2500 лв. са нужни на тричленно семейство, само 1/3 ги стигат

Заплатата за издръжка в момента е около 1400 лв. на един човек
12 сеп 2023 22:00, Александър Попов
192

Хората се вълнуват от доходите, но в момента се говори за други неща. Трябва да се върнем до нормалния растеж на заплатата и това е абсолютно възможно. Динамиката на минималната работна заплата със сигурност има двуцифрен растеж. Най-накрая ще се доближим до нормалните нива. Заплатата за издръжка в момента е около 1400 лв. на един човек. За семейство с двама работещи и дете до 14-годишна възраст е около 2500 лв. Това са числата, които трябва нетно да влязат в един бюджет. За съжаление, само една трета от българите успяват да достигнат до тях", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Според него икономиката генерира една печалба, а начинът, по който се споделя, изглежда несправедлив. Гостът даде пример с Германия. Там има въведена минимална заплата, която расте всяка година. Това е практика, която идва и в България.

Проблемът "плащане под масата"

"За да се справим с това, забраняваме или ограничаваме плащането в брой. Въвеждаме единни банкови сметки без такси за работниците, на които да се превежда заплатата им. Най-накрая ще влезем в нормални европейски рамки, защото ние не говорим за някакви колосални числа. Не е справедливо само минималната да расте. Който твърди, че бизнесът ще започне да плаща под масата, нека си припомни, че това е престъпление. Такова говорене не е приемливо в обществото", категоричен е Димитров.

Ще има ли протести на миньорите - вижте разговора във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: КНСБПламен Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 171, ами сега вече доказа, че ти си проблемът на тази държава. Всички *** ло у мници, които вярвате на "медии" сте проблем. Промивката на мозъците ви тече с пълна сила. Дори не знаеш къде се намира Нигер :) И нямаш никаква представа какво е технологичното ни развитие. Заслужаваш да си беден. Тотал щета!
138
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
168 абе ти нормален ли си, преди няколко години вестниците писаха че едвам и чак сега достигнали заплатите от онова време. По научни постижения сме по назад от Нигер в момента.
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези с високите заплати дерат яко пладнешки обир и явно се гордеят със себе си и се имат за голямата работа, но стига да ги харчат се връщат в системата могат да се реваншират, но те ги използват само за да поробват другите. А и с половин дете за къде сте тръгнали не ви стигат за заместителна бройка. Двама родители, четири баби и дядовци, а само едно внуче и след 2 поколения ще сме 1 милион.
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мда както винаги NEETа грантов статист на Прокопиев се изкарва програмист и заобграден от доктори, само дето виси в коментарите на днеса и във форчана а не в програмистки или недицински форум и семинар.
135
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 167, данните са общодостъпни. Ама си трябва образование за да ги намериш, анализираш, и разбереш. Явно не си от образованите. Кой ти е виновен, че си беден? А, че си необразован?
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
162 пълни глупости. Няма нито такива заплати нито може да изкарваш за меродавно някакъв месец за период от на 40 години. Хващай си иво инджевските тролски лъжи и марш от тук. Темата е съвсем друга.
133
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Сту, бедните не са нормални хора. Разберете го най-накрая. Когато си беден, си беден. Не нормален. Нормален човек е онзи, който си докарва добри доходи. Ако не. можеш да изкараш 1250 лв. на месец няма нищо нормално в теб. Съжалявам, това е реалността, в която живеем.
132
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 160, между 7% и 10%, и да прав си. Данните го доказват. За мен средна класа е онзи, който си докарва 3400 на месец. Според заплатомер е 3900. Също според тях това са 10% от населението. Всичко под 3400 е тотал щета. И това не са двама в едно семейство. Това е само за един работещ. Всеки сам взема решение в коя класа да се ситуира. Да, има класи. Да, класите се определят според дохода. Да, ако си под 3400 си бедняк. И да, заслужено е. Толкова ясно и просто е дефинирано всичко в България.
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма такова нещо като % "интелигенция". То ако имаше роботите отдавна щяха да са решили онзи казус и щяха да са хора. Та *** сметкаджията смешен
130
3
 
11
 
! Отговори
Сту преди 7 месеца
Абе какви 2500 за тричленно семейство, с тези пари ще могат да си платят сметките и да ядат само вкъщи. Няма да могат да седнат на една вечеря навън като нормални хора. Камо ли за едно море или пък ако решат да си направят ремонт, да не живеят с едни тапети цял живот. Тея глупости на някой друг да гиобясняват. За 3-членно семейство трябват 5к, за да си поемат нормално нужди и да не си броят стотинките всеки месец!
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 159, *** ::) Не лъжи :) Данните са достъпни за всеки. Тези заплати са били малко преди 89та и падането на режима, защото страната е била във фалит. Работили са за 80-90 лева. Произвеждали са никому ненужни стоки и са били продавани под себестойността им. Виждаме и знаем много повече от изпържените ви мозъци от руска пропаганда. Сега ще си носят кръста щом *** е била наведена. И сега ще бъде, щом толкова ви е акъла!
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
158 много добре доказа че не си програмист още като писа глупостта за 38 000 и фара. Цял ден седиш тук и дрискаш коментари. Програмистите са в гитхъб и стак не коментарите. Това ти го казва необразованият хаха
127
8
 
3
 
! Отговори
до 147 преди 7 месеца
Интелигенцията у нас е 7%. Да, ако не взимаш една смислена европейска заплата у нас, пределно ясно, че в повечето случаи не ставаш за нищо. Около мен няма хора с под 8-10к месечен доход. Такава ми е средата просто. Има и милионери, разбира се, има и млади лекари, зъболекари, които работят на по 3 места да докарат смислени пари за семействата си. Има архитекти, програмисти, всякакъв тертип специалисти, хора с малък и среден бизнес. Всеки се справя. Ново жилище, нова кола. Готини, млади, образован
126
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
152 ти нищо не си видял. Ако беше видял най малко щеше да знаеш че най малката заплата тогава е била около 250-300 лева. Става ми смешно как всеки път се опитваш и да тролиш на една и съща тематика. Подставените на Прокопиев вечно крякате че комунизма бил лош под тема за сегашните ниски заплати. Нищо друго нямате в подкупните тролски грантови шамандури.
125
4
 
4
 
! Отговори
до 155 преди 7 месеца
Абе наистина сте ми много забавни тия, дето работите в НАП. Разбирам, че ринете дъното за жълти стотинки, ама програмист да провериш в НАП си е загуба на време. Всичко е изрядно и платено до стотинка. Що проверки са ми правили (онлайн до една, разбира се), защото имам 2 нови скъпи автомобила, сума имоти. Но всичко е платено до последната стотинка- и от работодател, и от собствената ми компания.
124
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 155, и да направиш нищо няма да откриеш. Необразованите дори в държавни хранилки не можете да си намерите работа. За това висите в интернет и мрънкате колко сте бедни! Мрънкач! Необразован при това!
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 155, ти започна. И си го получи. Сега ще играеш ролята на жертва. Толкова си можеш. Необразован мрънкач :) Другият път се опитай поне да покажеш малко интелект, а? Излагаш се. Смешен си.
122
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
150 това което чета от теб е нищо друго освен лични нападки. Отново доказваш че съм прав. Жалко че не работя в НАП да ти направя проверка.
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма такова нещо. Защо? 70% са в сивия сектор уж на минимална. Реално минимална не взима никой друг, освен пенсионерка чистачка в детска градина на село.
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 151, безработицата НЕ се изчислява според регистрираните. :) дори това не знаете.