук се уби да роптае срещу БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!Браво на правителството на Денков!
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
американската сглобка няма да си отиде сама- докато народа не я изгони -да отидат в карловските села дето не са получили нищо от държавата след наводнението защого не са укри-ла-йн-от-о кирчоа не смее да отиде там и обакаля аквапаркове